Pietruk Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Rozglądam się właśnie za silniczkiem 40-50 koni z multi rumplem. Ogólnie skłaniam się w kierunku Yamahy, ale....Trafiłem na Suzuki 50 z fajnym rumplem. Czy ktoś zna ten silnik. A może nawet z takim rumplem. Prosił bym o jakąś opinię. https://youtu.be/YPct7af6pBo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Kierownicą trzeba się też nakręcić. Ciężko ustawić się na miejscowe na Wiśle z kierą.moze wlasnie o to chodzic o czym pisalem - jest pewne opoznienie a to skutkuje tym, ze za wczesnie wyprowadzasz kontre (ktora nie byla potrzebna) i probujac pomoc tylko destabilizujesz sytuacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Manewrowośc na rumplu jest zawsze lepsza, bo silnik przestawiasz błyskawicznie. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Wisi szatan, samo zło. [emoji41]Jutro test. Dzięki Paweł. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 29 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Test przeszedł. Zap....la ja kuna po łoranym [emoji41] [emoji16] 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrek84 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Test przeszedł. Zap....la ja kuna po łoranym [emoji41] [emoji16]Też śmigam identycznym zestawem juz ponad rok i banan wciaż nie znika z twarzy [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 https://joemonster.org/filmy/93497/Jak_osiagnac_zawrotne_predkosci_na_kajaku_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Akurat w Tailandii jest to dosyć popularny sport i nie są to kajaki, tylko łódeczki specjalnie robione pod long tail i nie p....olą się w tańcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 ciagle mysle o zmianie silnika w swojej lodce i coraz czasiej sie zastanawiam by jednak sciagnac sterowke i kupic silnik z rumplem. (Bo chyba w razie W latwiej dokupic rumpel do silnika niz zdalne sterowanie?). Wkurza mnie szczegolnie trolowanie i plywanie po waskich przesmykach (duzo jezior tutaj jest polaczonych plytkimi pokreconymi kanalikami z drzewami na brzegach - i opoznienie sterowania z kierownicy mnie troszke wkurza..Ps jak wyglada taki silnik 40-50km bez power tilt/trim - zawsze sa jakies asysty gazowe? da sie np zmienic trym w takim silniku nie trenujac rok wczesniej dzwigania ciezarow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Da się ale to i tak udręka.Większość silników 50hp ma PT, szukaj takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Da się ale to i tak udręka.Większość silników 50hp ma PT, szukaj takiego.Chodzilo mi o mniej pierdul na rumplu etc do ew przekladania. Bo cos mi sie wydaje ze jeszcze zmienie zdanie Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Minimum to siłownik gazowy, komfort to Power Tilt. Nie wiem jak to wygląda u Ciebie, ale ja często silnik podnoszę (płycizny itp) i nie wyobrażam sobie jakiegoś wstawania, podnoszenia. Robiłem tak przez jeden sezon i nie zamierzam więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kristofer232 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Ja pływam po zaporówce z 40km z siłownikiem gazowym, podnoszę raczej tylko do wodowania i slipowania.Podnoszenie można powiedzieć bez wysiłku. Bez siłownika to nawet 20km trzeba było sporo siły włożyć. Także jak pisze Kolega powyżej, zależy gdzie pływasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 pojawila sie w moich okolicach yamaha 40hp (niby wg producenta lodzi 12kg i 10 KM za duzo) z bodaj 2016 na rumplu bez power trimu (ale za to w chyba roszsadnej kasie - 4kE - nowy kosztuje bodaj 6+) sprzedawca twierdzi, ze da sie podniesc 1 palcem na plyciznie (ma jakas asyste, ale nei power trim). poplywalem troszke samemu przez swieta i strasznie mnie zaczyna wkurzac ta sterowka - a wszystko co w srodku zostawilem splesnialo i zmoklo (irlandia nie ma latwo , b jak z dziobu chce rzucac przyczepe to musze sie przeslizgiwacv kolo konsoli i skakac nad skrzynkami z przynetami (dla rownego wywazenia musialem je dac na lewa strone bo sam siedze po prawej). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) To jest silnik z siłownikiem gazowym, czyli podnosisz ręcznie ale masz wspomaganie. Jak nie potrzebujesz często wachlować, to może być. Dodatkowy minus - nie da się trymować silnika "w biegu", fajna opcja, bo czasami daje nawet kilka km/h przy takim samym zużyciu paliwa, ale powiedzmy, że to niuans. Te silniki były do dostania w PL za około 18500, więc cena raczej normalna. Za 6k EUR (około 23-24 k PLN ) jest wersja z Power Tilt/Trim. Edytowane 2 Stycznia 2019 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Może ktoś wie.Czy Honda BF50 daje możliwość odczytu przez NMEA ilości przepracowanych mth. A najlepiej jak ktoś podpowie co mi wyświetli Helix jeśli podłączę ten silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Miałem podpiętą do Echompa. Podawała obroty, napięcie alternatora, ciśnienie paliwa, kąt trymu, chwilowe spalanie, temperaturę + wywalało błędy z ECU na echo - np. o przeglądzie, jak padła sonda lambda to też wyskoczyło. Godzin jako takich nie uświadczyłem. Na BF60 i GPSmap miałem godziny, ale zobaczę w tym sezonie po podłączeniu nowego echo, czy to było wystawiane z Ecu czy echo zliczało. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Tak się bawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 250 z rumplem? To trzeba mieć nerwy że stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 (edytowane) Ten rumpel to tak na wypasie - on jest ze wspomaganiem. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Marca 2019 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rolnik Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Ten koleżka co sterował nawet zrywki nie miał podpiętej ;-) ale fachowcy maja pianki w razie ewentualnego wodowania przy 100km/hMiałem przyjemność pływać ponad 110km/h po wodzie i nie ma to nic wspólnego z przyjemnością. To już sport ekstremalny.Ale fakt można by szybko łowiska zmieniać, szkoda że po drodze by z łodzi wywiało cały sprzęt ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Tak czasem oglądam jakieś filmy w necie i generalnie to dużo łodzi jest w wersji z rumplem. Sam świadomie wybrałem rumpel ze względu na większą ilość miejsca na pokładzie. Następna też będzie z rumplem tylko dużo większa,jak mówią "apetyt rośnie w miarę jedzenia ". Paweł od jakiej mocy jest już zalecane wspomaganie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 OD 115 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 WitamMoże to nie ten dział ale spróbuje Stoję przed wyborem silnika 40/50km rumpel Dostałem oferty od producentów mniej więcej takich samych cen zastanawiam się nad mercury /evinrude /yamaha na rumplu długa stopa coś podpowiecie ? Jakieś wskazówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Jezeli cena zblizona, to bierz Yamaha. E-TEC to jednak problem z serwisem, mało niezależnych. Silnik fajny ale z tego powodu odpuściłem dwa lata temu. Merc i Yamaha to konstrukcyjnie to samo (podobno ten sam blok), ale inne ecu. Yamahę bez problemu zintegrujesz np. z echem i będziesz miał zegary. Trzeba kupić tylko kable. W mercu trzeba dokupić jeszcze gateway za grube pieniądze. Przy późniejszej odsprzedaży za Yamę weźmiesz więcej, bo jednak chodzą drożej i jest na nie więcej chętnych, więc w ostatecznym rozrachunku wyjdzie taniej. W przypadku Merca/Yamahy idź w 50, 40 są trochę słabe. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Stycznia 2020 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrek84 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Ja od siebie moge zaproponowac jeszcze Honde BF50D. Mam taką na rumplu przy Skylli 440. W porownaniu do Yamahy i Mercury jest od nich lżejsza jeśli Ci na tym zależy ale posiada tylko 3 cylindry i mniejsza pojemnosc, co skutkuje troche większymi wibracjami na wolnych obrotach i troche mniejszym momentem obrotowym. Poza tym nie mam do silnika zastrzezen. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Pietruk
Rozglądam się właśnie za silniczkiem 40-50 koni z multi rumplem.
Ogólnie skłaniam się w kierunku Yamahy, ale....
Trafiłem na Suzuki 50 z fajnym rumplem.
Czy ktoś zna ten silnik. A może nawet z takim rumplem.
Prosił bym o jakąś opinię.
https://youtu.be/YPct7af6pBo
Top użytkownicy dla tego pytania
11
9
8
4
Popularne dni
19 Wrz
9
18 Wrz
7
16 Mar
5
17 Wrz
4
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 11 odpowiedzi
Pietruk 9 odpowiedzi
gooral 8 odpowiedzi
kotwitz 4 odpowiedzi
Popularne dni
19 Wrz 2018
9 odpowiedzi
18 Wrz 2018
7 odpowiedzi
16 Mar 2019
5 odpowiedzi
17 Wrz 2018
4 odpowiedzi
Popularne posty
Pietruk
Wisi szatan, samo zło. [emoji41] Jutro test. Dzięki Paweł.
Pietruk
Test przeszedł. Zap....la ja kuna po łoranym [emoji41] [emoji16]
Pietruk
Rozglądam się właśnie za silniczkiem 40-50 koni z multi rumplem. Ogólnie skłaniam się w kierunku Yamahy, ale.... Trafiłem na Suzuki 50 z fajnym rumplem. Czy ktoś zna ten silnik. A może nawet z takim
Opublikowane grafiki
54 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi