chub norris Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 W środę wracam do domu i już kombinuję jak tu wyrwać się na cały weekend nad wodę. A żona stęskniona Jakieś patenty koledzy? W tej sprawie mogę podpowiedzieć tyle, że gdyby nie Żona - nie miałbym dziś zdjęcia z życiówką bolenia. Sprzętowo jak wyżej, tylko RH10 dla odmiany, czyli tym razem na miękko. I piosenka, z dedykacją dla wszystkich, do których dziś dzwoniłem znad wody, żeby przyszli mi zrobić zdjęcie https://www.youtube.com/watch?v=nAg-1w3d24E 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Kawal ryby i kawalek muzyczny godny ryby \m/Natomiast dobra rada brzmi : nastepnym razem, jak peknie 80, okulary do zdjecia na nosie zostaja Gratki i pozdrowienia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Żona wyjechała! Pogoda piękna, chyba zabiorę swoich urwisów-sterników na nockę. Kiełbasa, ognisko i namiot. Cały dzień z "tatulą" nie wyrobią na łódce ale 3 godzinki popołudniu i 3 rano dadzą radę Kilka lodów i dodatkowe godziny na konsoli będzie mnie to kosztowało, ale co się wydarzyło pod nieobecność Mamy zostaje między nami 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Cześć.Jestem w Norwegii pogoda bez wyjścia w morze i wracam do Polski, mam 7 luźnych dni, i w powrotnej drodze przez Finlandię chciał bym połowić na jeziorze. Wracam od strony Tromso drogą E75 do Helsinek.Pozdrawiam Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Po drodze do Helsinek będziesz miał jezior do bólu. W północnej i środkowej Finlandii szczupaki będą dopiero po tarle więc możesz mieć dobre łowienie. Na południu sandacz zaczął tarło. Ekipa znajomych wyrusza za tydzień do Nordkapp. Warunki ciężkie powiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Dzięki,Po drodze jezior ogrom, ale na chwilę obecną w wodzie brak życia, w Finlandi początek wiosny, a na północy Norwegi to przedwiośnie. Pogoda za tydzień ma się odrobinę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Tak jak koledzy powiedzieli bedziesz miec mase jezior po drodze. Nie wiem czy masz ze soba jakis srodek plywajacy. Jezeli masz, to proponuje kazde wieksze jezioro po drodze.Licencje i zezwolenie na dany region (czyli ten w ktorym bedziesz lowic) kupisz w kazdym "r kioski". Jezeli nie masz duzej lodki to proponuje tez mniejsze, co znaczy, wcale nie male jeziora.Ogolnie musisz byc mobilny. Jak przez 2h nic i jezioro ci jakos nie podejdzie, to pakuj sie i na nastepne. Beda 10ki jeden obok drugiego. Fajne sa tez takie male oczka w lesie. Miejscowi zazwyczaj nimi gardza, a czasami jest fajna ryba. Jak masz wiecej pytan to pisz. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Dzięki, Łódka a właściwie łódź jest, do zwodowani slip jest potrzebnym i to może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 "Już za chwilę, już za momencik" ...czerwcowa Finlandia. Przynęty już prawie spakowane...przegiąłem jak zwykle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 "Zanęty" nam nie zabraknie zaczynam kopać robaki Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 ..i schładzaj już szklanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 "Zanęty" nam nie zabraknie zaczynam kopać robaki Marcin, a tak na serio. Jak pływasz po archipelagu albo gdzieś po jeziorach to widać liny?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 ..i schładzaj już szklanki ...i szykuj lodówkę turystyczną... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 "Zanęty" nam nie zabraknie zaczynam kopać robaki Marcin, a tak na serio. Jak pływasz po archipelagu albo gdzieś po jeziorach to widać liny?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaNa szkierach nie widziałem, ale na i jeziorach jak najbardziej. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 ...i szykuj lodówkę turystyczną...Już przygotowana Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) ..i schładzaj już szklanki Robert, a ostatecznie to ile tej zanęty i gliny na leszcza przygotować? W środę wstawiam 20 kg kuku do parzenia, wystarczy?No i najważniejsze ile szuflad w zamrażarce na filety opróżnić? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Czerwca 2018 przez MarCinFin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Marcinie, przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam na te zasadnicze pytania, ale akurat było pewne zamieszanie zdrowotne w rodzinie (opowiem)Martwi mnie, że zamiast nastawić tę kukurydzę na odpowiedni produkt spożywczy, zmarnowałeś ja poprzez jakieś prażenie?! no chyba, że da się z tego jeszcze pędzić coś w tonacji podpalanej. Szuflady zamrażalnika opróżniaj, ale na kostki lodu ...gwarantuję, że się przydadzą Tylko nie wiem, co zrobić z tej gliny???!!! SPA? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Widze ciekawy wyjazd Ci sie Robert zapowiada???? z ciekawoscia bede sledzil ten watek, moze kiedys I ja do Finlandii bym pojechal???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Ciekawy? to mało powiedziane! ... bez względu na wynik wędkarski Man nadzieję na interesujący tekścik o powrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Cześć,W Finlandii wieje, na jeziorze fale mają 1m z płytkiej wody szczupły 56cm. Okoń brak, może jutro będzie lepiej z pogodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Jeśli teraz wieje, to się cieszę. "Zupa" się wymiesza i jak przyjadę będzie wielkie żarcie ...przynajmniej taką mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Cześć,W Finlandii wieje, na jeziorze fale mają 1m z płytkiej wody szczupły 56cm. Okoń brak, może jutro będzie lepiej z pogodą.Wieje pięknie i niech nie przestaje, przynajmniej do niedzieli. Na koniec niech dmuchnie z południa. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Jeśli teraz wieje, to się cieszę. "Zupa" się wymiesza i jak przyjadę będzie wielkie żarcie ...przynajmniej taką mam nadzieję Gdybyś przyjechał w tym tygodniu to byłaby lipa. Za tydzień będzie lepiej czy medalowo to się okaże Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Mając w planach kilka miesięcy włóczęgi po fińskiej Północy z wędkarstwem w roli pierwszoplanowej, pozwoliłem sobie ruszyć z blogiem pod wiele mówiącym tytułem DEET Wszystkich, którym temat wędkowania w kraju pływających saun i wydłużonych samogłosek jest bliski, serdecznie zapraszam do lektury!http://jerkbait.pl/blog/23-deet-czyli-na-rybach-w-laponii/ Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Marvin 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Mając w planach kilka miesięcy włóczęgi po fińskiej Północy z wędkarstwem w roli pierwszoplanowej, pozwoliłem sobie ruszyć z blogiem pod wiele mówiącym tytułem DEET Wszystkich, którym temat wędkowania w kraju pływających saun i wydłużonych samogłosek jest bliski, serdecznie zapraszam do lektury!http://jerkbait.pl/blog/23-deet-czyli-na-rybach-w-laponii/Pogoda słaba na jeziorze fale metrowe, ale. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi