MarCinFin Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Finlandii nie tykamy bo to badziewie! Dotykamy tylko "LAPHROAIG" ...cacy singelek Co do klasy towarzystwa to Roger trafił w punkt!! Jest po prostu zajefajnie!!!Dzisiaj byłoby o czym pisać, ale jesteśmy shetani na maxa, dopiero zjechaliśmy do domu ...a rybki były i jedna naprawdę zacna Teraz więc kontynuujemy pkt.1 To piszę ja, BOB ... po włamaniu się na konto Marcina!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Naprawdę zacna to dość zawiłe określenie. Może uściślij Włamywaczu, czy komponowała się smakowo z singielkiem, była oszałamiająco ubarwiona czy może osiągnęła wiek emerytalny. A włamując się do kompa Marcina miej na uwadze, że Finlandia również wdrożyła RODO. Wycieczka może kosztować 20 milionów euro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 ...wróciłem szczęśliwy do domu. Ogarnę myśli, emocje i zdjęcia i coś wrzucę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 ...jakieś środki...zapobiegawcze, to mam nadzieję dotarły w całości...dozować oszczędnie...kichania nie będzie... ..rymło się jakoś tak...Robercie, dotarły, smakowały pieruńsko dobrze Dzięki serdeczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 ...wróciłem szczęśliwy do domu. Ogarnę myśli, emocje i zdjęcia i coś wrzucę odpocząłeś w tej Finlandii, podeślij zdjęcia i wrażenia lepiej, a nie będziemy kolejny tydzień czekać. No chyba, że to ma być Hitchcock , 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 (edytowane) To żedne bajerowanie i kokieteria, ale po urlopie muszę nadrobić więc nie mam czasu "taczek załadować"Nie będę robił bylejakości, tylko chcę dać fajny materiał (sama obróbka zdjęć trochę trwa) Edytowane 18 Czerwca 2018 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 @BOB1 dać .My czytać .Czekamy niecierpliwie. .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Tekst artykułu, wysłałem do akceptacji "dyrekcji" Teraz to wszystko w ich rękach i wolnym czasie jakim dysponują ... jak się nie spodoba to nie poczytacie Przemycę jedną fotkę Edytowane 22 Czerwca 2018 przez BOB1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Bylo wyslac z odpowiednim zalacznikiem, to od razu by zaakceptowali???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 I jest. Załącznik przy osobistym spotkaniu.Dzięki DelToro, że poświęciłeś czas na redakcję 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 No w końcu, rodziłeś dłużej niż kobieta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 A widziałeś rodzącego mężczyznę? ... może dlatego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Bob rodził per rectum [emoji6] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupin Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) Witamtak się składa że od sierpnia do połowy października będę miał robotę w Finlandii nad zatoką fińską w miejscowości Loviisa około 90km na wschód od Helsinek. Czy ktoś zna te tereny jeśli chodzi o wędkowanie (zatoka fińska, jeziora, rzeki). Głównie chciałbym się nastawić na spining, ale też spławikówkę zabiorę. A może ktoś coś wie gdzie mam jakąś rzekę pstrągową/łososiową, lub ewentualnie gdzie kawałek dalej skoczyć na te ryby (np. na weekend).Każde info będzie dla mnie cenne. Edytowane 11 Lipca 2018 przez Krupin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) W Bałtyku łapałem szczupaki okonie i sandacze, w jeziorach głównie szczupaki i okonie, ale jest kilka rzek z pstragami/łososiami w okolicach Kotki bodajże..a to znaczy że będziesz miał blisko..natomiast chyba są to łowiska specjalne.. Edytowane 11 Lipca 2018 przez ivar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_F Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Witam wszystkich . Pod koniec sierpnia wybieram się do Finlandii na ryby . Jadę z namiotem i pontonem . Czy wędkując w Finlandii ponton musi być zarejestrowany tak jak u nas w Polsce ? Czy istnieją jakieś ważne przepisy , o których trzeba pamiętać ? Dziękuje z góry za odpowiedz. Pozdrawiam , Tomek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Witam wszystkich . Pod koniec sierpnia wybieram się do Finlandii na ryby . Jadę z namiotem i pontonem . Czy wędkując w Finlandii ponton musi być zarejestrowany tak jak u nas w Polsce ? Czy istnieją jakieś ważne przepisy , o których trzeba pamiętać ? Dziękuje z góry za odpowiedz. Pozdrawiam , Tomek .Nie jest wymagana rejestracja pontonu i małych łodzi. Potrzebujesz wykupić lokalną licencję na wędkowanie, ok 11 euro za tydzień, dopuszczalna zawartość alkoholu na łodzi to 1 promil, za kółkiem 0,5 [emoji16] Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_F Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Dziękuje Olo za odpowiedz . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 (edytowane) To tak w kwestii sprostowania - licencja tygodniowa 15 e z wykluczeniem łowisk specjalnych (szczególnie rzek lub koski pstrągowo-łososiowych)Z promilami o ile wiem to 0,5 na drodze i wodzie. 1.0 na wodzie nawet gdyby był chyba bez sensu Jednostki do 30 km bez rejestracji, większe spoza FIN na okres czasowy również ale z ważnym przeglądem technicznym. Edytowane 12 Sierpnia 2018 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Wakacje w Finlandii już się skończyły. Trzeba wrócić do łowienia ryb Od ponad 2 tygodni mam świetną zabawę z okoniami. Na archipelagu duże stada dużych okoni trzymają się charakterystycznych miejsc (wejścia do zatok, lokalne przeprawy promowe, uskoki za mostkami) z dobrze natleniona wodą. Jest tak dobrze, że w 2-3 godziny można ogarnąć 30-50 okoni >30 cm a często gęsto trafia się przyłów w postaci fajnego szczupaka lub małego sandacza. Ostatnio na okoniowym lajciku wyjechało 85-centów zacięte pięknie za końcówkę pyszczka na 0,25mm FC. Woda cały czas bardzo ciepła - 21-22st C. czekamy na wrześniowe ochłodzenie i powrót MAM na płytsze wody. W międzyczasie bawimy się dalej z okoniami. To jest fajny moment na wypad z dziećmi żeby podszkoliły się w rzucaniu, prowadzeniu przynęty i co najważniejsze miały frajdę ze złapanych ryb. Młodszy już pocisnął kilka fajnych okonków, w tym tygodniu czas na starszego, co za wędkarstwem przepada jak ja za baletem . Mam nadzieję, że będą brały Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez MarCinFin 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Żeby nie było Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) ...eeeeeeech!!! pomarzyć PS. przybij piątkę z "Młodym" ...fajną ma czapkę Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Za tydzień zaczynam jesienne szczupakowanie , kilka miejscówek jest już wytypowanych . Temperatura wody w końcu spadła poniżej 20 st C i zaczynają się chłodne poranki. Oj będzie się działo . Ten rok już muszę zaliczyć do bardzo udanych a to dopiero półmetek. Wiosenne mamy prawdziwa petarda. W końcówce lipca i teraz w sierpniu nastawiałem się tylko na okonie i szczerze mówiąc mam już dość trzydziestaków (lekko na tą chwilę ponad 250 garbusów) - może jeszcze się trafi 40 cm+ . Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez MarCinFin 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Cześć, Może któryś z kolegów zna lepiej jezioro Onkiveski, wybieram się tam w połowie października.Pozdrawiam Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Cześć jutro atakuję Finlandię w okolicach Kuopio. W jakich miejscach szukać sandacza wszelkie informacje cenne.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi