kostom63 Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Cześć, my w tych okolicach byliśmy kilka razy wiosną. Sandacz klasycznie spadki i różne nierówności. Szczupak mniej klasycznie mało przy zielsku a raczej przy płytkich kamieniach. No ale to wiosną Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Dzięki.Za info.Pozdrawiam Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) MarCinFin czemu schowałeś słońce do lodówki w Finlandii Finowie się skarżą https://turystyka.wp.pl/finlandie-w-listopadzie-opuscilo-slonce-internauci-zglaszaja-policji-jego-zaginiecie-6318664860718721a Edytowane 20 Listopada 2018 przez silurus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Witam, Plany na 2019 czas zaczać Czy ktoś może zna poniższą ofertę i/lub rejon Keurusselkä ?Proszę o info - bierzemy pod uwagę tą lokalizacje na 2019 (zamiast tradycyjnej Szwecji) ale mało informacji mamy oprócz ogólnych że Finlandia jest super .http://wedkarskafinlandia.pl/oferta-2019.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Byłem dokładnie w tych domkach trzy lata z rzędu, zbiornik z wielkim potencjałem. Na minus trzeba zaliczyć słaby sprzęt pływający tzn nieduże łodzie wiosłowe z małymi silnikami, a jest tam gdzie pływać. Domki nie posiadają toalet w środku, dysponują tzw "ekotoaletą", coś w rodzaju naszej "sławojki" ;-). Po pierwszym wyjeździe ciągnęliśmy z Polski własny sprzęt pływający (łodzie, pontony). Po raz ostatni byłem tam w czerwcu 2017, wtedy do dyspozycji na te trzy domki był tylko jeden silnik 10 hp (reszta 2.5 - 3 hp), a to wydaje mi się absolutne minimum, być może coś dokupili od tego czasu. Sporo ukrytych pod powierzchnią głazów (choć nie tyle co na szwedzkich szkierach), dlatego trzeba pływać bardzo ostrożnie albo z navionikiem. Jak byś miał bardziej szczegółowe pytania służę pomocą. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez Olo1970 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Ja w tym roku byłem tuhttps://jokiniemenmatkailu.fi/en/prices/Do domku można zamówić dodatkową łódkę.Szału że sprzętem pływającym nie ma,silniki starsze łodzie też, ale to standard. Kamieni trochę jest ale tylko w pewnych rejonach.Domiki na poziomie, slip i bardzo miła pani. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 A wędkarsko jak?Ja w tym roku byłem tuhttps://jokiniemenmatkailu.fi/en/prices/Do domku można zamówić dodatkową łódkę.Szału że sprzętem pływającym nie ma,silniki starsze łodzie też, ale to standard. Kamieni trochę jest ale tylko w pewnych rejonach.Domiki na poziomie, slip i bardzo miła pani.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Ryby są jak to w Finlandii najpierw trzeba znaleźć, potem już się wędkuje. Na pierwszym miejscu szczupak, okoń, jaź, i sandacz. Wodą duża dno urozmaicone. Potworów nie było, ale kilka rybek 100+ padło okonie 30-40 cm jazie podobnie, sandacz mało. Sądzę, że nie udało się to namierzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Ja pod koniec maja wybieram się z przyjaciółmi na szkiery, około 100 km na wschód od Helsinek. Wędkarsko całkowita niewiadoma, ale warunki bytowe super. Początkowo miał być archipelag Turku, ale demokracja wygrała z rozsądkiem https://www.booking.com/hotel/fi/villa-sea-golf-ronnas-isnas.pl.html?aid=356997;label=gog235jc-1FCAMoSEIKa3VzdGF2aS1maUgeWANotgGIAQGYAR64AQjIAQzYAQHoAQH4AQKSAgF5qAID;sid=04fa1615603cbfcec9cf3a7b6be33af0;dist=0;group_adults=8;group_children=0;no_rooms=3;sb_price_type=total;srepoch=1540971451;srpvid=210c359d2f5f0099;type=total;ucfs=1map_closed Edytowane 9 Grudnia 2018 przez Olo1970 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Z niecierpliwością czekam na pierwsze relacje. Lód zszedł ze szkierów, woda brudna i jeszcze bardzo zimna, ale może już coś ktoś?Szczególnie jaram się na relacje Marcina z Turku. Nie bez powodu, wszak tam będzie moja majówka a Marcin moim Kapitanem Tym czasem rozpocząłem przegląd sprzętu. Póki co odłożone cztery kije, pięć multików. Największy problem z przynętami...czym tego towaru więcej tym wybór trudniejszy Na pewno pojadą killery z zeszłego roku i ...? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Tymczasem w Finlandii... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Cześć.To ja poczekam na waszą relację.Będę na przełomie maja i czerwca.Ktoś musi trafić w brania.Pozdrawia Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Z niecierpliwością czekam na pierwsze relacje. Lód zszedł ze szkierów, woda brudna i jeszcze bardzo zimna, ale może już coś ktoś?Szczególnie jaram się na relacje Marcina z Turku. Nie bez powodu, wszak tam będzie moja majówka a Marcin moim Kapitanem Tym czasem rozpocząłem przegląd sprzętu. Póki co odłożone cztery kije, pięć multików. Największy problem z przynętami...czym tego towaru więcej tym wybór trudniejszy Na pewno pojadą killery z zeszłego roku i ...?Czyli jakie Robert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Te na 100% Czyli nic odkrywczego..."oczywista oczywistość" Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez BOB 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Jeszcze jakiś jerk, jakies wahadło i bym się podpisał pod tym zestawem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Kurcze, zapomniałem bo jerki i woblery już spakowałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Bob co to za guma z lewej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Kurczaki, moja tajna broń!!! co ja robię??? Ale niech tam ...Strike Pro Bandit 23cm (występuje tylko w tym rozmiarze" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Dosłownie przed chwilą wróciłem z pierwszego wypadu. Bez napinki, raczej rekonesans. Woda jest już w 90% wolna od lodu. Temperatura od 3.8 do 5.5 C. Dziś było piękne słoneczko. Szczupaki oczywiście jeszcze nie wytarte. Brania leniwe, na 4 strzały 1 70-teczka wyjechała i szybko wróciła do wody.Za tydzień planuję troć, ostatnio kilka fajnych ryb padło u znajomych. To tyle w tej Finlandii. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez MarCinFin 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Kurczaki, moja tajna broń!!! co ja robię??? Ale niech tam ...Strike Pro Bandit 23cm (występuje tylko w tym rozmiarze" Dzięki . Pytam pod kątem innych ryb niż szczupak więc nie będę konkurencja . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 "szeroki wachlarz alternatyw" ...i co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Pewnie 3/4 z alternatyw nie zobaczy wody 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Dyskusję nt. dozbrojek przeniosłem do właściwego wątku:http://jerkbait.pl/topic/2255-du%C5%BCe-gumy-dozbrajanie/page-10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Witam, poszukuje jednej osoby do wrześniowego wyjazdu do Finlandii. Rejon Temperre. Koszt wyjazdu to 1600 zł. W cenie zawarte jest ubezpieczenie, zezwolenia, łódki, komfortowy domek. Doliczamy transport i wyżywienie.Więcej info na priv.Jeśli złamałem jakiś regulamin bardzo przepraszam moderatorów i proszę o przeniesienie w odpowiedni wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi