Skocz do zawartości

Finlandia

zander3

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

MarCinFin

czemu schowałeś słońce do lodówki  w Finlandii  :D  :D  :D  ;)

Finowie się skarżą :P

https://turystyka.wp.pl/finlandie-w-listopadzie-opuscilo-slonce-internauci-zglaszaja-policji-jego-zaginiecie-6318664860718721a

Edytowane przez silurus
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Witam,

Plany na 2019 czas zaczać :)

Czy ktoś może zna poniższą ofertę i/lub rejon Keurusselkä ?

Proszę o info - bierzemy pod uwagę tą lokalizacje na 2019 (zamiast tradycyjnej Szwecji) ale mało informacji mamy oprócz ogólnych że Finlandia jest super ;).

http://wedkarskafinlandia.pl/oferta-2019.html

Pozdrawiam

Byłem dokładnie w tych domkach trzy lata z rzędu, zbiornik z wielkim potencjałem. Na minus trzeba zaliczyć słaby sprzęt pływający tzn nieduże łodzie wiosłowe z małymi silnikami, a jest tam gdzie pływać. Domki nie posiadają toalet w środku, dysponują tzw "ekotoaletą", coś w rodzaju naszej "sławojki" ;-). Po pierwszym wyjeździe ciągnęliśmy z Polski własny sprzęt pływający (łodzie, pontony). Po raz ostatni byłem tam w czerwcu 2017, wtedy do dyspozycji na te trzy domki był tylko jeden silnik 10 hp (reszta 2.5 - 3 hp), a to wydaje mi się absolutne minimum, być może coś dokupili od tego czasu. Sporo ukrytych pod powierzchnią głazów (choć nie tyle co na szwedzkich szkierach), dlatego trzeba pływać bardzo ostrożnie albo z navionikiem. Jak byś miał bardziej szczegółowe pytania służę pomocą.

Edytowane przez Olo1970
  • Like 2

Ja w tym roku byłem tu

https://jokiniemenmatkailu.fi/en/prices/

Do domku można zamówić dodatkową łódkę.

Szału że sprzętem pływającym nie ma,silniki starsze łodzie też, ale to standard.

Kamieni trochę jest ale tylko w pewnych rejonach.

Domiki na poziomie, slip i bardzo miła pani.

• Like 1

A wędkarsko jak?

Ja w tym roku byłem tu

https://jokiniemenmatkailu.fi/en/prices/

Do domku można zamówić dodatkową łódkę.

Szału że sprzętem pływającym nie ma,silniki starsze łodzie też, ale to standard.

Kamieni trochę jest ale tylko w pewnych rejonach.

Domiki na poziomie, slip i bardzo miła pani.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Ryby są jak to w Finlandii najpierw trzeba znaleźć, potem już się wędkuje. Na pierwszym miejscu szczupak, okoń, jaź, i sandacz. Wodą duża dno urozmaicone. Potworów nie było, ale kilka rybek 100+ padło okonie 30-40 cm jazie podobnie, sandacz mało. Sądzę, że nie udało się to namierzyć.

• Like 1

Ja pod koniec maja wybieram się z przyjaciółmi na szkiery, około 100 km na wschód od Helsinek. Wędkarsko całkowita niewiadoma, ale warunki bytowe super. Początkowo miał być archipelag Turku, ale demokracja wygrała z rozsądkiem  :)  ;)

https://www.booking.com/hotel/fi/villa-sea-golf-ronnas-isnas.pl.html?aid=356997;label=gog235jc-1FCAMoSEIKa3VzdGF2aS1maUgeWANotgGIAQGYAR64AQjIAQzYAQHoAQH4AQKSAgF5qAID;sid=04fa1615603cbfcec9cf3a7b6be33af0;dist=0;group_adults=8;group_children=0;no_rooms=3;sb_price_type=total;srepoch=1540971451;srpvid=210c359d2f5f0099;type=total;ucfs=1map_closed

Edytowane przez Olo1970
  • Like 2

• 3 miesiące temu...

Z niecierpliwością czekam na pierwsze relacje. Lód zszedł ze szkierów, woda brudna i jeszcze bardzo zimna, ale może już coś ktoś?

Szczególnie jaram się na relacje Marcina z Turku. Nie bez powodu, wszak tam będzie moja majówka a Marcin moim Kapitanem :)

Tym czasem rozpocząłem przegląd sprzętu. Póki co odłożone cztery kije, pięć multików. Największy problem z przynętami...czym tego towaru więcej tym wybór trudniejszy :(

Na pewno pojadą killery z zeszłego roku i ...?

• Like 4

Z niecierpliwością czekam na pierwsze relacje. Lód zszedł ze szkierów, woda brudna i jeszcze bardzo zimna, ale może już coś ktoś?

Szczególnie jaram się na relacje Marcina z Turku. Nie bez powodu, wszak tam będzie moja majówka a Marcin moim Kapitanem :)

Tym czasem rozpocząłem przegląd sprzętu. Póki co odłożone cztery kije, pięć multików. Największy problem z przynętami...czym tego towaru więcej tym wybór trudniejszy :(

Na pewno pojadą killery z zeszłego roku i ...?

Czyli jakie Robert?

Dosłownie przed chwilą wróciłem z pierwszego wypadu. Bez napinki, raczej rekonesans. Woda jest już w 90% wolna od lodu. Temperatura od 3.8 do 5.5 C. Dziś było piękne słoneczko. Szczupaki oczywiście jeszcze nie wytarte. Brania leniwe, na 4 strzały 1 70-teczka wyjechała i szybko wróciła do wody.

Za tydzień planuję troć, ostatnio kilka fajnych ryb padło u znajomych.

To tyle w tej Finlandii.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 4

Witam, poszukuje jednej osoby do wrześniowego wyjazdu do Finlandii. Rejon Temperre. Koszt wyjazdu to 1600 zł. W cenie zawarte jest ubezpieczenie, zezwolenia, łódki, komfortowy domek.

Doliczamy transport i wyżywienie.

Więcej info na priv.

Jeśli złamałem jakiś regulamin bardzo przepraszam moderatorów i proszę o przeniesienie w odpowiedni wątek.