MarCinFin Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) Professor [emoji106][emoji3526] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Września 2020 przez MarCinFin 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Mój wyjazd w tym roku przekładany dwa razy i ostatecznie przełożony na początek czerwca 2021. Strasznie się za Finlandią stęskniłem [emoji4]. Zazdroszczę Marcinowi [emoji4]. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Hej, wybieram się na początku czerwca nad jez. Paijanne. Będę w jednej z południowych zatok. Czy ktoś z Was łowił w tym jeziorze? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za praktyczne rady. To krótki wyjazd, 3-4 dni łowienia, a wody ogrom:) Na jakie ryby (szczupak, okoń, sandacz) najlepiej w tym okresie się nastawić? Gdzie ich szukać, na jakiej głębokości itp.? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Sezon uważam za otwarty [emoji16]3 pigi spotted bullhead 20, 23 i 26 cm dały te piękne rybki: 91, 95 i 104cm (7.45kg)Woda jeszcze bardzo zimna 3-4C, tydzień temu zszedł lód w zatokach. Ryby stały na 2m na spadach 1-5m. Do tarła jescze daleko, jak obecna pogoda się utrzyma to może w pierwszym tygodniu maja zaczną się trzeć.To są ryby z Bałtyku. P. S. Były jeszcze 2 80-tki. [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez MarCinFin 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Ehhhh ...wzdycham tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) A jeszcze 3 tygodnie temu było tak Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez MarCinFin 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Finlandia zawsze mnie kusiła, tylko przeraża mnie ta droga Może ktoś napisać coś więcej o kosztach, wychodzi drożej niż wyjazd do Szwecji? Ile trwa podróż? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Jeśli samochodem, to ponad dzień. Ja jeździłem przez Litwę, Łotwę i Estonię. Wyjeżdżając rano wieczorem jesteś w Estonii, rano przepływasz do Finlandii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) Finlandia zawsze mnie kusiła, tylko przeraża mnie ta droga Może ktoś napisać coś więcej o kosztach, wychodzi drożej niż wyjazd do Szwecji? Ile trwa podróż?Samolot, obecnie tylko z Gdańska, 1.5 godziny. Po pandemi jak przywrócą będą latać też z Warszawy i Krakowa, autem z centralnej Polski trzeba liczyć cały dzien: powiedzmy Warszawa - Talin tam prom do Helsinek i dalej do Turku. Jak dalej na północ to już kolejne godziny, zależy jak daleko na północ. Im dalej tym mniejsza presja [emoji6]. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Dzięki za odpowiedzi, a jaki jest koszt promu i domku z łodzią na miejscu? Porównywalne z Szwecją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie wiem jak z kosztami ale według mnie porównywalnie. Najtaniej wyjdzie samolotem, bilety wiosną i jesienią są tanie (tzn były, zobaczymy jak będzie dalej) Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Z samolotem jest problem ze sprzętem Wszyscy mamy wędki w jednoskładzie ponad 2m, każdy chciałby zabrać dużą torbę z przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 My kiedyś rozważaliśmy nadanie części sprzętu kurierem i lot samolotem. Ostatecznie nic z tego nie wyszło, ale może to jest jakieś wyjście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Jest bagaż sportowy i jedno-składy 2m ogarniasz, koszt 40e w jedną stronę, nie trzeba kuriera. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 ok tylko my mamy jednoskłady 2,3-2,4m, i wydaje mi się, że tutaj może być problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 https://allegro.pl/oferta/pilka-do-metalu-ramka-brzeszczoty-300-mm-zestaw-7862662846?reco_id=34b9195c-9b8a-11eb-9f76-40a6b731f4e0&sid=f8bddad5d737919e6c726c989b66bdbe96499e13bc806f55bd0c404f69ac7020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 I z 20 słoików bigosu też ciężko zabrać [emoji12] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 https://www.sales.vikingline.com/https://www.eckeroline.com/ Ceny promu znajdziesz tutaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Nowych wędek z pracowni specjalnie pod Finlandię nikt nie będzie robił, właśnie to mnie cały czas zniechęcało. Czyli nie ma złotego środka, albo samolot, albo 24h w aucie i potem 2 dni dochodzenia do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Maćku, czy uważasz, że na stare wędki robione pod Szwecję albo Polskę ryby w Finlandii nie będą brały?Czy nie dałeś się zapędzić w sprzętową paranoję? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Nie koniecznie, mam miejscówki w Szwecji gdzie swobodnie sobie jeździmy co roku. Ale kusi nas Finlandia. Jednak jak widzę nie ma na to opcji, nie chcę jechać ponad 24h autem, a nie mamy odpowiednich wędek do samolotu. Wychodzi na to, że musielibyśmy kupić nowe zestawy na Finlandię a to już chyba mija się z celem, pytałem z ciekawości i już wszystko wiem, dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Był kiedyś prom z Gdyni do Helsinek, trasa Rostock - Gdynia - Helsinki ale nie zabiera już osobowych aut i indywidualnych pasażerów Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Nie ma potrzeby się szarpać na nowe zestawy. W Finlandii najpopularniejszym narzędziem połowu są i tak siatki, które można zabrać w zwykłym bagażu rejestrowanym, a kto wie, czy nie w podręcznym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Przed moim pierwszym lotem do Finlandii do Marcina, miałem wyłącznie jedno składy z pazurem. Kupiłem chyba trzy kije ze średniej półki na naszej giełdzie, wydałem jak na jeden "super wypas" Na miejscu świetnie się bawiłem łowiąc ryby i jakoś nawet nie myślałem, że to prostackie dwa kawałki ... a możne świetną zabawę zawdzięczam Marcinowi? nie wiem, ... nie pamiętam Kije są ze mną do tej pory a nawet coś dokupiłem przed kolejnym lotem. Jak są ryby i fajny klimat to klasa sprzętu mam najmniejsze znaczenie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Pytam z ciekawości. Z Warszawy loty zablokowane do Helsinek? Ja leciałem z półtora msc temu finarem. Patrze bilet nadal można wykupić. Wizarem chyba trochę taniej wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi