MarCinFin Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 (edytowane) Sezon okoniowy w pełni, już sporo średnich ryb w przedziale 30-37 się ze mną przywitało, ale dziś Ahti wynagrodził moje starania, na nowej miejscówce po prostu było pięknie. Szczupaczki do 60 cm, sandaczyki do 45 cm i piękne okonie. Wisienka na torcie miała 45 cm/1.43 kg, mój nowy PB [emoji4] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Czerwca 2021 przez MarCinFin 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 (edytowane) A dziś było jeszcze piękniej[emoji2956]43 sandaczyki, największy 48 cm (no niestety rozmiarowo to one nie powalają) i kolejny okazały okoń - 43 cm, z tej samej miejscoweczki co wczorajszy ( miejsce z tych dziewiczych co mam na wyłączność) Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Czerwca 2021 przez MarCinFin 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 https://www.youtube.com/watch?v=D06gUlU8PB4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Trochę wiało jakiś czas temu, szczególnie w centralnej Finlandii. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 W tym roku po raz pierwszy "zdradziłem" szwedzką Laponię, na rzecz fińskiej. Dodatkowo - pierwszy raz w rzece (Kemijoki) Trafiliśmy na okres permanentnego spadku ciśnienia i ryby były zupełnie nie aktywne. Tych w rozmiarze "polskim" można było połowić sporo, ale polowanie na większe to była ciężka orka, mimo, że na echu było widać masę szczupaków.Koniec końców coś tam udało się wydłubać, a nieco słabsze wyniki rekompensowały fantastyczne widoki. Udało się też trochę pokręcić - film z całego wydarzenia: https://youtu.be/AnhzbIoPaJk Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Super filmik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Super klimat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zamierzam wybrać się do Finlandii na przyszłą wiosnę (Maj), plan jest prosty, samochód, namiot i szukanie pstrągów w rzekach. Teraz pojawia się pytanie. Czy w większości rzek i tak zwanych koski (odcinki między jeziorami) występują potokowce? Czy trzeba jechać na jakieś "specjalne" zarybiane rzeki? Raz już byłem w Finalndii, ale typowo za szczupakiem/sandaczem. Będę wdzięczny za rady osób które próbowały łowić kropasy w okolicznych rzekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Trochę koski przerabiałem Największe potoki i w dużej ilości miałem na karvionkoski, vaajakoski, kuusaankoski, kermankoski. Przynęty poniżej 8cm proponuję zostawić w domu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 ...mam nadzieję, że za tydzień będę miał co napisać. Liczę na inne relacje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 My ze szwagrem to po dwóch Finlandiach dopiero zaczynamy łowić.A Ty po tygodniu dopiero będziesz miał kaca! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 (edytowane) Po tygodniu będę miał kaca , potem dopiero dojdę do siebie i może coś napiszę Edytowane 29 Kwietnia 2023 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Jak dobra impreza…..to nie zaproszą…[emoji12][emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Środek lipca - dobry czas na kropkowańce w środkowej Fin?(Spin) Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez GroPerch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zerknij u mnie na YT:https://www.youtube.com/@mateuszw5116/videoskropy w lipcu i sierpniu łowiłem spore. Największe 65+ na vaajakoski obok jyvaskyla. generlanie na każdym koski miałem rybę 60+ ale z vajaakoski były najsilniejsze i nierzadko hol trwał min. 5min 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Tydzień na archipelagu Turku, pod kapitańskim okiem Marcina, minął jak z casta strzelił. Jednak majówka to jeszcze trochę wczesna pora. Woda zimna a jednego dnia na początku nawet śnieżek popadał. Z tego powodu wyniki tylko dobre. W trzech złowiliśmy ok 75 szczupaków w przyzwoitych wymiarach tzn do 87cm. Koledze Darkowi trafił się rodzynek 106 cm tym słodszy, że na zestaw okoniowy. Bez względu na wyniki, które mnie satysfakcjonowały, wyprawa był zajefajna.Dzięki Marcin za organizację, przewodnictwo i atmosferę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Takie klimaty... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) Trochę koski przerabiałem Największe potoki i w dużej ilości miałem na karvionkoski, vaajakoski, kuusaankoski, kermankoski. Przynęty poniżej 8cm proponuję zostawić w domu Mowisz tu o "zwyklych" potokach czy moze o tych jeziorowych? Bylismy niedawno na polnocy kraju i troche sie przejechalismy bo okazalo sie, ze w rzece wystepuje tylko ten jeziorowy ktory wlasnie szedl na tarliksa. Ryby duze ale jak na lekarstwo. Lowiles moze gdzies bardziej na polnoc? Szukamy alternatywy na nastepny rok. Zalezy nam na miejscach gdzie mozna biwakowac i palic ognisko. Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Głównie środkowa Finlandia. Przy większości koski są pola biwakowe, nad karvionkoski były pokoje z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sledz Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 Cześć, czy ktoś z forumowiczów wędkował może w okolicy Tölvä? Jeziora np. Heinäsalmi, Niskaselkä, Karvaselkä, Naarvanjärvi? Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje i opinie, publiczne lub priv. Podziękowania dla społeczności, za dotychczasowe kontakty priv w sprawie Finlandii, szczególnie dla kolegi @rothen i @Szczepek2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sledz Opublikowano 31 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2024 Cześć, czy ktoś z forumowiczów wędkował może w okolicy Tölvä? Jeziora np. Heinäsalmi, Niskaselkä, Karvaselkä, Naarvanjärvi? Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje i opinie, publiczne lub priv. Podziękowania dla społeczności, za dotychczasowe kontakty priv w sprawie Finlandii, szczególnie dla kolegi @rothen i @Szczepek2.Uzupełnię tylko, że w zasadzie chodzi o Onkivesi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haukii Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Panowie jak to jest z rozmiarówka szczupaków w Finlandii chodzi o duże ryby czy jest ich mniej niż w Szwecji czy podobnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2024 Pielinen 109cm na Bombera 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sledz Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) Cześć, Będę wdzięczny za jakieś info priv, jeśli ktoś ma doświadczenie/wiedzę z okolic Keskinen / Enonvesi / Konnivesi / Ala-Rieveli / Pirisalmi. Dzięki,Pozdrawiam Edytowane 4 Kwietnia przez Sledz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sledz Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Cześć, odpowiadam sam sobie, ale poszukuję info o nowym rejonie więc zaktualizuję - Saarijärvi.Będę wdzięczny za kontakt priv, jeśli komuś jest znajomy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi