Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS Live / Pro

Koza11

Pytanie

Z dostępnych danych wynika, że 1.10 na targach w Holandii bodajże  Navico ogłosi nowy model HDSLive, który ma być karmiony czterordzeniowym prockiem i integrować Livescope od Garmina  jako LiveSight

- Przetwornik Totalscan ma zostać zastąpiony ma zostać zastąpiony  Active Imaging™,  ale trochę później.

- mapowanie w trybie rzeczywistym

- powiadomienia z komórki na ekranie

Source:

https://lowrance.ru/anons-lowrance-hds-live/

EliteTI2 ma działać z nowym ducerem- Active Imaging, mapowanie live, powiadomienia z komórki, być może matryca Solarmax też tam trafi.

Także widać, że dogadali się z Garminem, pytanie tylko czy udało im się poprawić zasięg tego przedniego sonaru względem Garminów. Ciekawe, czy to oznacza koniec 3D od Lowrance, bo Garmin ma i nie wiem, czy czasem nie jest lepszy.

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

ale chcial bym w jakis sposob przezucic mape na kompa. Dla kolegi, na papier, pod inna echosade etc. Poza tym czasami dzieja sie dziwne rzeczy - byla mapa, I jej nie ma. Pozniej powraca. Moze troche sie gubie w instrukcji obslugi - ale brak czasu na przeczytanie od deski do deski wszystkich instukcji i ich zrozumenia. :). Czasami jedno slowo kolegi tlumaczy wszystko niz 20 kartek papieru

• 0

ale chcial bym w jakis sposob przezucic mape na kompa. Dla kolegi, na papier, pod inna echosade etc. Poza tym czasami dzieja sie dziwne rzeczy - byla mapa, I jej nie ma. Pozniej powraca. Moze troche sie gubie w instrukcji obslugi - ale brak czasu na przeczytanie od deski do deski wszystkich instukcji i ich zrozumenia. :). Czasami jedno slowo kolegi tlumaczy wszystko niz 20 kartek papieru

Nie znam sposobu i nie słyszałem.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

• 0

witam

zaktualizowałem wczoraj swojego HDS Live do wersji

HDS LIVE Software Upgrade (19.1)

Release Date: 7 August 2019

Version: 19.1-62.1.153

i urządzenie zwariowało.  Nie widziało GPS, nie można zapisywać logów - nie widzi SL2 sl3,  nie pokazywało aktualnego położenia na mapie, nie czytało plików Genesiis Live - mojej mapy batymetrycznej.

Kiedy wyjąłem i włożyłem kartę zaczęło działać (prawie zaczęło) ponieważ nie czyta mi map genesis live zrobionych wcześniej. Pokazuje szlaki, po których pływałem i robiłem batymetrię,ale nie wyświetla głębokości.  Zaczęło pokazywać i rysować aktualną mapę, nie pokazując poprzednich.

Co może być nie tak?

Jeżeli to wina aktualizacji to jak cofnąć się do wersji poprzedniej  -  HDS_Live-19.1-62.1.114-Standard-1.upd   ?

• 0

kolego tą instrukcje mam w zestawie i jak bym wiedział jak to podłączyć to bym się nie pytał.

Po prostu nie wiem czy ten zółty musi być podłączony czy tylko czerwony jako +,  i czarny jako -  ???

• 0

kolego tą instrukcje mam w zestawie i jak bym wiedział jak to podłączyć to bym się nie pytał.

Po prostu nie wiem czy ten zółty musi być podłączony czy tylko czerwony jako +,  i czarny jako -  ???

Dlaczego nie postępujesz wg schematu, widać tam przecież że żółty z czerwonym są na plusie razem.

• Like 1