Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS Live / Pro

Koza11

Pytanie

Z dostępnych danych wynika, że 1.10 na targach w Holandii bodajże  Navico ogłosi nowy model HDSLive, który ma być karmiony czterordzeniowym prockiem i integrować Livescope od Garmina  jako LiveSight

- Przetwornik Totalscan ma zostać zastąpiony ma zostać zastąpiony  Active Imaging™,  ale trochę później.

- mapowanie w trybie rzeczywistym

- powiadomienia z komórki na ekranie

Source:

https://lowrance.ru/anons-lowrance-hds-live/

EliteTI2 ma działać z nowym ducerem- Active Imaging, mapowanie live, powiadomienia z komórki, być może matryca Solarmax też tam trafi.

Także widać, że dogadali się z Garminem, pytanie tylko czy udało im się poprawić zasięg tego przedniego sonaru względem Garminów. Ciekawe, czy to oznacza koniec 3D od Lowrance, bo Garmin ma i nie wiem, czy czasem nie jest lepszy.

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Maciej jakie niespodzianki niesie nowy soft ? Jest ryzyko jest zabawa czy odpuścić. W sumie mam silnik MG ale nie wpinam w sieć i plan na drugi ekran to chyba się wstrzymam do czasu pełnej konfiguracji.

Paweł, realnie- jeśli planujesz AT, to możesz instalować, bo jest znacznik położenia przetwornika AT na ekranie i ponoć poprawiony DownImaging. Ale lepiej zaczekać, bo ....to Navico. 

• 0

Lowrance Polska przedstawił na faceboku, ofertę cenową na zdjęcie blokady regionalnej oraz dogranie języka polskiego. Kilku kolegów z forum już widziało.

https://www.facebook.com/Lowrance-Polska-597830380361213/photos/pcb.2601350163342548/2601346273342937/

https://www.facebook.com/Lowrance-Polska-597830380361213/photos/pcb.2601350163342548/2601346246676273/

• Like 1

• 0

Lowrance Polska przedstawił na faceboku, ofertę cenową na zdjęcie blokady regionalnej oraz dogranie języka polskiego. Kilku kolegów z forum już widziało.

https://www.facebook.com/Lowrance-Polska-597830380361213/photos/pcb.2601350163342548/2601346273342937/

https://www.facebook.com/Lowrance-Polska-597830380361213/photos/pcb.2601350163342548/2601346246676273/

Narodowo - w cenie w ostatnich czasach, że tak powiem

• 0

Czy można połączyć dwa hds na jednym live przetworniku.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Tak, ale jeden z ekranów musi mieć 2 gniazda ethernet i do niego wpinasz AT tym złączem a do drugiego - kabel ethernetowy do drugiego ekranu. Wariant B to użycie modułu SS3D w charakterze huba- o ile takowy posiadasz. 

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Tak, ale jeden z ekranów musi mieć 2 gniazda ethernet i do niego wpinasz AT tym złączem a do drugiego - kabel ethernetowy do drugiego ekranu. Wariant B to użycie modułu SS3D w charakterze huba- o ile takowy posiadasz.

Zastanawiam się nad tym . facc9d436b93bee2a0ac47e5c662a751.jpg

• 0

Weź popros o przeniesienie do ogólno echosondowego wątku, to jest Carbon9 i SS3D. Bardzo dobry sprzęt nie tylko w czasie premiery ale obecnie.

Nie bardzo pasuje przenosić bo chce się dowiedzieć czy jak go kupię to będę mógł go podłączyć do drugiego plotera z livem.

• 0

Dobry.

Przymierzam się do rozbudowy HDS LIVE:

-modułem S3100

- z przetwornikiem Activelmaging HD 3-in-1.

Mam pytanie, przetworniki są dwa HD3-in-1(H/W) i HD 3-in-1(M/H).

Jaka jest różnica między tymi przetworniki ?

Plusy dodatnie ?

Plusy ujemne ?

Który będzie odpowiedniejszy w słodkiej wodzie (jeziora)?

Z góry dziękuję za pomoc w wyborze.

• 0

Dobry.

Przymierzam się do rozbudowy HDS LIVE:

-modułem S3100

- z przetwornikiem Activelmaging HD 3-in-1.

Mam pytanie, przetworniki są dwa HD3-in-1(H/W) i HD 3-in-1(M/H).

Jaka jest różnica między tymi przetworniki ?

Plusy dodatnie ?

Plusy ujemne ?

Który będzie odpowiedniejszy w słodkiej wodzie (jeziora)?

Z góry dziękuję za pomoc w wyborze.

Brak danych, brak towaru, brak informacji o towarze.... Przesuwają się terminy dostaw, niektórzy mówią o kwietniu ....w USA. Także nie ma o czym gadać.