Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS Live / Pro

Koza11

Pytanie

Z dostępnych danych wynika, że 1.10 na targach w Holandii bodajże  Navico ogłosi nowy model HDSLive, który ma być karmiony czterordzeniowym prockiem i integrować Livescope od Garmina  jako LiveSight

- Przetwornik Totalscan ma zostać zastąpiony ma zostać zastąpiony  Active Imaging™,  ale trochę później.

- mapowanie w trybie rzeczywistym

- powiadomienia z komórki na ekranie

Source:

https://lowrance.ru/anons-lowrance-hds-live/

EliteTI2 ma działać z nowym ducerem- Active Imaging, mapowanie live, powiadomienia z komórki, być może matryca Solarmax też tam trafi.

Także widać, że dogadali się z Garminem, pytanie tylko czy udało im się poprawić zasięg tego przedniego sonaru względem Garminów. Ciekawe, czy to oznacza koniec 3D od Lowrance, bo Garmin ma i nie wiem, czy czasem nie jest lepszy.

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

update przez apkę robiłem, najpierw soft ściąga się do aplikacji a potem podłączyłem echo do telefonu i się zaktualizowało

to zrób normalnie czyli poprzez plik na karcie sd i powinno to rozwiązać twe problemy z nieczytaniem map

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Witam, przymierzam sie do kupna Active Target1 lub 2. Mam HDS Live 7,i Carbona 12. Czy kupujac 2jke ( ktora jest znacznie drozsza) wykorzystam ten przetwornik nie wymieniajac echosady na HDS Pro. 

Działać to będzie natomiast jak zwykle sprawą kluczową jest firmware. Na starszych ekranach "no source" straszy od czasu do czasu, obraz lubi mocno przylagować , ale są i na to sposoby- poprzez załadowanie optymalnego softu. 

• 0

Działać to będzie natomiast jak zwykle sprawą kluczową jest firmware. Na starszych ekranach "no source" straszy od czasu do czasu, obraz lubi mocno przylagować , ale są i na to sposoby- poprzez załadowanie optymalnego softu. 

Nie kumam, sory.Echosady sa updatowane. Zmiana firmawe to chyba powazne sprawa. Pytanie nadal wazne - czy na Carbonie wykorzystam 2ke, czy musze kupic juz nowoczesniejsza echosade. Jesli tak-to raczej narazie zainwestowal bym w 1nke

• 0

Nie kumam, sory.Echosady sa updatowane. Zmiana firmawe to chyba powazne sprawa. Pytanie nadal wazne - czy na Carbonie wykorzystam 2ke, czy musze kupic juz nowoczesniejsza echosade. Jesli tak-to raczej narazie zainwestowal bym w 1nke

poczytać musisz po necie. Generalnie ja to widzę tak- starszy ekran=AT1, AT2=Pro. 

• 0

wg opisu AT2: współpracuje z HDS PRO, HDS Live, HDS Carbon i Elite FS

Oczywiście. Tylko że nie wiem czy jest sens płacić 40% drożej za 10% więcej zasięgu w trybie forward. Zwłaszcza do ekranów, które nie wspierają w pełni możliwości AT2- sychronizacji pingowania, nakładania mapy z trybu scout i do tego mają problemy z działaniem na aktualnych dla nich wersjach oprogramowania. Widziałem ruskie filmy, gdzie na obecnbym sofcie opóźnienie w ruchu przynęty kijem vs obraz było ok 3s a to nie ma sensu wtedy używanie do czegokolwiek innego niż podglądanie świata podwodnego. 

• Like 2

• 0

to zrób normalnie czyli poprzez plik na karcie sd i powinno to rozwiązać twe problemy z nieczytaniem map

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

Niestety walka z Hds trwa, zrobiłem update przez kartę sd do wersji 23.3, następnie hard reset i dalej nie mogę zalogować się do c-map. Po włączeniu logowania do c-map na echu ładuje się u góry ekranu pasek ładowania ale ekran pozostaje czarny. Może ktoś ma pomysł co jeszcze można zrobić bo mi brakuje już pomysłów, może starszy sprawdzony soft?

Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka

• 0

Niestety walka z Hds trwa, zrobiłem update przez kartę sd do wersji 23.3, następnie hard reset i dalej nie mogę zalogować się do c-map. Po włączeniu logowania do c-map na echu ładuje się u góry ekranu pasek ładowania ale ekran pozostaje czarny. Może ktoś ma pomysł co jeszcze można zrobić bo mi brakuje już pomysłów, może starszy sprawdzony soft?

U mnie na Hds 10 pro taka sama sytuacja, brak możliwości zalogowania się.

• 0

Fakt że nie jestem zalogowany do c-map na ploterze powoduje że nie mogę korzystać z map pobranych z Genesis social maps na pc i wgranych przez kartę sd do echo?

Nie, to nie ma żadnego związku z tą sprawą. Jeśli mapy działały wcześniej a  po update przestały- to wina plików update lub sposobu jego przeprowadzenia. Własnie niedziałanie map jest klasycznym skutkiem robienia update poprzez Wifi. 

• 0

Nie, to nie ma żadnego związku z tą sprawą. Jeśli mapy działały wcześniej a po update przestały- to wina plików update lub sposobu jego przeprowadzenia. Własnie niedziałanie map jest klasycznym skutkiem robienia update poprzez Wifi.

Nie wiem czy wcześniej nie działały bo to nowy ploter, po zakupie od razu go zaktualizowałem i to chyba nie był najlepszy pomysł. Czekam na nowy update, ale software'owo Lowrance to porażka, z tego co widzę strach aktualizować sprzęt.

• 0

Nie wiem czy wcześniej nie działały bo to nowy ploter, po zakupie od razu go zaktualizowałem i to chyba nie był najlepszy pomysł. Czekam na nowy update, ale software'owo Lowrance to porażka, z tego co widzę strach aktualizować sprzęt.

Niekoniecznie tylko ich  porażka, jak chcesz więcej wiedzieć, to poczytaj mój wpis sprzed 2 dni: https://www.facebook.com/profile.php?id=100066902887267

• Like 1

• 0

Niestety echo zalane kawą nie jest w Se do naprawienia . :(

Z musu kupiłem drugie bliźniacze , a te z niedziałającym wyświetlaczem będę musiał wysłać do sprytnego magika który to ogarnie( nie wyświetla,sensory działają)

Jak macie namiary na Servis który chciałby to naprawić to byłbym wdzięczny.

post-57619-0-13674800-1699621417_thumb.jpg

• 0

Dziękuję za odpowiedź, jest możliwość wgrania języka i z jakimi kosztami jest to związane, jeśli w ogóle jest taka możliwość?

Możliwość jest a w zasadzie dwie:oficjalna poprzez kontakt z dystrybutorem oraz nieoficjalna poprzez znalezienie ogłoszeń o odpowiedniej treści. Nie różnią się niczym prócz ceny drastycznej.....

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1