Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS Live / Pro

Koza11

Pytanie

Z dostępnych danych wynika, że 1.10 na targach w Holandii bodajże  Navico ogłosi nowy model HDSLive, który ma być karmiony czterordzeniowym prockiem i integrować Livescope od Garmina  jako LiveSight

- Przetwornik Totalscan ma zostać zastąpiony ma zostać zastąpiony  Active Imaging™,  ale trochę później.

- mapowanie w trybie rzeczywistym

- powiadomienia z komórki na ekranie

Source:

https://lowrance.ru/anons-lowrance-hds-live/

EliteTI2 ma działać z nowym ducerem- Active Imaging, mapowanie live, powiadomienia z komórki, być może matryca Solarmax też tam trafi.

Także widać, że dogadali się z Garminem, pytanie tylko czy udało im się poprawić zasięg tego przedniego sonaru względem Garminów. Ciekawe, czy to oznacza koniec 3D od Lowrance, bo Garmin ma i nie wiem, czy czasem nie jest lepszy.

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zrób tak, będzie sync i trzeba to włączyć w menu systemowym. Bez dodania niebieskiego z At2 d to żółtych- nie ma sync, a jest wzbudzenie modułu AT. W ub roku prosiłem jakis ludzi, co zaczęli publikować Akademię Lowrance, by to pokazali- ja nie mam od nich sprzętu, by to ograć na swoich mediach.

Czy w HDS live (nie pro) podłaczajac at2 sync też działa? Czy tu niebieski kabel ma znaczenie ?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

• 0

Cześć, mój hds pro 12 ma problem z Maximapą.
Na ostatnim wyjeździe miałem zajęte dwa sloty, w jednym była Maximapa, w drugim mapa ściągnięta z social maps. Najpierw echosonda nie mogła załadować maximapy przez dłuższy czas, trwało to jakieś 25 minut. Po dwóch dniach, echosonda zaczęła się zawieszać i wyłączać. Zrobiłem reset ale to nie pomogło, okazało się, że po wyjęciu maximapy wszystko działa jak należy. Echosondę kupiłem w grudniu, teraz korzystałem z niej pierwszy raz, nie była aktualizowana.

• 0

Cześć, mój hds pro 12 ma problem z Maximapą.

Na ostatnim wyjeździe miałem zajęte dwa sloty, w jednym była Maximapa, w drugim mapa ściągnięta z social maps. Najpierw echosonda nie mogła załadować maximapy przez dłuższy czas, trwało to jakieś 25 minut. Po dwóch dniach, echosonda zaczęła się zawieszać i wyłączać. Zrobiłem reset ale to nie pomogło, okazało się, że po wyjęciu maximapy wszystko działa jak należy. Echosondę kupiłem w grudniu, teraz korzystałem z niej pierwszy raz, nie była aktualizowana.

Zadzwoń do Cezarego, pogadaj- pewnie zaradzi w ten czy w inny sposób. 

• Like 1

• 0

Cześć, dzisiaj włączyłem pierwszy raz mój hds live i zaktualizowałem przez WiFi. Echo zakupione w Danii i nie ma języka polskiego. Myślałem że po aktualizacji będę mógł zmienić język na polski. Czy mogę mieć przez tą aktualizację problemy z użytkowaniem?

• 0

Cześć, dzisiaj włączyłem pierwszy raz mój hds live i zaktualizowałem przez WiFi. Echo zakupione w Danii i nie ma języka polskiego. Myślałem że po aktualizacji będę mógł zmienić język na polski. Czy mogę mieć przez tą aktualizację problemy z użytkowaniem?

To źle myślałeś. Języka polskiego nie dodaje się aktualizacją, on jest w echosondzie ale nieaktywny i dystrybutor ma kody serwisowe. Jeśli masz meldunek w Danii, to napisz do sklepu z prośbą o wygenerowanie takiego kodu. Czsami nie pytają nawet o miejsce zameldowania, ale czasami - tak. Jak się uda to będzie bezpłatnie, jak sięnie uda to poszukaj sobie ogłoszeń na portalu pt. język polski itp, albo napisz do Lowrance Polska, a oni wycenią tę usługę. Tanio nie będzie ale będzie w pełni legalnie .

• Like 1

• 0

Hej. Problem z HDS Pro, nie czyta mi map ściągniętych z Genesis Social Map, robiłem wszystko wg instrukcji, mam pięknie pliki na karcie, ale totalnie nic się nie dzieje w ploterze gdy wkładam kartę pamięci. Jakieś pomysły rozwiązania, ktoś miał podobnie?? Przyznam iż lekko się poirytowałem...

• 0

Hej. Problem z HDS Pro, nie czyta mi map ściągniętych z Genesis Social Map, robiłem wszystko wg instrukcji, mam pięknie pliki na karcie, ale totalnie nic się nie dzieje w ploterze gdy wkładam kartę pamięci. Jakieś pomysły rozwiązania, ktoś miał podobnie?? Przyznam iż lekko się poirytowałem...

Ok, Rozwiązałem problem :ph34r: , nie było tematu...

• 0

Cześć wszystkim

Mam pytanie odnośnie aktualizacji echolota Lowrenece HDS PRO 10.

Oczywiście zanim przeszedłem do aktualizacji przewertowałem trochę informacji na temat tego co uzyskam po jej przeprowadzeniu. To co mnie zainteresowało to dodatkowe funkcje kotwicy i śledzenia głębokości.

Aktualizacjia przebiegła bez problemów a przynajmniej tak mi się wydaje :).

Natomiast dodatkowe funkcje nie pojawiły się :(.

Czy ktoś z Was aktualizował swojego echolota i cieszy się nowymi funkcjami??

Macie może jakąś wiedzę czy te funkcje działają tylko i wyłącznie na silniki Lowrenece czy na Motorguide również??

Pozdrawiam Robert

• 0

Cześć wszystkim

Mam pytanie odnośnie aktualizacji echolota Lowrenece HDS PRO 10.

Oczywiście zanim przeszedłem do aktualizacji przewertowałem trochę informacji na temat tego co uzyskam po jej przeprowadzeniu. To co mnie zainteresowało to dodatkowe funkcje kotwicy i śledzenia głębokości.

Aktualizacjia przebiegła bez problemów a przynajmniej tak mi się wydaje :).

Natomiast dodatkowe funkcje nie pojawiły się :(.

Czy ktoś z Was aktualizował swojego echolota i cieszy się nowymi funkcjami??

Macie może jakąś wiedzę czy te funkcje działają tylko i wyłącznie na silniki Lowrenece czy na Motorguide również??

Pozdrawiam Robert

Polecam zapoznanie się z notą techniczną aktualizacji na stronie producenta. Tam jest wyjaśnione, które modele sprzętu otrzymały te funkcje. Pojawił się film poświęcony jednemu z silników Lowrance, ale nie wiem, czy sprawa została tam poruszona. 

• 0

Dziękuję

Oczywiście wszystko sprawdzone wolałem dopytać, nie zaszkodzi się upewnić.

Szkoda że pominęli motorguida.

Dziękuję za odzew, Pozdrawiam Robert

Motorguide nie jest produkowany pewnie ze dwa lata albo niedługo będzie tyle- nie ma co się dziwić, że nie wspierają przeszłości tylko swoją produkcję. No i to taka mała "zachęta" by zmienić na HDS Pro....

• Like 1