Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS Live / Pro

Koza11

Pytanie

Z dostępnych danych wynika, że 1.10 na targach w Holandii bodajże  Navico ogłosi nowy model HDSLive, który ma być karmiony czterordzeniowym prockiem i integrować Livescope od Garmina  jako LiveSight

- Przetwornik Totalscan ma zostać zastąpiony ma zostać zastąpiony  Active Imaging™,  ale trochę później.

- mapowanie w trybie rzeczywistym

- powiadomienia z komórki na ekranie

Source:

https://lowrance.ru/anons-lowrance-hds-live/

EliteTI2 ma działać z nowym ducerem- Active Imaging, mapowanie live, powiadomienia z komórki, być może matryca Solarmax też tam trafi.

Także widać, że dogadali się z Garminem, pytanie tylko czy udało im się poprawić zasięg tego przedniego sonaru względem Garminów. Ciekawe, czy to oznacza koniec 3D od Lowrance, bo Garmin ma i nie wiem, czy czasem nie jest lepszy.

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam do was pytanie co zyskam oprócz rozdzielczości i możliwości 3D czy Active Imagin z której ze względu na cenę nie będę korzystał, jeśli zdecyduje się na wymianę mojej Elite 7 TI 2 na HDS Live 9 ?

Czy to wogule ma sens ?

Active Imaging to 3in1 przetwornik, zwykły, który już znasz. Co zyskujesz na takiej wymianie realnie? Dwie rzeczy- szybkości działania- czyli wydajność sprzętową oraz najbardziej rzucającą się w oczy rzecz- jasność ekranu i kąty widzenia. Tutaj jest zdecydowanie lepiej niż w ti2. Do tego obsługa dwóch na raz przetworników, rozdzielczość- wiadmoma sprawa, płasko rozmieszczona- ponoć efektywniejsza antena gps i dual sd port

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

• 0

Active Imaging to 3in1 przetwornik, ..... Tutaj jest zdecydowanie lepiej niż w ti2.

Faktycznie 3in1 to jest, chodziło mi Active Target. Chęć zamiany spowodowana jest że względu na słabą jakość wyświetlania zwykłego przetwornika 2D stożkowego nie rysuje on dobrze i chce zamontować przetwornik TM150 co umożliwia mi jednocześnie pracę CHIRP i SI Elite TI2 nie ma takiej możliwości to jest dodatkowy powód.

Appropo TM150 czy ktoś porównywał jak to się ma do Active Imagin 3in1 ?

W necie jakoś sensownego porównania nie mogłem znaleźć.

Sa aktualnie promocje i mam wrażenie że wyjdzie coś nowego, czy ktoś coś wie czy to dobry moment na kupno HDS Live?

• 0

Tm150 to przetwornik 2d który możesz ręcznie nastawiać kHz w przedziale 80-150 jesli dobrze pamiętam. Miałem.go , jest lepsza separacja obiektów, aczkolwiek tj 2d... At, to obrazowanie live, slabo dostepne ogolnie póki co. To j7z wnosi więcej- widzisz ruch w wodzie , odpowiednik gls10 i lvs32 od garmina

• Like 1

• 0

Nie, to nie to samo .Check this out: Livesight, pod nim 3in1

post-55901-0-22156800-1628184379_thumb.jpg

Pamiętaj, Livesight tylko w HDS Live robi bezpośrednio wpięty w ekran, dla FS, Carbon, Simrad evo3- z modułem PS-1

Subnij sobie mój kanał yt sonary i mapy, niedawno wrzucałem film z livesightem w akcji, jutro zbieram się na prywatną żwirownię, gdzie będzie się dużo działo w temacie wertykalnym, także z Livesight ,bo zamierzam porównać go z inną bestią do verta, czyli garminowskim PS30. 

Edytowane przez Maciej_K