Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS Live / Pro

Koza11

Pytanie

Z dostępnych danych wynika, że 1.10 na targach w Holandii bodajże  Navico ogłosi nowy model HDSLive, który ma być karmiony czterordzeniowym prockiem i integrować Livescope od Garmina  jako LiveSight

- Przetwornik Totalscan ma zostać zastąpiony ma zostać zastąpiony  Active Imaging™,  ale trochę później.

- mapowanie w trybie rzeczywistym

- powiadomienia z komórki na ekranie

Source:

https://lowrance.ru/anons-lowrance-hds-live/

EliteTI2 ma działać z nowym ducerem- Active Imaging, mapowanie live, powiadomienia z komórki, być może matryca Solarmax też tam trafi.

Także widać, że dogadali się z Garminem, pytanie tylko czy udało im się poprawić zasięg tego przedniego sonaru względem Garminów. Ciekawe, czy to oznacza koniec 3D od Lowrance, bo Garmin ma i nie wiem, czy czasem nie jest lepszy.

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jedyne co przychodzi mi obecnie na myśl to w 10 dwa programowalne przyciski i dłuższe wsparcie dla firmware niż dla HDS Live. Inne udogodnienia to związane jedynie z osprzętem podpiętym do ekranu- pingsync z AT2 , AT2 x2  i nawigacja po izobacie z dziobówek. 

• Like 1

• 0

Lowrance wypuścił na rynek coś takiego Eagle Eye™ 9 Live with T/M Transducer czyli obrazowanie Live oraz klasyczne z jednego przetwornika. Macie jakieś opinie (wiadomo, że jeszcze nie u nas) z używania takiego rozwiązania ? No i brak modułu.
4 sonar views from a single transducer with no module needed (Live Forward, Live Down, CHIRP Sonar, DownScan Imaging™ with FishReveal™

• 0

Lowrance wypuścił na rynek coś takiego Eagle Eye™ 9 Live with T/M Transducer czyli obrazowanie Live oraz klasyczne z jednego przetwornika. Macie jakieś opinie (wiadomo, że jeszcze nie u nas) z używania takiego rozwiązania ? No i brak modułu.

4 sonar views from a single transducer with no module needed (Live Forward, Live Down, CHIRP Sonar, DownScan Imaging™ with FishReveal™

To dlatego ceny dotychczasowych modeli poszły w dół? Czy też szykuje się jakaś inna nowa generacja echosond Lowrance do ogłoszenia wkrótce?

• 0

Lowrance wypuścił na rynek coś takiego Eagle Eye™ 9 Live with T/M Transducer czyli obrazowanie Live oraz klasyczne z jednego przetwornika. Macie jakieś opinie (wiadomo, że jeszcze nie u nas) z używania takiego rozwiązania ? No i brak modułu.

Jest już trochę filmów na yt. Finowie już testują. No dupy to nie urywa ale jest to krok w kierunku wprowadzenia obrazowania live "pod strzechy".  

• 0

Super. Mam bb i lodz. Myslalem nad strikerem vivid 9z 56 do tego echomap 9 z ls32. Ale nic z nich na bb nie wezme. Wiec zastanawialem sie tez nad zostawieniem obecnych ech na lodzi (mam humminbirda 598 czy cos i strikera 4,5) i noszeniem eagle eya pomiedzy bb a lodzia. Nie planuje montowac dziobowki (relingi i koszta) i zastanawiam sie czy taki "live z kotwicy/ w dryfie" ma jakis sens. Bo wydaje mi sie, ze na bb taki eagle eye by styknal (choc tez pytanie czy to zbytnio nie bedzie angazowac uwagi: wyswietlacz, sztyca, pletwy, wedzisko...

• 0

Super. Mam bb i lodz. Myslalem nad strikerem vivid 9z 56 do tego echomap 9 z ls32. Ale nic z nich na bb nie wezme. Wiec zastanawialem sie tez nad zostawieniem obecnych ech na lodzi (mam humminbirda 598 czy cos i strikera 4,5) i noszeniem eagle eya pomiedzy bb a lodzia. Nie planuje montowac dziobowki (relingi i koszta) i zastanawiam sie czy taki "live z kotwicy/ w dryfie" ma jakis sens. Bo wydaje mi sie, ze na bb taki eagle eye by styknal (choc tez pytanie czy to zbytnio nie bedzie angazowac uwagi: wyswietlacz, sztyca, pletwy, wedzisko...

1,1 A pokazało dziś na mierniku cęgowym. 

• Like 1

• 0

Witam, czy ktos zajmuje sie naprawa echosond Lowrance. Chodzi o Lowrance HDS 10 Pro Echosonda nie wlacza sie jak by brak zasilania sprawdzana na dwoch oddzielnych kablach. Pozdrawia Dawid

Pro jest świeżym sprzętem, skoro padł, to wymienią .  A jeśli to destrukt z USA itp- poszukaj na OLX tam jest ogłoszenie diagnostyki/napraw echosond. 

• 0

Panowie.

dwa pytanie dotyczące HDS Live 12 ( nie PRO )

- czy jest szansa podłączenia dwoch AT do tego plotera jednocześnie ? nie zalezy mi na jednoczesnym obrazowaniu dwoch przetwornikow , wystarcz przełączanie obrazów  oraz..

- w kontekscie powyższego czy jest mozliwosc w tym ploterze ustawenia w klawiszach szybkiego dostępu wywoływania widoku z sonaru AT ? ( w garminie to robilo sie dosyc banalnie a tu schody )

• 0

1- nie mam wiedzy jak będzie wyglądać przełączenie pomiędzy Atkami

2- nie, to nie Garmin, do tego spodziewam się potężnych interferencji- jeśli zadziała podwójne podłączenie. Programing key można użyć do zatrzymania sonaru ale wyłączy to oba Atki. 

• 0

Witam, czy jest ktos chetny pomoc podlaczyc AT2 z HDS 9 Pro? Chodzi mi glownie o kilka pytan odnosnie zoltego i niebieskiego kabla. Najlepiej kontakt telefoniczny.

Niebieski kabel z targeta trzeba połączyć z żółtym z HDS-a. Żółty z targeta połączyć z plusem oddzielnie (to przewód sygnałowy do włączania i wyłączania AT2).

• Like 1

• 0

Niebieski kabel z targeta trzeba połączyć z żółtym z HDS-a. Żółty z targeta połączyć z plusem oddzielnie (to przewód sygnałowy do włączania i wyłączania AT2).

Dzieki za odp. Tyle wiedzialem, wiec napisze dokladnie o co mi chodzi.

Chcialbym uzywac polaczenia zolty do zoltego czyli przy wlaczaniu HDS-a odrazu wybudzac AT2. Ale czy moge podlaczyc dwa kable zolty i niebieski z AT2 z jednym zoltym z HDS? Czy bylaby i synchronizacja i wybudzabnie w jednym? Jestem zielony w temacie wiec nie wiem czy tak mozna. Prosze o porade lub ewentualna alternatywe.

• 0

Dzieki za odp. Tyle wiedzialem, wiec napisze dokladnie o co mi chodzi.

Chcialbym uzywac polaczenia zolty do zoltego czyli przy wlaczaniu HDS-a odrazu wybudzac AT2. Ale czy moge podlaczyc dwa kable zolty i niebieski z AT2 z jednym zoltym z HDS? Czy bylaby i synchronizacja i wybudzabnie w jednym? Jestem zielony w temacie wiec nie wiem czy tak mozna. Prosze o porade lub ewentualna alternatywe.

Zrób tak, będzie sync i trzeba to włączyć w menu systemowym. Bez dodania niebieskiego z At2 d to żółtych- nie ma sync, a jest wzbudzenie modułu AT.  W ub roku prosiłem jakis ludzi, co zaczęli publikować Akademię Lowrance, by to pokazali- ja nie mam od nich sprzętu, by to ograć na swoich mediach.