Michał W. Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 To ja się podepnę pod wątek.... Co myślicie o Shimano Stella SW4000HG w zestawieniu z Daiwą Game 3500 ? Jak stelka wypada ? Zastanawiam się czy warto takie coś nabyć na norweskie fiordy :)Warto by? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Napisz jeszcze o jaką generację Stelli SW Ci chodzi? 2001 czy 2008?Jest tu (na forum) taki jeden kt?łry podobną do wymienionej Stellką SW4000PG 2001 sporo łowi i jest raczej zadowolony a nie ma ona u niego łatwo,pewnie się niedługo wypowie na temat @biosteron - śliczne te Twoje siostrzyczki,dostać te młynki w takim stanie jak Twoje to nie lada wyzwanie. Super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 To ja się podepnę pod wątek.... Co myślicie o Shimano Stella SW4000HG w zestawieniu z Daiwą Game 3500 ? Jak stelka wypada ? Zastanawiam się czy warto takie coś nabyć na norweskie fiordy :)Warto by? Mam SW4000HG '01, łowię nią na przynęty do 30g z brzeg?łw Atlantyku. Jak chcesz łowić na fiordach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał W. Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 ma słu?źyć do łowienia z ł?łdki pilkerami do 300-500g Stella taka jak w linku: http://allegro.pl/shimano-stella-sw4000hg-absolutny-top-bez- minim-i2086771494.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 ma słu?źyć do łowienia z ł?łdki pilkerami do 300-500g Stella taka jak w linku: http://allegro.pl/shimano-stella-sw4000hg-absolutny-top-bez- minim-i2086771494.html To pilkery beda wazyly wiecej niz ten kolowrotek Mysle ze SW jest dobrym pomyslem, ale moze rozmiar 6000 -8000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Rozmiar 4000 do 500gr pilker?łw to raczej słabo widzę M?łj kolega ma 8000sw za dobre pieniądze do oddania i raczej w coś takiego bym celował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 4000 to ja pod bolka myślałem Te?ź bym celował w coś większego do pilker?łw czy innych choler?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Szkoda młynka...Do pilker?łw wg. mnie najlepsze są multiki. Du?źe kołowrotki stałoszpulowe najczęściej u?źywane są do klasycznego spinningowania, np. popperami i innymi powierzchniowcami. http://wedkarskieprzygody.blogspot.com/search?updated-max=20 11-07-29T22:46:00%2B02:00&max-results=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Bardzo ciekaw jestem jak długo stella wytrzymałaby takie szarpanie 500gr pilkerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał W. Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 no mo?źe trochę przesadziłem z gramaturą, tak max 300g Saltiga game 3500 w og?łle nie odczuwa tego a ha nie lubię mieć w łapię 2kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 no mo?źe trochę przesadziłem z gramaturą, tak max 300g Saltiga game 3500 w og?łle nie odczuwa tego a ha nie lubię mieć w łapię 2kg Czekaj, czekaj to jaką linkę/plecionkę miałeś na tej Daiwie do tych 300 g pilker?łw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Słucham, czytam i .... trochę nie wierzę (ale c?ł?ź tam, niewiele mam doświadczeń). Daiwa Saltiga Game 3500 i 300 gr. pilker to moim zdaniem gruuuba przesada. To bardziej kołowrotek spinningowy i do prowadzenia przynęt w spinningowy spos?łb ni?ź do pilk?łw i walenia o dno.Zaznaczam. Powy?źsza wypowiedź jest oparta na podstawie doświadczeń moich amerykańskich Koleg?łw, kt?łrzy lubią łowić na gruby sprzęt. Co prawda, jeden z nich ma lokalny rekord Blue Fin na liście swoich osiągnięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Kryst, dla chcącego nic trudnego Widziałem jak chłopaki łowili na Shimana wielkości 4000 ?źaglice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Dla chcącego nic trudnego... To chyba sustain 4000 FE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Będąc na fiordzie w NR te?ź łowiłem makrele na 25 gr. spinning. Frajda niespotykana. To od tamtej pory nazywam je elektryczne. Ze względy na spos?łb czucia ich walki na kiju.Wiem, ka?źdą rybę mo?źna wyholować na słabszy sprzęt, rekordy IGFA o tym stanowią, ale czy to mo?źna proponować nam - słabeuszom wędkarskiej przygody.Moim, bardzo skromnym, zdaniem SW 3500 to 50 metr?łw na pilkerze 80-100 gr., i zabawa jest przednia. Choć jestem fanem Daiwa, to polecam: http://fish.shimano.com/publish/content/global_fish/en/us/in dex/products/lucanus_jig_system/what_is_lucanus_.html ka?źda głębokość jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Dla chcącego nic trudnego... To chyba sustain 4000 FE Grunt to dobry szyper i szybki bieg wsteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Wytrzymałość zale?źy te?ź raczej od techniki jigowania.tu sustain 3000 nie szarpał się godzinami w wertykalu,a tylko prze?źył kilka odjazd?łw po braniu ?źaglicy na ?źywą przynętę,czy tam trola.Ostry wertykal ala japońce polujący na tunki to dla 4-tysiaczki mo?źe być katorga ju?ź,Zapewne wytrzyma dłu?źej taka stella ni?ź słabszy model.ale czy nie lepiej do takiego 300-500gram pilka zastosować multik? będzie l?źejszy i opad mo?źna kontrolować precyzyjniej ni?ź w stałej szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 @Hasior, Ci pierdzielnięci Japońce i pierdzienięci Amerykańce proponują rozwiązanie takie, jak w moim linku. Multik leczy wiele chor?łb vertical jigging. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Jak to ma słu?źyć do łowienia pilkerami 300g (nie wspomnę o 500g) to mo?źe katuszka będzie tanio i na bank wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Ja najcię?źej łowiłem w Norweg?łwku 500 gram pilkerkiem przy u?źyciu Emblem-Z 5000 A i to jest max. dla tego malucha. Mo?źe jeszcze ze 200 więcej by udźwignął, ale taka Stelka zemrze błyskawicznie (pomimo niezaprzeczalnej jakości). Obcią?źenia są tak du?źe przy pokaźnych pilkerach i rozwinięciu kilkuset metr?łw linki, ?źe tylko multiki, albo przekładnie ślimakowe w stałoszpulowcach. W tym roku mam zamiar spr?łbować na kilogramowego trupka z kilogramowym cię?źareczkiem, ale to ju?ź multik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 ma słu?źyć do łowienia z ł?łdki pilkerami do 300-500g Stella taka jak w linku: http://allegro.pl/shimano-stella-sw4000hg-absolutny-top-bez- minim-i2086771494.html Witam,normalnie czytam i nie wie?źę,300-500gr??????i stella HG,mam taką samą jak ta z linku kt?łry podałeś n?łwke,i ja ją zakupiłem do szybkosciowego łowienia bolk?łw l?źejszymi wobkami,a teraz na zime nawinołem ?źyłke 0,20 i będę łowił pstrągi,a dO cięzkich łow?łw mam SWPG(01),ciezko u mnie to rh12 i cykada max 40gr na 20lb lince,do takich wabik?łw jak opisujesz to bierz rozm 10000,na jebaju tego od groma.To tak tylko moim skromnym zdaniem,zeby potem nie było ze stella to szmelc bo mi jednego wyjazdu na ryby nie wytzymała ,tak jak tu dawno temu ktos pisał ze stradiki sa be i nie warte kasy bo chłopu sandaczowania nie wytrzymał nawet sezonu .....rozm 2500 do tego 4 cale guma i 30 gram głowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Tak Dareczku czasem ludki myślą ?źe mały kołowrotek to traktor marki ursus.Jak widzę nad wodą, co ludziska mają przypięte przy kiju a czym rzucają to głowa mała .A nieraz kołowrotek a?ź płacze z braku smaru to ju?ź pora?źka zupełna- ale klient twierdzi, ?źe ma 5lat gwarancji i jeszcze mu 2 lata zostało .Zostało ale do śmierci kołowrotka .I tak się sprzeda?ź kręci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Na morze http://allegro.pl/wft-penn-2speed-spin-prenumeratawmh-1rok-i 2097728922.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Ciekawy sprzęt, jakby mu jeszcze silniczek zamontować, bo 2 biegi ju?ź ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 A ja ?źe tak się durnowato zapytam...jak to tam działa w tym kołowrotku Penna?Jak to chodzi,te dwa biegi co tam jest?Pstryk i w środku zmienia się jakaś przekładnia,jak w rowerze z przerzutkami,czy skrzynia bieg?łw w samochodzie?Nie wyobra?źam sobie pewnie nikt nie ma zdjęć od środka tego?ź wynalazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi