Greg1407 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 To tylko 1/10 zbiorów.. samych kolowrotkow.. A zresztą kto mnie zna ten wie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Jak otworzysz to "muzeum" dla zwiedzających to poproszę o pierwszą wejściówkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zapraszam... .. Kapcie do slizgania się.. Też przewiduje.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 stelle też masz taką kolekcję czy niższe tylko modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Akurat ciekawostka nigdy żadnej stelli nie miałem nawet w ręku.. Jakiś zakazany owoc musi być.. Co nie zmienia faktu że kiedyś i stelle wkoncu sobie kupię.. Ale to od razu z fotelem do zestawu.. Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Greg #2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Tylko pamiętaj do każdej stelli oddzielny fotel ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Jak najbardziej inny bo co generacja to inaczej kręci:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Echhh to tylko jedną kupię na fotele nima placu.. Wszystko zawalone jakimiś czarnuchami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) Greg, Ty pazerny sknero! Do końca życia Twoje prawnuki tego nie zużyją! Edytowane 5 Grudnia 2018 przez J-O-K-E-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Nie grozi im wpierw trza by spłodzic syna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) A co mi tam. Pochwalę się.Shimano 3 x Shimano Super-X 3000 gtmUbiegłoroczny nabytek (w środku) uzupełniło dwóch bliźniaków (po bokach).Wszystkie z przełożeniem 7:1, Ich zadaniem będzie obsługa odległościówek.Świeżo po przeglądach. Młynki pomimo wieku w stanie bardzo dobrym. Trafiły do mnie od spławikowca. Nic im nie dolegało. Miały jedynie lekkie luzy na kwadratowym trzpieniu korbki wchodzącym w koło główne, ale to chyba taki standard czarnuchów. Pokasowałem paskami cienkiej blaszki. Poza tym rozebrane i wyczyszczone. W bebeszki dostały Ardent, a tam gdzie trzeba lżej - dodatkowo po kapce tej samej oliwki.I tu wnioski porozbiórkowe:1. Czarnuchy są dowodem na to, że kulkowe łożyska potrzebne są w kołowrotku w znacznie mniejszej liczbie niż wynoszą obecne, podyktowane marketingiem, standardy. Tu np znalazłem dwa. Jedno trzyma oś, drugie jest w rolce. Do tego jest oporówka.2. Da się kołowrotek skutecznie poskręcać bez mikroimbusów i torx'ów (tu ich nie zastosowano). \współczesne Shimano mają połowę śrubek nie do ugryzienia dla normalnej domowej skrzynki z narzędziami.3. Kluczowe w trwałości sprzętu są dwie sprawy jakość materiałów i precyzja obróbki. Pierdyliony łożysk, karbonowe wstawki, wentylacjie i inne bzdury to tylko marketing. Wygląda na to, że wchodzę już w wiek, w którym znacznie młodsi koledzy mogą zaczynać "podśmiechujki" z konserwatywnego anachronizmu sprzętowego... Ale co mi tam. Będę szedł na emeryturę to wymienię zestaw na coś bardziej współczesnego, choć możliwe że tych nie zajadę...PS. Mam 35 lat Edytowane 26 Stycznia 2019 przez J-O-K-E-R 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 1. Czarnuchy są dowodem na to, że kulkowe łożyska potrzebne są w kołowrotku w znacznie mniejszej liczbie niż wynoszą obecne, podyktowane marketingiem, standardy. Mnie zaczęło w pewnym momencie w....ać, że ceramiki w knobach kręcą się dłużej niż szpulka multiplikatora. Chwała plasitkowym tulejkom!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Będę szedł na emeryturę to wymienię zestaw na coś bardziej współczesnego, choć możliwe że tych nie zajadę...PS. Mam 35 latNie masz szans, przynajmniej ja nie słyszałem o całkowicie zużytym egzemplarzu, prawidłowo eksploatowanym. Te czarnuchy doczekają Twojego tortu z numerem 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) Jak ktoś jest zainteresowany to „odkopałem” go dziś w czasie porządków bo zbieram rzeczy na Garage Sales Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 29 Stycznia 2019 przez Czechofil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi