raf65 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Witajcie,znalazłem w necie: Zastosowałem metodę polecaną przez znawc?łw na jeziora sielawowe, połączyłem ze sobą 3 kalewy, 2 k?łłkami bez sklejania. Czy wiecie jak to chocia?ź w przybli?źeniu mogło wyglądać ?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 kalewa,k?łłko,kalewa,k?łłko,kalewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Chyba raczej k?łłko kalewa kalewa kalewa k?łłko. A powa?źnie, ?źeby uzyskać cię?źką blachę stosuje się czasem dwie przyło?źone jedna do drugie i połączone na początku i końcu k?łłkami. Ale trzech nie pr?łbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf65 Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Dziękuję za odp. chciałbym dopytać jeszcze rozwiązanie 1) Kalewy wewnątrz tego ciągu powinny te?ź być połączone pomiędzy sobą (jak, czym), pewnie jakimś k?łłkiem uprzednio oczywiście zdjęte kotwice? rozwiązanie 2) czy te?ź mo?źe całe kalewy z kotwicami połączone np. k?łłkami czy jakiś inny spos?łb łączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Z tego cytatu, kt?łry przytoczyłeś, wynika, ?źe są to trzy kalewy najpierw rozbrojone, następnie zło?źone do kupy i na tak powstałą potr?łjną blachę zakładamy k?łłka i uzbrajamy jedną kotwicą w miejscu gdzie była. Nie wiem tylko po co a?ź trzy, to?ź to cię?źkie samo w sobie, dwie powinny wystarczyć. Ja tak składałem karlinki K3 18g dwie do kupy i fajnie działało i dodatkowo wydaje takie ustrojstwo jakieś tam dźwięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Raczj tak jak na powa?źnie piszą @kwasik i Janusz - blachy jedna na drugiej, połączone k?łłkami. Coś takiego robi Polsping tylko z dw?łch blach i nazywa się to chyba klik-klik (nawiasem m?łwiąc dobre źr?łdło l?źejszych blach, bo nie są to łączone standardowe blaszki).Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 O 3 nie slyszalem.Ale moze sa spece, ktorzy wiedza ze na dwie nie zlowia, wiec lacza trzy.Tu nie chodzi o blachy w ciagu, tylko jedna jakby na drugiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf65 Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Serdeczne dzięki, ju?ź wiem o co chodziło.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Te kalewy co teraz, to nie te co kiedyś, polspingowi chyba się wytłaczacz zu?źył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Albo ryb mniej ni?ź kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Te kalewy co teraz, to nie te co kiedyś, polspingowi chyba się wytłaczacz zu?źył? Teraz są niestety stalowe, kiedyś robili z mosiądzu, ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Ach... Z wypowiedzi wywnioskowałem ?źe są mniej skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Te kalewy co teraz, to nie te co kiedyś, polspingowi chyba się wytłaczacz zu?źył? Teraz są niestety stalowe, kiedyś robili z mosiądzu, ot co. Rozchodzi się o to, ?źe stare miały inaczej ukształtowane zar?łwno wgłębienie jak i brzegi i lepiej pracowały w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Jesli sie rozchodzi o prace to im grubszy(ciezszy) ten caly nab?łj, tym mozna sie spodziewac kiepsciejszej pracy.Przy 3szt to juz moze byc praca przypominajaca prace ?źelazka do prasowania przywiazanego za raczke... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Mam gdzieś te stare, jeszcze w opakowaniu celofanowym, przele?źały z 30-parę lat. Nale?źały do ?źelaznej rezerwy mojego Taty, kt?łry gdyby ?źył, miałby dziś ponad 90tkę.PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Gdybyś chciał z jedną taka prawdziwą, starą kalewę puścić w dobre ręce to ja się nieśmiało uśmiecham, bo nie mam tego rarytasu a pięknie by się prezentowała na mojej ściance pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi