Skocz do zawartości
  • 0

Jakie echo??

Kuba Standera

Pytanie

Witam, ponieważ jestem całkiem zielony w temacie chciałem Was poprosić o pomoc w zakupie echa - bez niego łowienie na tutejszych jeziorach, jak również rzece wydaje sie być pozbawione sensu. Poszukuję czegoś przydatnego do trollingu, w cenie do ok 250$. Znalazłem to:

-Garmin Fishfinder 160 Blue Offshore Series

Myslicie że mogło by być ok??

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

witam ponownie, poszukiwania baterii do echa zawiodły mnie z powrotem do basspro, i tam znalazłem to:

http://www.basspro.com/servlet/catalog.TextId?hvarTextId=302 89&hvarTarget=search&cmCat=SearchResults

Czy to jest bateria której potrzebuje do echosondy??

• 0

w sumie bateria jest ok, ale nie rozni sie chyba niczym aby tak za nia przeplacac... u nas 7Ah/12v kosztuje od 36zł (w hurtowniach eletrycznych lub hurt baterii - moja wioska ma jedna taka) do 80 zł w sklepach gdzie na metce masz napisane ze jest to SPECJALNA materia do echosondy :mellow: :mellow: :mellow: :mellow:

podobnie rzecz sie ma z ladowarka, ktora to w owej hurtowni kosztuje - przynajmniej u mnie w wiosce - jakies 40-45 zł i sluzy do ladowania wlasnie akumulatorkow 7Ah..

• 0

Witam ponownie, pozwoliłem sobie odświeżyć ten wątek aby podziękować wszystkim za pomoc w zakupie echa - dzisiaj na pożyczonej baterii mieliśmy chrzest echa, no i jest świetne, zdecydowanie polecam każdemu kto szuka jakiegoś echa dla siebie.

Złapaliśmy dzisiaj niestety tylko jedną rybę (druga spadła :( ) ale za to miała 100,5cm :mellow: bardzo cieszy choć złapał ją kolega z łodzi.

post-236-1348913323,5393_thumb.jpg

• 0

Podlacze sie pod temat.

Poszukuje chosondy w cenie okolo 1kzl.

Teoretycznie chcialbym zeby byla dwuzakresowa (czy slusznie ???)

np te wymagania spelniaja Lowrance X 86 DS, Eagle FishEasy 245DS

co o nich sadzicie, jakies inne typy ??

Milym dodatkiem byl by pomiar predkosc, ten np posiada Humminbird z serii 500 ale jest niestety jednozakresowy.

• 0

Chyba jest...ale inny, za $800 :lol:

50/200Hz to jedynie jesli zamierzasz lowic na morzu na wielkich glebokosciach. Na sródladziu w 95% starczy 200Hz.

Pamietaj ze za mapy zaplacisz drugie tyle albo i wiecej, a jesli ciagniesz z USA, to nawet nie uzyjesz mapy bazowej bo bedzie...z USA. Wersja crack dostepna w sieci tylko i wylacznie dla Garmina, inne modele sa niepopularne.

• 0

==> Mifek

A Eagle ma taki model ?? Z oznaczeniem 320 sa fishelite, fisheasy, fishmark, seafinder.

==> Tornado

Z instrukcja nie bedzie problemu. Szwedzka i angielska + duzo obrazkow wiec dam rade <_<

Ma ktos doswiadczenie w montowaniu czunikow w dnie lodzi ??

Wiadomo, ze czujnik LOG'u przymocuje do pawezy ale echo chcialbym zamontowac w lodzi z racji czestego wodowania i mozliwosci uszkodzenia podczas tego manewru.