Skocz do zawartości

Skąd się wzięły nasze nicki?....

Salmo_Salar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Thymallus to nazwa nadana przez Lineusza takiej rybce otwartej wody. Łowienie tych rybek w górskich rzekach jest bardzo przyjemne i trudne przy pomocy zestawu wyposażonego w kołowrotek z poprzeczną szpują.

Każda rybka złowiona tą metodą sprawia mi ogromną radość. Może dlatego.

pozdrawiam

Skąd wziął się mój nick. Proste a zarazem skomplikowane.

Ale zacznę od początku. ksywek miałem kilka i nie będę tu ich wymieniać wyjaśnię skąd się wziął nick. Więc jak chyba wiadomo to shoguni żyli sobie w Japoni i toczyli pomiędzy sobą walki o wpływy i rządy państwem Japońskim. Akuratnie walki o żadne wpływy nie prowadzę, niemniej jednak od jakiegoś czasu uczęszczam na treningi sztuk walki Japońskiej. Styl stosunkowo młody, zasady trochę dziwne gdyż ideą nie jest walka, a nazywa się to aikido. A poza tym kilka lat wcześniej interesowałaem się sztuką (nie tylko wojenną) kulturą i filozofią oraz mentalnością ludów azjatyckich - głównie Japonia, Chiny, Tybet. no i weszło skojarzenie na nicka i tak zostało.

Pozdrawiam lub jak ktoś woli arigato

Hihihi marku. Widzisz w weekend byłem w Austri we Wiedniu. Tam jakoś nikt krzywo nie patrzy że ludziska sobie biegają po centrum Wiednia. Nie ma takiej dziwnej mentalności że o urwał się z choinki bo biega czy też jakiś inny sportek sobie uprawia. Nawet nasze chobbi czyli wędkarstwo w naszym kraju też jest postrzegane z pewnym podśmieszkiem. Mogę tu zarzucić co niektórym że w pomysłach na nicka to się mocno wysilili, ale po co- toż to nasz wybór. A co do interpretacji czy wyjaśnienia - ktoś podał pytanie, ktoś dał odpowiedź. Ponoć jesteśmy koleżkami po chobbi, a to forum powstało w celu zawierania znajomości a nie naśmiewania się z tego kogoś po drugiej stronie kabelka. Więc jeszcze raz pozdrawiam i do spotkania kiedyś nad wodą przy piwku czy jak tam sobie ustalimy. Po prostu jeden biega, drugi jeżdzi na rowerze jeszcze inny zbiera znaczki. I niech tak zostanie bo trochę głubio by było i smutno gdyby wszyscy robili to samo np: łowili rybki na spining. Hejka. Do zobaczenia.

hihihi to z moim Koonem (8 lat niecałe) możesz pogadać. Juz trzeci rok trenuje :D

No i może bym tylko pogadał bo na rzucanie to by chyba nie było możliwości - tylko 75 kg wagi i tylko 120 kg w wyciskaniu na ławecce. Ale rozmowa zawsze coś nowego do naszego życia wnosi. Arigato.