irish Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Drodzy koledzy i koleżanki, wczoraj około godziny 19:15 mój serdeczny przyjaciel został okradziony przez dwóch "spinningistów".Skradziona została skrzynka wędkarska z prawie 40 letnim dorobkiem, kazdy z nas wie ile czasu i pieniedzy kosztuje gromadzenie naszych kosztownosci Przebieg:Około 19:15 do mojego przyjaciela lowiacego na grunt podszedl "maly chlopaczek, z metra cięty, około 160-165cm", ubrany na czarno, czapka z daszkiem naciagnieta na oczy.Jego kompan "rosły chłop ze 190 cm, albo łysy albo blondyn" stał w odległości 30-40 metrów. Mały przyszedł zdenerwowany, bo urwał blache, zapalił papierosa i opowiadał o "siostrze której dzieci nakręciły mu cos w sprzecie"Moj przyjaciel odebrał telefon i zajął się rozmową, w miedzy czasie młody sie ulotnił. W miedzyczasie z otwartego bagaznika zniknęła skrzynka wędkarska. Skrzynka, góra zielona, dół biały, 3 piętrowa rozkładana. Moze ktos z was był wtedy w tym miejscu, albo kojarzy tych dwoch i mógłby pomóc w indentyfikacji.Jednoczesnie uczulam kolegów i kolezanki, zeby zamykac samochody i byc czujnym, bo nigdy nie wiadomo, kiedy jakiś skurwysyn odbierze ci radosc zycia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Też doświadczyłem podobnego zdarzenia i również "stanąłem na głowie", aby odzyskać pewne ważne dla mnie pamiątki m. in. nagrane film z kamery... Dałem nawet nagrodę za odnalezienie tych filmów (machnąłem ręką na wysokiej wartości sprzęt, który ukradziono), ale niestety nic nie odzyskałem... ;/Trzymam kciuki za Twoją sprawę - może będziesz z kolegą miał więcej szczęścia (w tym nieszczęściu...)!Pozdrawiam! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) miałem podobną akcję pod mostem milenijnym jakieś 2 lata temu, gość chciał mnie skroić ze sprzętu ale się przeliczył trochę... Łysy, bezzębny typ w koszulce WKS, obowiązkowo w czapeczce sebixa, chudy był jak kij do UL. Szczęście, że kosy nie dostałem. Od tamtej pory już się nie zapuszczam w te rejony Edytowane 1 Października 2018 przez PLnK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi