elpojo Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Nie tylko w sendit tak "zarabiają" ..., dlatego najlepiej jest zapakować paczkę zgodnie z regulaminem czyli w karton o kształcie prostopadłościanu i zrobić sobie fotkę na pamiątkę jeśli wysyłamy po taniości albo opcja full service za coś około 50 zł. jak się nie chcemy bawić z kartonami.Ze swojej strony odradzam tanienadawanie.pl.Wysyłałem blank dwuczęściowy, spakowany i poważony prawilnie. Po 3 tygodniach od jego dostarczenia otrzymałem mail, że przesyłka ważyła ... 30 kg i muszę dopłacić 65 zł., dodatkowo bombardowanie telefonami i straszenie sądami/windykacją. Z doniesień w sieci dowiedziałem się, że jest to sposób firmy na "zarabianie". Mi włos z głowy nie spadł ale są ludzie i firmy, które wysyłały za pobraniem i firma mrozi środki badź przesyłki do czasu uregulowania "niedowagi/niewymiarów". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Witam Wysłał ktoś ostatnio wędek o długości powyżej 150 cm? a dokładniej 170cm, na poczcie polskiej pocztexem życzą sobie już ponad 70 zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Wysyłałem przez stronę kurjerzy i wyjdzie Ci po wymiarach gdzie jest najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Panowie, na pewno zdarzało się komuś z Was zetknąć z problemem wysyłki wędki powyżej 210 cm długości, czyli paczki nietypowej i inaczej wycenianej. Polecilibyście jakąś firmę kurierską, z którą nie mieliście przebojów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 (edytowane) wejdź tutaj: https://furgonetka.pl/wpisz wymiary i zobaczysz czym mozna wysłać i za ile:) ps. z każdym kurierem możesz mieć problem:( ubezpiecz... Edytowane 3 Października 2022 przez czarny1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 http://jerkbait.pl/topic/115975-jak-tanio-wys%C5%82a%C4%87-w%C4%99dk%C4%99-kurierem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Jeśli nie nasz umowy z firmą kurierską, to zostaje serwis Furgonetka i wybòr DPD.Jeżeli nie będziesz wysyłał w tubie tylko w kartonie prostokątnym, nie powinno być problemów.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 w tubie chyba też można tylko trzeba zaznaczyc "przesylka niestandartowa"... nawet cena się nie zmienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 w tubie chyba też można tylko trzeba zaznaczyc "przesylka niestandartowa"... nawet cena się nie zmienia... Nie chodzi o cenę. Przesyłki nadawane w formie tuby częściej ulegają uszkodzeniu.Powoduje to kształt opakowania, który ułatwia przesunięcie paczki na taśmie. Tak przynajmniej tłumaczył mi znajomy, pracujący kiedyś w sortowni.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Nie chodzi o cenę. Przesyłki nadawane w formie tuby częściej ulegają uszkodzeniu.Powoduje to kształt opakowania, który ułatwia przesunięcie paczki na taśmie. Tak przynajmniej tłumaczył mi znajomy, pracujący kiedyś w sortowni.A.Ciekawe i oczywiście możliwe. Mi za to kurier powiedział, że wszystko co niegabaryt (np 220cm długości niezależnie czy tuba czy karton) dostaje w kość bo jedzie razem z lodówkami i w transporcie się gniotą... cholera ich wie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Tuba w kartonie to jedyna słuszna opcja.I do tego sendit.pl albo furgonetka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_ek96 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Jak najlepiej wysłać kijek jednoskład o długości 220 kurierem by dotarła cała do celu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 TUBA PCV, ale to nie będzie tanio .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Ja wysyłałem w rurze kanalizacyjnej o średnicy 75mm akurat mi się przelotki mieściły w niej, ale żeby ją złamać to już naprawdę złośliwy kurier musi być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 (edytowane) kiedyś był taki trick że gówno tubę z marketu (lepiej nowa nie używka:)) wkładało się w karton prostokątny. prostokąt jest kształtem regularnym przez co tańszym w logistyce. a rura stanowi główne zabezpieczenie. a karton sam formujesz z mniejszych, skleisz lub owijasz streczem... ps. poczta polska przyjmowała okrągłe rury ale do 1,50m za 17 zeta. Proponuje wycenić na jakiejś stronie np furgonetka.pl lub alekurier.pl, spacer na pocztę tez może być odkrywczy Edytowane 12 Stycznia 2023 przez kondzit@wp.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 epaka.pl Mają jakieś umowy z firmami na taki gabaryt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany7676 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Ja nadawałem wędkę w paczce regularnej 1.6x0.2x0.3 z dowozem do punktu w GLS za 19 z groszami. Dostawa pod drzwi. Wyceniane w furgonetce. Reszta kurierów powyzej 40 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Może ktoś napisać poradnik jak i czym wysyłać wędki, przecież to jakiś forumowy surwiwal, żeby o wysyłce patyka było ponad 160 postów na 9 stronach. Nie, ja nie wysyłam nic i porady nie potrzebuję, ale krew mnie zalewa jak można tyle razy opisywać to samo pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skampi Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Napiszę jak ja wysyłałem długie wędki 2 i 2,10m.W pierwszej kolejności poszedłem do Komfortu tam dostałem kartonowe tuby po wykładzinach(mega twarde i w różnych średnicach)Tuby dostałem gratis a sprzedający zadowoleni,że ubywa zbędnych tub w magazynie.Z wdzięcznosci przyniosłem czekoladę i dwie strony zadowolone.Po zapakowaniu wędki w taką tubę nie wkładałem w żadne kartony itp.tylko udałem się do konsorcjum kurierskiego.W moim mieście w jednym miejscu jest kilka firm kurierskich.Pan obsługujący wybrał najkorzystniejszą ofertę i wysłałem za 24 zł od sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Patyka zapakowałem w rurę PCV z góry i z dołu zaślepiłem rurę folią babelkową i wcietym grubym kartonem, Następnie rurę opakowałem małymi kawałkami kartonu tak aby miała kształ prostokąta (za owalny pakunek trzeba dopłacić za niestandartową paczkę).Wyszło gdzieś 12cm x12cm na 170cm.Na stronie furgonetka pokazało że najtańszą opcja to nadanie GLS za 19.90 .- A tak się składa że siedzibę maja 7 km od mojego miejsca zamieszkania .Nadałem ok godziny 13 na drugi dzień w Warszawie była dostarczona do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 (edytowane) Jest jakiś w miarę tani sposób na wysłanie prywatnie kija z Francji do Polski? Na kurjerzy.pl wstępna wycena wyszła około 150zł dla kartonu 110-120x15-20x15-20cm waga 2kg. Nie wiem jeszcze, ile kosztuje zamówienie kuriera na francuskich serwisach. Edytowane 1 Lutego 2023 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Wpisz sobie parametry na kurierem.pl, mi się najtaniej wyświetla za niecałe 100 zł GLSem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 23 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Witam czy ktoś ma doświadczenie i podpowie jak niedrogo wysłać długą wędkę ( po spakowaniu 160 cm paczka foremna) zależy też na opcji pobrania przy doręczeniu... Wysyłam jako osoba prywatna.Z góry dziękuję za pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjakub Opublikowano 23 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Tuby wysyłam paczką pocztową. Uwaga - wg regulaminu jej maksymalna długość to 150 cm ale nigdy mi się nie zdążyło dopłacić za przekroczenie gabarytu. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HutaGryfia Opublikowano 23 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Ja wysyłałem gls z tym że tubę pakowałem w kwadratowy karton żeby ominąć dodatkowa opłatę za niereguralny kształt. I dać wymiar 150cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi