Skocz do zawartości

Jak tanio wysłać wędkę kurierem?

Jeziorm 1

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie muszę opowiedzieć ku przestrodze o swoich problemach otóż 01.10 w poniedziałek wysłałem fenwicka w tubie (wędka jednoczęściowa) 2,1m pocztą polska do p. Sergiusza z fishingrod celem naprawy i słuchajcie poczta polska skasowała mnie aż 48 zł (ale bardzo mi się spieszyło). Nie dostarczyli przesyłki bo rzekomo zły adres (chociaż był poprawny bo znam na pamięć) i wędka wróciła do mnie i znów musiałem zapłacić 48 zł żeby odebrać wędkę hahahah. Jestem 96 zł w plecy i napisałem reklamację o zwrot kasy ale mają 30 dni na rozpatrzenie:/ Omijajcie szerokim łukiem pocztę polską.

Nie chcę Cię martwić, ale znam finał rozpatrzenia reklamacji.... 

• Like 1

Przesyłka jedzie już do odbiorcy. załatwienie zlecenia przez internet u polecanych przez Janusza kurierzy.p  poszło ładnie, szybko i bez problemu, ale no właśnie. Nie można się umówić na przedział czasowy z kurierem na odbiór. Dogadałem się z moja sąsiadka.

Starsza pani zgodziła się siedzieć w domu od rana do 18-tej. Kurier był ok 13-tej. To słaby punkt w większości firm kurierskich. Klijent ma brać urlop aby wysłać paczkę? ;)  :D

Kompromitacji i upadku poczty polskiej nawet nie a co komentować...a pomyśleć, że była to jedna z najbardziej zacnych i szanowanych firm w dziejach przed i powojennej Polski (dla tego ich nazwy nie napiszę z wielkiej litery) :(

A ja z kolei życzę PP jak najlepiej i mam nadzieję, że nie stanie się łupem za pół darmo dla jakiegoś "miedzynarodowego" koncernu tak jak wiele innych firm ...

Ps. PP ma całkiem ciekawą ofertę na paczki, ale przyznam szczerze, ze nie wiem jak jest z tymi ponad 2 metrowymi. Zapewne niedługo się dowiem ????

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 2

Przesyłka jedzie już do odbiorcy. załatwienie zlecenia przez internet u polecanych przez Janusza kurierzy.p poszło ładnie, szybko i bez problemu, ale no właśnie. Nie można się umówić na przedział czasowy z kurierem na odbiór. Dogadałem się z moja sąsiadka.

Starsza pani zgodziła się siedzieć w domu od rana do 18-tej. Kurier był ok 13-tej. To słaby punkt w większości firm kurierskich. Klijent ma brać urlop aby wysłać paczkę? ;) :D

Kompromitacji i upadku poczty polskiej nawet nie a co komentować...a pomyśleć, że była to jedna z najbardziej zacnych i szanowanych firm w dziejach przed i powojennej Polski (dla tego ich nazwy nie napiszę z wielkiej litery) :(

Bob a jak by każdy sobie pisał kiedy mu pasuje to wiesz byłby młyn... Kierowcy maja z góry wyznaczona trasę i nie mają czasu na takie rzeczy.. Zawsze można zlecić odbiór z jakiegoś miejsca gdzie się przebywa (praca, rodzina)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

A ja z kolei życzę PP jak najlepiej i mam nadzieję, że nie stanie się łupem za pół darmo dla jakiegoś "miedzynarodowego" koncernu tak jak wiele innych firm ...

Ps. PP ma całkiem ciekawą ofertę na paczki, ale przyznam szczerze, ze nie wiem jak jest z tymi ponad 2 metrowymi. Zapewne niedługo się dowiem

Dowiesz się, dowiesz :D

Bob a jak by każdy sobie pisał kiedy mu pasuje to wiesz byłby młyn... Kierowcy maja z góry wyznaczona trasę i nie mają czasu na takie rzeczy.. Zawsze można zlecić odbiór z jakiegoś miejsca gdzie się przebywa (praca, rodzina)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Gratuluję podejścia i zdolności widzenia pozytywów z usprawiedliwianiem negatywów ... mnie by wystarczył przedział np trzygodzinny :P  :)

Ja z kolei wysyłając za pośrednictwem sendit.pl korzystam ostatnio tylko z opcji Poczty Polskiej, ponieważ w ich przypadku można określić zakres godzinowy odbioru (4 do wyboru). Dotyczy to jednak paczek standardowych.

W takiej sytuacji ja po prostu idę na pocztę ;)

Gratuluję podejścia i zdolności widzenia pozytywów z usprawiedliwianiem negatywów ... mnie by wystarczył przedział np trzygodzinny :P  :)

No to już takie trochę szukanie dziury w całym na siłę, zapewne zamówiłeś UPS, weź telefon od kuriera albo dowiedz się gdzie jest najbliższy punkt gdzie możesz przesyłkę dostarczyć. U mnie od czterech lat jest ten sam kurier, jak nie mogę czekać w domu i nikogo tam nie będzie to zabieram przesyłkę ze sobą i zdzwaniam się z kurierem. Poza tym, ten kurier co to już od czterech lat jeździ po "moim" terenie jest u mnie zawsze między 13:00 a 14:30, w większym mieście pewnie nie jest już tak różowo, a w Warszawie to już na pewno  ;)

• Like 1

• 4 miesiące temu...

Dzisiaj poczta odmówiła przyjęcia przesyłki paczka+ , bo ma ponad 150cm. Odesłano mnie do pocztexu abym zamówił kuriera...odmówili bo rura ma 205 a oni przyjmuję tylko do 200 ...jestem wk........ny na maxa!!!

Mam ten sam problem. Ktoś coś podpowie jak to ogarnąć? Dawno nic nie wysyłałem. Wędka po spakowaniu w fabryczną tubę plus zabezpieczenia z woreczków z powietrzem + karton ochronny ma ok. 156 cm długości i ok. 15 cm średnicy. Na poczcie powyżej 150 cm cenę jaką mi krzyknęli za wysyłkę to jakiś absurd, bo to przesyłka niestandardowa. 

No to Poczta Ci chyba już odpowiedziała ... jeszcze raz Ci napiszę ... SENDIT ;)

No jak nie będzie wyjścia.... ale te całe procesy, rejestracja,loginy, hasła.... dzięki za pomoc  :) podjadę jeszcze do Oddziału DPD. Znajomy kurier powiedział mi, że on to łykną bez problemu za cywilizowaną opłatą  :)

Edytowane przez sslonio

Z tego co wiem, tolerancja wynosi +-10% maksymalnej dlugosci- wiec na dobra sprawe paczka o dlugosci 165 powinna przejsc :)

Nie testowalem na wlasnej skorze, ale pamietam, ze ktos o tym pisal w tym lub podobnym watku na forum ;)

Ale jesli miła Pani w okienku bedzie miala zly dzien, to tak czy inaczej nie przejdzie :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez JuniorFishing
  • Like 1

Jedź do innej placówki.

A jak się nie uda, to zmajstruj karton na tubę, bo za okrągłe więcej sobie liczą. A jak spakujesz w prostopadłościan to przechodzi jak zwykła paczka

I to nie tylko w PP. Póki wysyłam paczki opłacone to tuby w DPD na przykład przechodzą. Ale jak wysyłam za pobraniem to 2/2 mi dopłaty dorzucili. Więc teraz biorę karton, robię trójkąt (z kartony :P ) i przechodzi :)

Ze swojej strony mogę polecić firmę kurjerzy.pl jest to podwykonawca UPS.Po wydrukowaniu listu przewozowego kurier odbiera od ciebie z domu lub zawozisz do firmy UPS. To tak w skrócie. Wysyłałem kiedyś lamiglasa w monoblanku w rurze kanalizacyjnej 220cm. z zabezpieczeniem sznurkowym w dolniku wędki przed przesuwaniem się aby nie uszkodzić szczytówki gdy ktoś rzuci tubą to miałem obawę że może się uszkodzić. Wędka dotarła w takim stanie w jakim wysłałem. Można w rurze tekturowej. Koszt przesyłki to jakieś 40zł., ale jest przelicznik więc można sprawdzić.

Na poczcie przesyłką o długości ponad 150cm to już ponadgabaryt i płacisz 50zl za wysyłkę, nie zależnie czy to tuba czy prostopadloacian. Ja od siebie mogę polecić usługę dpd pickup. Jeśli zapakujesz wędkę w prostopadloacian i będziesz miał wymiary jak wyżej to zapłacisz 17zl. Minus jest taki że paczkę musisz sam dostarczyć do punktu dpd pickup, ale na szczęście jest ich sporo.

• Like 1

Na poczcie przesyłką o długości ponad 150cm to już ponadgabaryt i płacisz 50zl za wysyłkę, nie zależnie czy to tuba czy prostopadloacian. Ja od siebie mogę polecić usługę dpd pickup. Jeśli zapakujesz wędkę w prostopadloacian i będziesz miał wymiary jak wyżej to zapłacisz 17zl. Minus jest taki że paczkę musisz sam dostarczyć do punktu dpd pickup, ale na szczęście jest ich sporo.

Potwierdzam :-)

Ubezpieczenie do 1000,- PLN w cenie :-)

Edytowane przez sslonio

Dokładnie tak jest tolerancja na poczcie . Kobieta nie chciała mi przyjąć bo było 155 cm i mówi że nie może , usłyszała to koleżanka jej obok, podeszła i mówi np ale tolerancje mamy. Tak jakby nie każdy o tym tam pamiętał. Upomnij się o to i muszą przyjać

• Like 1