polny Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Nie musi być w kartonie. Zawsze wysyłałem w tubie kartonowej okrągłej , kilkukrotnie po 155 cm i zawsze szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Teraz też pójdzie, tyle że w cenie kilkukrotnie wyższej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Zaraz jeszcze mikormetry pójdą w ruch... :-) DPD - 17 PLN i bez problemu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Zaraz jeszcze mikormetry pójdą w ruch... :-) DPD - 17 PLN i bez problemu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Chyba że od tego roku coś zmieniono bo w ubiegłym było jak pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Chyba że od tego roku coś zmieniono bo w ubiegłym było jak pisałemAno zmieniło się na gorsze. Wszystko co nie ma kształtu prostopadłościanu idzie jako ponad gabaryt (+32zł do kosztu wysyłki). Czyli ani tuba, ani pakowanie w trójkąt nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Jak ktoś wyżej napisał najlepiej sendit.Wybieramy najlepszą cenowo opcję,drukujemy list przewozowy, czekamy na kuriera po odbiór i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 28 zł płaciłem za tubę 150 cm wysyłając przez SENDIT ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Dziś przeżyłem niezłe zdziwko jak chciałem nadać wędzisko w tubie 140cm x 15cm cena 76zł i teraz myślę czy nie wybrać się te 600km samochodem niż dać sku...... taką kasę .Czym obecnie najkorzystniej jest wysyłać wędki /?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Dziś przeżyłem niezłe zdziwko jak chciałem nadać wędzisko w tubie 140cm x 15cm cena 76zł i teraz myślę czy nie wybrać się te 600km samochodem niż dać sku...... taką kasę .Czym obecnie najkorzystniej jest wysyłać wędki /??Zaznaczałeś że "niestandard" przesyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Owiń tube kartonem i zapłacisz 17-18 zeta.sam tak robię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Oczywiście jeśli wysyłasz poczta Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 W dpd tak samo Rozmawiałem ze znajomym kurierem na temat wysyłki tub. Dla nas wydaje się to dziwne, ale jego argumenty troszkę do mnie trafiają.Tuba jest traktowana jako niestandard bo na taśmy nie można ich wrzucić, bo spadną więc ktoś je musi ręcznie przenieść tak jak wiele innych dziwnych kształtów. Też owijam tuby w kartony i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Można złożyć z 4 razy i wtedy do paczkomatu nawet wejdzie. ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 (edytowane) Przez sendid - poczta Kurier 48 + powiadomienie sms o odebraniu.Kosztuje 14 plnAle tubę trzeba zapakować w karton. Edytowane 4 Listopada 2021 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Tubę można wysłać zwykłą paczka na poczcie za 14. Chyba że się pozmieniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Paczka musi być w kształcie prostokąta. Tubę do kartonu (ZPT :-) ) i można już tanio słać. Problem jest z długimi/jedno składami = gabaryt/niestandardowa przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Ja wysyłałem dwa dni temu pocztą w okrągłej kartonowej tubie. Długość 160 cm.Cena jakieś 15 zł. Tylko trzeba wtedy wysłać "zwykłą paczkę" jak dopytywałem to paczka + musi być w tubie prostokątnej. Inaczej policzą nas za niestandardową. Najlepszą opcją jak dla mnie na wysyłanie jedno składu jest DPD, pakujemy w tubę PCV. I jeśli ona jest w tych foliach od DPD. Wtedy nie liczą nam jako niestandardową, a zwykłą I koszt to jakieś 19 zł plus pobranie 10 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 OK dzięki za info i faktycznie musi być kształt prostokątny więc jutro będę się bawił w przedszkolaka i tworzył karton z kawałków i paka pójdzie PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Poszukaj kartonu po jarzeniówkach/świetlówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 (edytowane) nie musi być prostopadłościan......niedawno wysyłałem Pocztą zwykłą rurę kanalizacyjną o średnicy 110 mm i długości 140 cm......w śmiesznej cenie poniżej 20 zł......trzeba jedynie uzyskać u miłej pani w okienku odpowiedni blankiet do odpowiedniej usługi, bo są różne Edytowane 5 Listopada 2021 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Poszukaj kartonu po jarzeniówkach/świetlówkachEwentualnie po ościeżnicach listwach itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 nie musi być prostopadłościan......niedawno wysyłałem Pocztą zwykłą rurę kanalizacyjną o średnicy 110 mm i długości 140 cm......w śmiesznej cenie poniżej 20 zł......trzeba jedynie uzyskać u miłej pani w okienku odpowiedni blankiet do odpowiedniej usługi, bo są różne Mógłbyś sprecyzować cóż to za magiczny "odpowiedni blankiet " do "odpowiedniej usługi "?W mojej placówce pocztowej jest miła pani, która zawsze doradza i wybiera najlepszą /najtańszą formę usługi dla danej paczki. Nigdy jednak nie odważyła się przyjąć przyjąć zwykłej,cylindrycznej paczki(tuby) do 150 cm długości jako zwykłą paczkę w gabarycie B,za około 20 pln. Zapakowana dodatkowo w karton /prostopadłościan - 147 długości, 2,90 wagi, priorytet, ubezpieczenie -wyniosła mnie 21pln . Pozdrawiam Tomi ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 nie musi być prostopadłościan......niedawno wysyłałem Pocztą zwykłą rurę kanalizacyjną o średnicy 110 mm i długości 140 cm......w śmiesznej cenie poniżej 20 zł......trzeba jedynie uzyskać u miłej pani w okienku odpowiedni blankiet do odpowiedniej usługi, bo są różne Przyznaj się Krzysiu, 5 dych dałeś w "łapę" pani w okienku :lol: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 nie musi być prostopadłościan......niedawno wysyłałem Pocztą zwykłą rurę kanalizacyjną o średnicy 110 mm i długości 140 cm......w śmiesznej cenie poniżej 20 zł......trzeba jedynie uzyskać u miłej pani w okienku odpowiedni blankiet do odpowiedniej usługi, bo są różne Zwykła paczka pocztowa (nie Paczka+) i tak jak kolega napisał nie trzeba tworzyć dodatkowego prostopadłościan-u Ta usługa działa do długości max. 150cm.Ostatnio jak byłem na Poczcie to nie było druków, a Pani w okienku oznajmiła, że dostała wytyczne żeby ich nie wykładać, bo chcą się z tej usługi wycofywać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi