Skocz do zawartości

Jak tanio wysłać wędkę kurierem?

Jeziorm 1

Rekomendowane odpowiedzi

Zwykła paczka pocztowa (nie Paczka+) i tak jak kolega napisał nie trzeba tworzyć dodatkowego prostopadłościan-u ;)

Ta usługa działa do długości max. 150cm.

Ostatnio jak byłem na Poczcie to nie było druków, a Pani w okienku oznajmiła, że dostała wytyczne żeby ich nie wykładać, bo chcą się z tej usługi wycofywać...

Robert, według informacji ze strony Poczty to.....chcą wycofać właśnie Paczkę +.

Wczoraj zamieścili informację ,że od 15 listopada będą tylko 2 opcje usług paczkowych. Będzie się działo, także w przesyłkach listowych.

https://www.poczta-polska.pl/zmiana-w-ofercie-paczkowej-i-kurierskiej/

Pozdrawiam Tomi ????.

Przyznaj się Krzysiu, 5 dych dałeś w "łapę" pani w okienku :lol: :lol: :lol:

najpierw się z ciebie śmieją, później planują zacząć robić to co ty......ale nie zdążą się rozkręcić, Poczta Polska ma swoich agentów wszędzie, natychmiast likwiduje kanał przerzutowy......była Paczka Pocztowa i już jej za chwilę nie będzie :D B) :rolleyes:

wiedza o tej usłudze i różnicach w stosunku do Paczki+ nawet na niektórych pocztach była (i jest) nikła......dlatego pani w okienku powinna być nie tylko miła, ale i po kilku szkoleniach, na których akurat we właściwych momentach nie przysypiała ;)

sam dowiedziałem się o tym niedawno, od jednego z sympatycznych forumowych Kolegów :)

Edytowane przez cristovo

• 1 miesiąc temu...

Tuby ponad 205cm przechodzą, tylko dla własnego spokoju owiń oba końce taśmą typu duck tape tak, żeby powstało takie zgrubienie i nierówności zapobiegające turlaniu się tuby. Nigdy dpd nie doliczyło żadnych dodatkowych opłat i nie stwarzało problemu.

Mi dziś po prostu ze względu na długość nie przyjęli.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Po wstępnej wycenie furgonetka.pl i sendit. pl maj ta samą cenę 38 zł. Zastanawiam się czy tuby przejdą czy trzeba pakować w kartony?

Pakuj w karton. Będzie taniej i bezpieczniej.

Kartony po świetlówkach są dobre

Mi dziś po prostu ze względu na długość nie przyjęli.

kurier przyjmie dłuższe, w punkcie tylko do 170cm... możesz wysłać w tubie, przy pewnej długości i tak idzie jako niestandartowa... za 210cm płaciłem niecałe 40zł, wysyłka furgonetka.pl... i lepiej wyslij teraz, bo co zmieni się w nowym roku nie wiadomo...

• Like 1

Poszło w tubach bez modyfikacji jako niestandardowa. Cena, w tym rozmiarze 210x10x10 1.5 kg, taka sama jak dla standardu czyli 38pln. Kurier dpd odebrał z domu, na punkt nie można zawieść. Zamawiałem przez. Furgonetka.pl

• Like 1

Pamiętaj tylko o jednej sprawie: wysyłka przez furgonetka.pl to wysyłka przez pośrednika. Kurier przyjmie wszystko bez sprawdzania wielkości, długości i wagi. Czasami jednak przesyłka jest weryfikowana w sortowni. Wtedy może się okazać, że potrzebna jest dopłata do przesyłki niestandardowej. Info przychodzi na koniec miesiąca na email. Raz miałem taką sytuację, sprawa nie dotyczyła tuby.

• Like 1

Pamiętaj tylko o jednej sprawie: wysyłka przez furgonetka.pl to wysyłka przez pośrednika. Kurier przyjmie wszystko bez sprawdzania wielkości, długości i wagi. Czasami jednak przesyłka jest weryfikowana w sortowni. Wtedy może się okazać, że potrzebna jest dopłata do przesyłki niestandardowej. Info przychodzi na koniec miesiąca na email. Raz miałem taką sytuację, sprawa nie dotyczyła tuby.

Ja zawierając umowę z furgonetka.pl podałem wymiary rzeczywiste i typ przesyłki, według mnie nie powinni się już czepiać. Zaakceptowałem warunki, które mi zaoferowano. Zobaczymy.

Ja zawierając umowę z furgonetka.pl podałem wymiary rzeczywiste i typ przesyłki, według mnie nie powinni się już czepiać. Zaakceptowałem warunki, które mi zaoferowano. Zobaczymy.

Jeśli zaznaczyłeś niestandard to powinno być ok, już nic nie powinieneś dostać...

• Like 1

podajesz rzeczywiste wymiary i zaznaczasz "przesyłka niestandartowa" w zamówieniu - za co niby dopłata jeśli już jest opłacona niestandartowa?

Ja wysyłając koledze z forum podbierak musiałem dopłacić aż 40zł. do przesyłki.

Już dokładnie nie pamiętam o co chodziło. Pamiętam natomiast, że składałem reklamację na tą usługę i nic nie mi to nie dało. Nigdy więcej furgonetki.pl. Wysyłałem w swoim życiu wiele paczek, różnymi firmami, nigdy nie miałem problemów, a jak się jakieś pojawiły to zawsze były rozwiązywane na moją korzyść. W wolnej chwili poszukam w starych wiadomościach i postaram się opisać o co dokładnie chodziło.

Edytowane przez AdamCh

przestrzegam przed firmą send.it, doliczają "opłaty dodatkowe" do randomowych paczek (co potwierdzają liczne negatywne opinie wkurzonych klientów), odwołania nic nie dają, najbezpieczniej wysłać to bezpośrednio z punktu DPD

Nie tylko w sendit tak "zarabiają" ..., dlatego najlepiej jest zapakować paczkę zgodnie z regulaminem czyli w karton o kształcie prostopadłościanu i zrobić sobie fotkę na pamiątkę jeśli wysyłamy po taniości albo opcja full service za coś około 50 zł. jak się nie chcemy bawić z kartonami.

• Like 1