tomi101 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Zwykła paczka pocztowa (nie Paczka+) i tak jak kolega napisał nie trzeba tworzyć dodatkowego prostopadłościan-u Ta usługa działa do długości max. 150cm.Ostatnio jak byłem na Poczcie to nie było druków, a Pani w okienku oznajmiła, że dostała wytyczne żeby ich nie wykładać, bo chcą się z tej usługi wycofywać...Robert, według informacji ze strony Poczty to.....chcą wycofać właśnie Paczkę +.Wczoraj zamieścili informację ,że od 15 listopada będą tylko 2 opcje usług paczkowych. Będzie się działo, także w przesyłkach listowych. https://www.poczta-polska.pl/zmiana-w-ofercie-paczkowej-i-kurierskiej/ Pozdrawiam Tomi ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Oby zatem została ta możliwość wysyłki "tubowej" w dotychczasowej formie, bo jest to fajna opcja na tanią wysyłkę wędki dwuczęściowej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 (edytowane) Przyznaj się Krzysiu, 5 dych dałeś w "łapę" pani w okienku :lol: najpierw się z ciebie śmieją, później planują zacząć robić to co ty......ale nie zdążą się rozkręcić, Poczta Polska ma swoich agentów wszędzie, natychmiast likwiduje kanał przerzutowy......była Paczka Pocztowa i już jej za chwilę nie będzie wiedza o tej usłudze i różnicach w stosunku do Paczki+ nawet na niektórych pocztach była (i jest) nikła......dlatego pani w okienku powinna być nie tylko miła, ale i po kilku szkoleniach, na których akurat we właściwych momentach nie przysypiała sam dowiedziałem się o tym niedawno, od jednego z sympatycznych forumowych Kolegów Edytowane 6 Listopada 2021 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Panowie pomocy, jak wysłać jednoskłady w tubach? Dziś dpd mi odrzucił trzy przesyłki. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Sendit, przynajmniej Polsce. Jak w Finlandii, nie wiem. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Sendit, przynajmniej Polsce. Jak w Finlandii, nie wiem.Ja jestem w Polsce, kije zapokowane dla kolegów z jerka i dziś zdziwko bo dpd w punkcie odrzuciło mi tuby 2m a przyjęli wszystko do 1.7m. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Po wstępnej wycenie furgonetka.pl i sendit. pl maj ta samą cenę 38 zł. Zastanawiam się czy tuby przejdą czy trzeba pakować w kartony? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Grudnia 2021 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Po wstępnej wycenie furgonetka.pl i sendit. pl maj ta samą cenę 38 zł. Zastanawiam się czy tuby przejdą czy trzeba pakować w kartony? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaTuby przejdą tylko to już przesyłka niestandardowa ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Ja wysyłałem bez problemu tuby 2m tylko jechałem bezpośrednio do nich .nie wiem jak jest przez stronę internetową. zapomniałem napisać ze wysyłałem USP Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Patryk122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Jutro dam znać jak mi poszło Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Tuby ponad 205cm przechodzą, tylko dla własnego spokoju owiń oba końce taśmą typu duck tape tak, żeby powstało takie zgrubienie i nierówności zapobiegające turlaniu się tuby. Nigdy dpd nie doliczyło żadnych dodatkowych opłat i nie stwarzało problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Tuby ponad 205cm przechodzą, tylko dla własnego spokoju owiń oba końce taśmą typu duck tape tak, żeby powstało takie zgrubienie i nierówności zapobiegające turlaniu się tuby. Nigdy dpd nie doliczyło żadnych dodatkowych opłat i nie stwarzało problemu.Mi dziś po prostu ze względu na długość nie przyjęli. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Po wstępnej wycenie furgonetka.pl i sendit. pl maj ta samą cenę 38 zł. Zastanawiam się czy tuby przejdą czy trzeba pakować w kartony? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaPakuj w karton. Będzie taniej i bezpieczniej.Kartony po świetlówkach są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Mi dziś po prostu ze względu na długość nie przyjęli. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalkakurier przyjmie dłuższe, w punkcie tylko do 170cm... możesz wysłać w tubie, przy pewnej długości i tak idzie jako niestandartowa... za 210cm płaciłem niecałe 40zł, wysyłka furgonetka.pl... i lepiej wyslij teraz, bo co zmieni się w nowym roku nie wiadomo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Poszło w tubach bez modyfikacji jako niestandardowa. Cena, w tym rozmiarze 210x10x10 1.5 kg, taka sama jak dla standardu czyli 38pln. Kurier dpd odebrał z domu, na punkt nie można zawieść. Zamawiałem przez. Furgonetka.pl Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Pamiętaj tylko o jednej sprawie: wysyłka przez furgonetka.pl to wysyłka przez pośrednika. Kurier przyjmie wszystko bez sprawdzania wielkości, długości i wagi. Czasami jednak przesyłka jest weryfikowana w sortowni. Wtedy może się okazać, że potrzebna jest dopłata do przesyłki niestandardowej. Info przychodzi na koniec miesiąca na email. Raz miałem taką sytuację, sprawa nie dotyczyła tuby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Pamiętaj tylko o jednej sprawie: wysyłka przez furgonetka.pl to wysyłka przez pośrednika. Kurier przyjmie wszystko bez sprawdzania wielkości, długości i wagi. Czasami jednak przesyłka jest weryfikowana w sortowni. Wtedy może się okazać, że potrzebna jest dopłata do przesyłki niestandardowej. Info przychodzi na koniec miesiąca na email. Raz miałem taką sytuację, sprawa nie dotyczyła tuby.Ja zawierając umowę z furgonetka.pl podałem wymiary rzeczywiste i typ przesyłki, według mnie nie powinni się już czepiać. Zaakceptowałem warunki, które mi zaoferowano. Zobaczymy. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Mam nadzieję, że nic Tobie nie doliczą. Napisałem tylko jak to było w moim przypadku. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Ja zawierając umowę z furgonetka.pl podałem wymiary rzeczywiste i typ przesyłki, według mnie nie powinni się już czepiać. Zaakceptowałem warunki, które mi zaoferowano. Zobaczymy. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaJeśli zaznaczyłeś niestandard to powinno być ok, już nic nie powinieneś dostać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Ja zawierając umowę z furgonetka.pl podałem wymiary rzeczywiste i typ przesyłki, według mnie nie powinni się już czepiać. Zaakceptowałem warunki, które mi zaoferowano. Zobaczymy. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalkapodajesz rzeczywiste wymiary i zaznaczasz "przesyłka niestandartowa" w zamówieniu - za co niby dopłata jeśli już jest opłacona niestandartowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 (edytowane) Ja wysyłając koledze z forum podbierak musiałem dopłacić aż 40zł. do przesyłki.Już dokładnie nie pamiętam o co chodziło. Pamiętam natomiast, że składałem reklamację na tą usługę i nic nie mi to nie dało. Nigdy więcej furgonetki.pl. Wysyłałem w swoim życiu wiele paczek, różnymi firmami, nigdy nie miałem problemów, a jak się jakieś pojawiły to zawsze były rozwiązywane na moją korzyść. W wolnej chwili poszukam w starych wiadomościach i postaram się opisać o co dokładnie chodziło. Edytowane 28 Grudnia 2021 przez AdamCh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Wysłałem furgonetką wiele paczek, opis zawsze zgodny realnymi wymiarami i typem, nigdy nie chcieli dopłaty.Jedna paczka zaginęła, zwrot kwoty ubezpieczenia w ciągu 2-3 tygodni. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 polecam sendit.pl wedka 220 38zl dpd tuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 przestrzegam przed firmą send.it, doliczają "opłaty dodatkowe" do randomowych paczek (co potwierdzają liczne negatywne opinie wkurzonych klientów), odwołania nic nie dają, najbezpieczniej wysłać to bezpośrednio z punktu DPD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 przestrzegam przed firmą send.it, doliczają "opłaty dodatkowe" do randomowych paczek (co potwierdzają liczne negatywne opinie wkurzonych klientów), odwołania nic nie dają, najbezpieczniej wysłać to bezpośrednio z punktu DPDNie tylko w sendit tak "zarabiają" ..., dlatego najlepiej jest zapakować paczkę zgodnie z regulaminem czyli w karton o kształcie prostopadłościanu i zrobić sobie fotkę na pamiątkę jeśli wysyłamy po taniości albo opcja full service za coś około 50 zł. jak się nie chcemy bawić z kartonami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi