watykanczyk Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 Może ktoś doradzi jak wysłać wędkę za granicę. Kurier czy PP?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Czym najtaniej teraz wysłać wędkę w tubie 195 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia GLS nie mają limitu długości, choć nie wiem jak ze 195cm. Właśnie wysłałem spina w tubie 162cm 1,0 kg i zapłaciłem 26 zł w Tania Paczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Kurier GLS przez epaka.pl199cm x 15x15 cm , 1kg 28plnJedyna niedogodność, że musi być w prostokątnym kartonie a nie okrągłej tubieJa zazwyczaj rurę PCV oklejam kartonem żeby byl prostopadłościan i wtedy nie ma problemu na czytniku automatycznym w sortowni. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia A mi tania paczką przyjęła tubę o średnicy 8cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia A mi tania paczką przyjęła tubę o średnicy 8cm.Ze swojego doświadczenia napiszę tak: przyjmują wszystko, jednak po pewnym czasie moze się pojawić na koncie korekta do zapłaty jeśli przewoźnik stwierdzi, że przesyłka jest inna niż deklarowana i niezgodna z ich regulaminem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Ze swojego doświadczenia napiszę tak: przyjmują wszystko, jednak po pewnym czasie moze się pojawić na koncie korekta do zapłaty jeśli przewoźnik stwierdzi, że przesyłka jest inna niż deklarowana i niezgodna z ich regulaminem.Dzisiaj została dostarczona Problem polega na czytelności naklejonych kodów na paczce. Jak widać przeszło przez sortownię bez problemu Edytowane 7 Kwietnia przez PiterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia (edytowane) Osobiście wędki wysyłam przez Furgonetka.pl.Tylko musi być w kartonie prostokątnym. (choć niektórzy mówią, że tubę też bez problemu przewiozą)Wpisujecie wymiary, wagę i wyskakują oferty od najtańszych.Tydzień temu wysyłałem paczkę 143cmx13x10 2,5kg to wyszło 18,50zł jak dobrze pamiętam...Przez FEDEX i z odbiorem paczki kuriera z adresu... door2doorKiedyś wysyłałem chyba DPD pickup (punkt odbioru mialem w lewiatanie blisko domu).W karton prostokątny wsadziłem wędkę i kołowrotek, wyszło chyba 165cm.Wtedy płaciłem coś koło 25zł Wystarczy w domu wydrukować etykietę, nakleić na paczkę.Jak zamawiam przez furgonetke np wieczorem to następnego dnia do np. 10:00-12:00 (czasami wcześniej - do południa) przyjeżdża już po nią kurier Edytowane 9 Kwietnia przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Mam koło domu kiosk gdzie przyjmuję przesyłki DPD. Dzisiaj wysłałem rurę 115cm, 900g za 18pln. Nikt nie wymagał "kanciastego" opakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia (edytowane) Mam koło domu kiosk gdzie przyjmuję przesyłki DPD. Dzisiaj wysłałem rurę 115cm, 900g za 18pln. Nikt nie wymagał "kanciastego" opakowania.to też pewnie zależy od przyjmującego...Na poczcie niby bez prolemu można wysyłać w tubach, a u mnie ni chu... nie chciała paczki przyjąć Czyli według strony i "regulaminu" można, ale w punkcie jakieś wymysły Edytowane 9 Kwietnia przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Zwykle jest tak, ze to w sortowniach weryfikują wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia (edytowane) Zwykle jest tak, ze to w sortowniach weryfikują wymiary. Tak i niestety jeśli to jest tuba która jest elementem niestandardowym, wtedy naliczają dodatkową opłatę, która nie jest taka mała, a jeszcze niech wymiar się nie zgadza to jak tafi na upierdliwego pracownika sortowni to też sobie doliczą, wiem z własnego doświadczenia, już to przerabiałem Edytowane 9 Kwietnia przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Mam koło domu kiosk gdzie przyjmuję przesyłki DPD. Dzisiaj wysłałem rurę 115cm, 900g za 18pln. Nikt nie wymagał "kanciastego" opakowania.I nie miałeś żadnych dopłat po czasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Ostatnio jqk wysyłałem kij dpd to za wysyłkę w rurze wycenili mi 8 dych (paczka niestandardowa)Opakowalem tą rurę w karton to zostałem skasowany na 38zl w tym Ubezpieczenie przesyłki za 5-kte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Poczta Polska - wysyłka w tubie do 150cm kosztuje 21 zł . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października (edytowane) Poczta Polska - wysyłka w tubie do 150cm kosztuje 21 zł .Wszytko fajnie przy wysyłce tańszych wędek,gdzie Ci nie zalezy .Zapytaj na poczcie o cenę wysyłki z zadeklarowana wartością przesyłki 2 tys to już tak kolorowo nie będzie.Tez dobrze sobie liczą.W przypadku uszkodzenia przesyłki jqk nie ubezpieczysz to zwracają 3 lub 4 krotność kwoty jaką zapłaciłeś,tak więc czasami lepiej dopłacić za kuriera i się nie martwić bo bywa różnie,a przypadki połamanych drogich wędek się zdażały. Edytowane 13 Października przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Ja wysyłałem wędki wartość powyżej 1000 zł każda pocztą w tubie i dodatkowo wykupiłem ubezpieczenie za 1 zł i wszystko było git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października (edytowane) Ja wysyłałem wędki wartość powyżej 1000 zł każda pocztą w tubie i dodatkowo wykupiłem ubezpieczenie za 1 zł i wszystko było git Jak kiedyś Ci wedke za klocka połamią ,czego Ci broń Boże nie życzę, to się przekonasz ile te ich ubezpieczenia są warte Edytowane 13 Października przez Rampampam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Jak kiedyś Ci wedke za klocka połamią ,czego Ci broń Boże nie życzę, to się przekonasz ile te ich ubezpieczenia są warte Chyba ośmiokrotność kwoty, którą zapłaciło się za przesyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Chyba ośmiokrotność kwoty, którą zapłaciło się za przesyłkę Dokładnie tak Jedyne wyjście to jest zadeklarować wartość przesyłki ale w tym przypadku za każde 50 zł powyżej chyba 300 albo 500 zł (nie pamiętam dokladnie) naliczają złotówkę więc wysyłka wędki wartej 2k już tak tanio czyt.21 zł nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Jakbyś wiedział , że się przewrócisz to byś się położył … czytaj ze zrozumieniem oczywiście …Ja od 15 lat wysyłam kołowrotki pocztą w przesyłce po trzy - cztery existy , Stelle przez te 15 lat setki Kolowrotkow wysłałem do ludzi , wędek kilkadziesiąt także warte nie 1 tys a kilka tys i póki co nic nie zginęło . Jedne miałem zaginięcie inpostem - paczkomat szpule do vanquisha . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października (edytowane) Jakbyś wiedział , że się przewrócisz to byś się położył … czytaj ze zrozumieniem oczywiście …Ja od 15 lat wysyłam kołowrotki pocztą w przesyłce po trzy - cztery existy , Stelle przez te 15 lat setki Kolowrotkow wysłałem do ludzi , wędek kilkadziesiąt także warte nie 1 tys a kilka tys i póki co nic nie zginęło . Jedne miałem zaginięcie inpostem - paczkomat szpule do vanquisha . Jq niestety nie mailem tyle szczęścia co Ty. Bardzo dużo wysyłałem i prawie wszytko było ok.Nigdy żadna paczka mi nie zginęła ,ale dwa kije po prawie 2 koła mi załatwili Jeden poczta drugi dpd. I z dpd mimo że lekko nie było ale odzyskałem kasę natomiast z poczty jakieś grosze w porównaniu do wartości przesyłki.Po tej całej akcji z pocztą pani kierowniczka powiedziała że nie było zadeklarowanej wartości przesyłki i dupa zbita. Dlatego od tamtej akcji wysyłam kurierem przeważnie gls bo w cenie wysyłki paczka do wartości 2 tys jest ubezpieczona. Edytowane 13 Października przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października A jakie wymiary ma GLS? Czy masz może jakąś umowę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października (edytowane) A jakie wymiary ma GLS? Czy masz może jakąś umowę? PozdrawiamNie mam umowy żadnej Po porostu wysyłałem w punkcie kurierskim Do 150 cm rura o wadzie nieprzekraczającej 1kg coś 26 zł liczyli i w tym jak mówił mi gość było Ubezpieczenie przesyłki do 2000zł. Dpd mi sprawdzał to cena za wysyłkę była prawie dwukrotnie wyższa,i zaznaczone jako niestandardowa przesyłka.Przy zapakowaniu w karton "kwadrat" wychodziło taniej ,ale i tak drożej niż w GLS-ie Przy wadze powyżej 1 kg ale mniej niż 5kg wychodziło niewiele drożej. Te ceny były w jeszcze w czerwcu Nie wiem jak teraz Ostatnie wysyłki robiłem dpd bo tak sobie kolega życzył i koszt 38 zł z ubezp do 2k Edytowane 13 Października przez Rampampam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi