Skocz do zawartości

Łączenie typu spigot - opinie, uwagi, zużycie

volfi

Rekomendowane odpowiedzi

Kurczę-makamba-super wyklad ;) .Ktoś-mo?źe napisz kto-wlo?źył du?źo wysilku w opisanie zagadnienia.Jednak dyskutowałbym z zale?źnością łącza z akcją wędziska.Kr?łtki spigot(powtarzam się swiadomie)nie usztywnia kija.Przykladem deluxe od Hardyego-spigot-akcja pełna.Szybkie sage-nasadowe-często szpady szybsze od lipienia :lol: Tak więc pierwsza część przytoczonego przez Ciebie tekstu-zgoda,ale dalej-zupelnie nie.Jednym z najpiękniej wyginających się a?ź do korka wędziski jest 7,6 stopowa Daiwa wt3-4,produkowana na rynek japonski ,ktorą pozyskalem trochę dzięki mojej profesji od przedstawiciela firmy ok 1992 roku.5 części-4 spigoty-akcja klejonki.Gratuluję podjęcia ciekawego wątku-kardi

Być mo?źe ,?źe występują jakieś niezgodności bo ten cytat dotyczy wędzisk karpiowych.W ka?źdym bądź razie wziąłem go z jakiegoś portalu dla karpiarzy. http://www.karpiarz.pl/index.php?option=com_content&task =view&id=6&Itemid=49

Być mo?źe dotyczy on tylko charakterystyki wędzisk typowo karpiowych?

Tak przy okazji tego tematu - chciałbym się zapytać czy mo?źe ktoś orientuje się , kt?łry ze sposob?łw łączenia jest lepszy,pewniejszy i mocniejśzy?

Spigot czy putt-over?

Połączenie czopowe-spigot-wymaga więcej precyzji od wykonawcy blanku,szczeg?łlnie kiedy spigot jest kr?łtki,a taki być powinien w dobrym wędzisku.Pozwala zachować naturalną zbie?źność blanku-część nad łączem nie jest szersza od tej pod łączem.Czy trwalszy-nie wiem.Spigoty w moich wędziskach muchowych sięgają czasu stanu wojennego,a prze?źyły do dziś.

Podpisuję się pod tym, co napisał kardi.Posiadam Daiwę Infinity Q, 2,70, 3-18 g.Jest ze złączem typu spigot.Jest to jedyny spining, jaki sobie pozostawiłem ( ma u mnie do?źywocie), po przejściu na casting.Przewaliłem nasadowc?łw sporo. Ale, nie wiem,mo?źe złącze na to wpływa, w ka?źdym bądź razie jest to zajebisty kij,nigdy nie miałem z nim problem?łw.Aha, to pierwsza seria Daiwy.

Witaj Novis ;) -jako autor wątkustare dobre daiwytym przyjemniej odbieram Tw?łj post-pzdr.kardi

• 1 rok później...
  • 3 lata później...

Witam. Prosze o rade, przyszedl do mnie zakupiony Dragon invader limited edition.

Wszystko swietnie, tylko odstep miedzy skladami po wcisnieciu na sile ok 1cm. Szlifowac delikatnie czy czekac az sam sie spasuje. Do tej pory takiej szpary na spignocie jeszcze nie widzialem.

Dzieki

Witam. Prosze o rade, przyszedl do mnie zakupiony Dragon invader limited edition.

Wszystko swietnie, tylko odstep miedzy skladami po wcisnieciu na sile ok 1cm. Szlifowac delikatnie czy czekac az sam sie spasuje. Do tej pory takiej szpary na spignocie jeszcze nie widzialem.

Dzieki

Chłopie nie ruszaj tego!

Tak ma byc.  :blink:

Dzieki

Lata temu słyszałem o gościu, którzy po weekendzie wrócił do sklepu wędkarskiego z nowo zakupioną za naprawdę bogate pieniądze karpiówką na spigocie, którą usilnie złożył tak, że składy się zeszły i już nie mógł ich rozłączyć. Śmiechem ale niekoniecznie, co dla jednych jest oczywiste jest takie dla innych.

• 1 rok później...

Pany polowałem ostatnio na kongera wch tango lub mikrosa ale dzisiaj jak dokładnie oglądałem zdjęcia zauważyłem że te kije jak i również equs rapier.do.7 gram ma łączenie, hmmm nie wiem jak.to.sie nazywa profesjonalnie, że szczutowa część wchodzi w dolnik. Jak takie łączenie się sprawdza?

• Like 1