kardi Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Kurczę-makamba-super wyklad .Ktoś-mo?źe napisz kto-wlo?źył du?źo wysilku w opisanie zagadnienia.Jednak dyskutowałbym z zale?źnością łącza z akcją wędziska.Kr?łtki spigot(powtarzam się swiadomie)nie usztywnia kija.Przykladem deluxe od Hardyego-spigot-akcja pełna.Szybkie sage-nasadowe-często szpady szybsze od lipienia Tak więc pierwsza część przytoczonego przez Ciebie tekstu-zgoda,ale dalej-zupelnie nie.Jednym z najpiękniej wyginających się a?ź do korka wędziski jest 7,6 stopowa Daiwa wt3-4,produkowana na rynek japonski ,ktorą pozyskalem trochę dzięki mojej profesji od przedstawiciela firmy ok 1992 roku.5 części-4 spigoty-akcja klejonki.Gratuluję podjęcia ciekawego wątku-kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Być mo?źe ,?źe występują jakieś niezgodności bo ten cytat dotyczy wędzisk karpiowych.W ka?źdym bądź razie wziąłem go z jakiegoś portalu dla karpiarzy. http://www.karpiarz.pl/index.php?option=com_content&task =view&id=6&Itemid=49Być mo?źe dotyczy on tylko charakterystyki wędzisk typowo karpiowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Tak przy okazji tego tematu - chciałbym się zapytać czy mo?źe ktoś orientuje się , kt?łry ze sposob?łw łączenia jest lepszy,pewniejszy i mocniejśzy?Spigot czy putt-over?Połączenie czopowe-spigot-wymaga więcej precyzji od wykonawcy blanku,szczeg?łlnie kiedy spigot jest kr?łtki,a taki być powinien w dobrym wędzisku.Pozwala zachować naturalną zbie?źność blanku-część nad łączem nie jest szersza od tej pod łączem.Czy trwalszy-nie wiem.Spigoty w moich wędziskach muchowych sięgają czasu stanu wojennego,a prze?źyły do dziś.Podpisuję się pod tym, co napisał kardi.Posiadam Daiwę Infinity Q, 2,70, 3-18 g.Jest ze złączem typu spigot.Jest to jedyny spining, jaki sobie pozostawiłem ( ma u mnie do?źywocie), po przejściu na casting.Przewaliłem nasadowc?łw sporo. Ale, nie wiem,mo?źe złącze na to wpływa, w ka?źdym bądź razie jest to zajebisty kij,nigdy nie miałem z nim problem?łw.Aha, to pierwsza seria Daiwy.Witaj Novis -jako autor wątkustare dobre daiwytym przyjemniej odbieram Tw?łj post-pzdr.kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Witamkoledzy znacie jakieś metody na poluzowane łączenie typu spigot? Wędka używana drugi sezon i niestety teraz nie da się łowić z obawy o odpadnięcie szczytowej częsci. Mniemam że wytarła się ta grafitowa część "męska". Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 grafit w sprayu mayera taki kiedys uzywałem do tyczek polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Cyjanopan lub inny klej CA.Rozprowadzsz cienką warstwe, zostawiasz do wyschnięcia. Działa cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Dziękuję ślicznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Jeśli złącze nie jest do końca wyexploatowane, to wystarczy lekko natrzeć woskiem - działa cuda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek258 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 potwierdzam parafina czysta sprawdza się doskonale - przy graficie trzeba go bardzo równo nałożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafish Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Witam. Prosze o rade, przyszedl do mnie zakupiony Dragon invader limited edition. Wszystko swietnie, tylko odstep miedzy skladami po wcisnieciu na sile ok 1cm. Szlifowac delikatnie czy czekac az sam sie spasuje. Do tej pory takiej szpary na spignocie jeszcze nie widzialem.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) Czekać, wytrze się i będzie głębiej nachodził Opisz wrażenia odnośnie tego kijka. Edytowane 13 Września 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) czytać forum! http://jerkbait.pl/topic/11613-%C5%82%C4%85czenie-typu-spigot-zuzycie/lepiej tak, niż za jakiś czas zakładać temat... http://jerkbait.pl/topic/7394-telepanie-na-%C5%82aczeniu/ Edytowane 13 Września 2017 przez Jano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafish Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Ok dzieki. Wizualnie bardzo ladnie zrobiony, fajnie lezy w reku, i tyle na dzis moge napisac. Pierwsze testy w poniedzialek. Wrzuce opis i fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Ok dzieki. Wizualnie bardzo ladnie zrobiony, fajnie lezy w reku, i tyle na dzis moge napisac. Pierwsze testy w poniedzialek. Wrzuce opis i fotki Do tego samego tematu najlepiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Witam. Prosze o rade, przyszedl do mnie zakupiony Dragon invader limited edition.Wszystko swietnie, tylko odstep miedzy skladami po wcisnieciu na sile ok 1cm. Szlifowac delikatnie czy czekac az sam sie spasuje. Do tej pory takiej szpary na spignocie jeszcze nie widzialem.DziekiChłopie nie ruszaj tego!Tak ma byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 jprdl kto wymyśla nazwy tych wędek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Nastepny model bedzie sie pewnie nazywał Daenerys Targaryen.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Nastepny model bedzie sie pewnie nazywał Daenerys Targaryen.... Albo podlodówka - Tyrion Lannister 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Wydaje mi się że w tym przypadku nazwa pochodzi raczej od " Rocco invades Poland " - ale że ktoś to jeszcze pamięta / ogląda, po tylu latach, to bym nie pomyślał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Witam. Prosze o rade, przyszedl do mnie zakupiony Dragon invader limited edition. Wszystko swietnie, tylko odstep miedzy skladami po wcisnieciu na sile ok 1cm. Szlifowac delikatnie czy czekac az sam sie spasuje. Do tej pory takiej szpary na spignocie jeszcze nie widzialem.DziekiLata temu słyszałem o gościu, którzy po weekendzie wrócił do sklepu wędkarskiego z nowo zakupioną za naprawdę bogate pieniądze karpiówką na spigocie, którą usilnie złożył tak, że składy się zeszły i już nie mógł ich rozłączyć. Śmiechem ale niekoniecznie, co dla jednych jest oczywiste jest takie dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Ktoś zna przypadek, że spigot się "skończył", w wyniku tzw. normalnego użytkowania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Pany polowałem ostatnio na kongera wch tango lub mikrosa ale dzisiaj jak dokładnie oglądałem zdjęcia zauważyłem że te kije jak i również equs rapier.do.7 gram ma łączenie, hmmm nie wiem jak.to.sie nazywa profesjonalnie, że szczutowa część wchodzi w dolnik. Jak takie łączenie się sprawdza? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 (edytowane) Nie wierzę... Spigot! Serio pytasz o takie podstawy? Wiele wędzisk tak ma. Edytowane 27 Września 2018 przez Kamil_Olsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Nie wierzę... Spigot! Serio pytasz o takie podstawy? Wiele wędzisk tak ma.Ja też nie wierzę... Jaki spigot? O czym Ty piszesz? Szczytówka wchodzi w dolnik!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Wybacz, to chyba taka nowość że nie ogarnąłem. Idę jutro do CW pomagać i ogarnąć to. Nawet StC i Lamiglas tak nie mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi