Turnmills Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) Cześć! Proszę o poradę. Chce kupić krótki spinning na łódkę.( do 210 cm max. ). Przynęty - do tej pory najcięższe to Alga 3 i SG Cannibal 12,5 cm z główkami 10 g. ,ale nie wykluczam cięższych. Łapię na Narwi i Siemianowce. Jak w temacie? Warto Waszym zdaniem dopłacić do SG? Może Ryobi? Chodzi mi głównie o dobre czucie brań. Co byście polecali? Z góry dziękuję. Edytowane 4 Października 2018 przez Turnmills Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Przy tych przynętach to na kiju od szczoty byś wszystko czuł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Ja bym doplacil do finezzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Ja pozostałbym przy Black Rocku (vide post Crockera), chyba że zależałoby mi na szpanowaniu. Edytowane 5 Października 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Na szpanowaniu ? Alexspin czy posiadanie wędki za 350zl wiąże się jakoś ze szpanowaniem? Jak nie miales finezze w ręce to sie nie wypowiadaj. Lowisz black rockiem, super fajnie. Ale prosze cie nie pisz takicb rzeczy bo sie tylko osmieszasz... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Widocznie nie dostrzegłeś ale to mniejsza z tym, już przywykłem do hejtów z byle powodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 jeśli szukasz czułości to tylko finezze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Przy tych przynętach to na kiju od szczoty byś wszystko czuł … i to byłoby na tyle... Edytowane 5 Października 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Poniższy wątek o wędziskach SG wiele Ci o nich powie ...jerkbait.pl-wedki-savage-gear-pytania-informacje-na-temat-tego-producenta A ten o okumach ...jerkbait.pl-okuma-black-rock I tzw. włala czyli wiesz wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turnmills Opublikowano 5 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Alexspin i Crocker. Jaką wędkę o dobrym zacięciu i dobrze trzymająca ryby na hakach byście polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Alexspin i Crocker. Jaką wędkę o dobrym zacięciu i dobrze trzymająca ryby na hakach byście polecili?Bierz Finezze albo Salt i będziesz Pan zadowolony ... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Alexspin i Crocker. Jaką wędkę o dobrym zacięciu i dobrze trzymająca ryby na hakach byście polecili?Ja mam 3 szczupakówki - 3 fenwicki z serii hmg do 10 do 21 do 28 gr ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 http://www.okonek.com.pl/okuma-wdka-black-rock-p-6049.htmlhttp://www.okonek.com.pl/konger-wdka-world-champion-kobalt-p-390.html Linki wyłącznie poglądowe, sklepu nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) No to ja polecę od siebie Berkley E-motion 2.13 40g, w pełnym komforcie obsłuży twoje przynęty. Nawet tym jerkuje Slider'ami 10. Czucie zadowalające. Moimi zadaniem ideał pod szczupaka, obsłuży każdy rodzaj przynęty. Na prawdę polecam! Edytowane 5 Października 2018 przez zandermafija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Finezze to dzida-szczyt pracuje,dolnik beton.Raczej pod jiga i na sandacze.Malo uniwersalny kijek,chociaż bardzo elektryczny.Pod wahadło to nie bardzo mi pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Co Wy tu gadacie o jakimś kiju od szczoty ? Ludzie pod takie przynęty kręcą kije na Sankrojach, Suzukach, Gawasach i jest dobrze- a ponoć tylko szczota wystarczy Mam finezzke do 12g-super kijek, którym łowi mi się lepiej niz nieco mocniejszym Tournament Bassem. Tato ma rzeczną finezzke do 35g- równie fajny, odpowiednio mocniejszy, ale o tej samej charakterystyce. Komponenty mają spoko, mimo ze to tylko „SG”, ale gdyby tak nakleić logo japońskiej czy amerykańskiej firmy, założyć co nieco od Fuji to jestem pewien, ze rozchodzilyby się jak ciepłe bułeczki- i to za gruba kasę! Mimo to uważam, ze pod wahadła są odpowiedniejsze kijki, finezzka to bajka pod jiga. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 A tak btw jak wygląda różnica szybkości i czułości w porównaniu finezz A tournament ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Łowię na Finezze do 18 i na TBS68MXF Jak dla mnie finezzka troszkę szybsza. w Turnamencie szczyt bardziej się poddaje i głębiej ugina się pod rybą a co do czułości oba kije są mega elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 A co do tematuBierz finezzke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) ... albo najlepiej dołóż już do graphiteleader, albo kup jakiś CD, w zasadzie to piernisz wszystko i idź w St. Croix Edytowane 6 Października 2018 przez PLnK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) No właśnie widać ,że nie opłaca się dokładać do st. croix bo można mieć finezze dużo taniej. To już kolejny komentarz który słyszę o porównaniu finezze z st. croix Edytowane 6 Października 2018 przez roost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) No właśnie widać ,że nie opłaca się dokładać do st. croix bo można mieć finezze dużo taniej. To już kolejny komentarz który słyszę o porównaniu finezze z st. croixwidzę, że nie zakumałeś mojego przekazu ale spoko, "pozdro dla kumatych" ;P Edytowane 6 Października 2018 przez PLnK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Zrozumiałem ale mój komentarz był skierowany do kolegi który porównał st. croix i finezze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turnmills Opublikowano 7 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Dzięki Wam wszystkim za poświęcony czas i cenne porady. Kupiłem Finezze 4-18g i wędka miała już swój debiut. Pierwszy szczupak 45 cm wylądował na chwilę na pokładzie mego Monthy Pontonu:),by po chwili go opuścić. Połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi