Skocz do zawartości

Dragon BLack Rock II czy Savage Gear Finezze?

Turnmills

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Proszę o poradę. Chce kupić krótki spinning na łódkę.( do 210 cm max. ). Przynęty - do tej pory najcięższe to Alga 3 i SG Cannibal 12,5 cm z główkami 10 g. ,ale nie wykluczam cięższych. Łapię na Narwi i Siemianowce. Jak w temacie? Warto Waszym zdaniem dopłacić do SG? Może Ryobi? Chodzi mi głównie o dobre czucie brań. Co byście polecali?

Z góry dziękuję.

Edytowane przez Turnmills

Na szpanowaniu ? Alexspin czy posiadanie wędki za 350zl wiąże się jakoś ze szpanowaniem? Jak nie miales finezze w ręce to sie nie wypowiadaj. Lowisz black rockiem, super fajnie. Ale prosze cie nie pisz takicb rzeczy bo sie tylko osmieszasz...

• Like 2

Poniższy wątek o wędziskach SG wiele Ci o nich powie ...

jerkbait.pl-wedki-savage-gear-pytania-informacje-na-temat-tego-producenta

A ten o okumach ...

jerkbait.pl-okuma-black-rock

I tzw. włala czyli wiesz wszystko ;)

• Like 1

No to ja polecę od siebie Berkley E-motion 2.13 40g, w pełnym komforcie obsłuży twoje przynęty. Nawet tym jerkuje Slider'ami 10. Czucie zadowalające. Moimi zadaniem ideał pod szczupaka, obsłuży każdy rodzaj przynęty. Na prawdę polecam!

Edytowane przez zandermafija

Co Wy tu gadacie o jakimś kiju od szczoty ? Ludzie pod takie przynęty kręcą kije na Sankrojach, Suzukach, Gawasach i jest dobrze- a ponoć tylko szczota wystarczy :D

Mam finezzke do 12g-super kijek, którym łowi mi się lepiej niz nieco mocniejszym Tournament Bassem. Tato ma rzeczną finezzke do 35g- równie fajny, odpowiednio mocniejszy, ale o tej samej charakterystyce. Komponenty mają spoko, mimo ze to tylko „SG”, ale gdyby tak nakleić logo japońskiej czy amerykańskiej firmy, założyć co nieco od Fuji to jestem pewien, ze rozchodzilyby się jak ciepłe bułeczki- i to za gruba kasę!

Mimo to uważam, ze pod wahadła są odpowiedniejsze kijki, finezzka to bajka pod jiga.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No właśnie widać ,że nie opłaca się dokładać do st. croix bo można mieć finezze dużo taniej. To już kolejny komentarz który słyszę o porównaniu finezze z st. croix

widzę, że nie zakumałeś mojego przekazu ale spoko, "pozdro dla kumatych" ;P

Edytowane przez PLnK