Maza Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Witam wszystkich,mysle ze juz wystarczajaco zapoznalem sie z tematem i nareszcie moge powiedziec ze rozpoczynam zabawe z RodBuildingiem Zapraszam do POMAGANIA Wedka bedzie przeznaczona glownie pod sandacza,opad glowki od 12g do 30g 3'' guma,kogut i jak da rade to jakies waskie wobli w uchwyt bedzie mocowany Penn Clash 3000+plecionki w rozmiarach od 0.12 do 0.18 MHX Drop Shot & Spinning Blanks - Mag Bass 7ft 2pc 10-17Lbs tip 2.0mm butt 15mm - MB843-2-MHX ....?? Fuji Torzite T-KGTT*F - Fuji Torzite 5 eye 2.0 mm tube bore - T-KGTT5-2.0 AlconiteFuji KTAG Single Leg K series Guide - KTAG 5 x4Fuji KLAG-H guides - Fuji KLAG 6LFuji KLAG-H guides - Fuji KLAG 7M Fuji KLAG-H guides - Fuji KLAG 12H Fuji KLAG-H guides - Fuji KLAG 25H Fuji SKSS reel seats 17B od razu prosze moderatorow o przeniesienie mojego tematu w odpowiednie miejsce,dzieki Na chwile obecna wyznaczylem kregoslup gornej(dolna jest tak sztywna ze nie jestem w stanie wyczuc miekkiej strony...) czesci blanku i zabieram sie za przymiarke uchwytu SKSS.Nastepnie pojda przelotki na tasme,po stronie miekkiej.Postaram sie wzucalc fotki na biezaco. Jesli jest ktos kto juz uzbroil ten sam blank,prosze wpiszcie w komentarzach jaki spacing wybraliscie.Dieki,pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Fajnie że się zdecydowałeś samemu coś uzbroić - frajda niebywała jak się na taką wędeczkę rybkę złowi Z wędki będziesz na pewno bardzo zadowolony Jak chodzi o spacing - najlepiej wyjściowo rozmieść wg. schematu Fuji KR , powyginaj , zobacz jak się wędka zachowuje - a potem trochę poprzesuwaj , odejmij jedna przelotkę w tunelu - dołóż...Wyginaj i obserwuj co się dzieje - może być tak że wrócisz do wyjściowego , i tak już zostawisz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 7 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) Fajnie że się zdecydowałeś samemu coś uzbroić - frajda niebywała jak się na taką wędeczkę rybkę złowi Z wędki będziesz na pewno bardzo zadowolony Jak chodzi o spacing - najlepiej wyjściowo rozmieść wg. schematu Fuji KR , powyginaj , zobacz jak się wędka zachowuje - a potem trochę poprzesuwaj , odejmij jedna przelotkę w tunelu - dołóż...Wyginaj i obserwuj co się dzieje - może być tak że wrócisz do wyjściowego , i tak już zostawisz Balem sie zabierac za RB,raz ze troche brakowalo wiary w swoje umiejetnosci a dwa wiedzialem ze moge na to zachorowac albo juz sie tak stalo... Wczoraj wieczorem pobawilem sie troche z uchwytem i przelotkami.Wygladalo to takkupilem zly rozmiar arboru... a ze wczoraj byla moja sobota pracujaca to wykorzystalem to i wycialem sobie cus takiego,ala arbory z Foamexuwagowo material jest bardzo podobny.Pracuje na maszynach CNC wiedz moglem dociac oringi z dokladnoscia co do setnych mm. i wszystko elegancko spasowalem lunatic na glowce 25g relax +12gpierwszy bend;) tu juz pod prawie pol kilowym ciezarem dzis juz odpuszcze sobie przestawianie przeotek,jade gdzies porzucac.Juro pewnie bede cos kombinowal i zamieszczal foty.pozdro Edytowane 7 Października 2018 przez ManiekL-ski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Stary proszę Cie przeczytaj i popraw te błędy wlacznie z tytulem watku bo cyfry chyba coś nie tak jak powinny byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 8 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 No zeczywiście nr. powinien być 843 zamiast 834nie zauważyłem przy pisaniu sorry. Nie wiem teraz za bardzo jak to poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 test na stronie twardej,tabela Fuji blanki 7ft11,5 12 13 14 15 17 19 23 Jak wam sie to podoba i jakie macie uwagi? osobiscie chcial bym zostawic przelotki po twardej stronie... tutaj rozumiem ze kregoslup blanku jest na dole?ladnie widac zgrubienie czy dozo zyskam na zbrojeniu po stronie twardej?czy wedka bedzie duzo szybsza w zacieciu?.co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Kręgosłup to znajdź w cywilizowany sposób raczej się nie sugeruj tym co widzisz w dole bo 5cm dalej możesz mieć odwrotną sytuację 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 W górnej części odnalazłam go bez problemu,ale dolnej części za zadne skarby nie moge wyczuć... wspominałem o tym na początku tematu.A co do tego zgubienia to byłem pewny że ciągnie sie w tym samym miejscu aż do końca sekcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Nie musisz się aż tak bardzo skupiać na dole bo on mało będzie pracował, zobacz sobie też w ktorej konfiguracji połączony kij będzie najmniej uciekać na złączu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Moim zdaniem, nie ma sensu ładować przelotek po twardej stronie do Mag Bassa. Załóż je po miękkiej, kij nie straci nic na walorach użytkowych, a będzie giąć się głębiej. No, chyba że to o typowo szczytowe ugięcie pod rybą chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Jesli jest tak jak piszesz wyżej i kij nic n straci na walorach użytkowych,to osobiście też wybrał bym miękką strone i pełniejsze ugięcie.Po prostu naczytalem sie że dzieki zbrojeniu po twardej stronie kije sa szybsze i stąd cały dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Uwierz mi, wiem bo miałem 2 zbrojone przez siebie, obydwa na miękkiej, szybkie jak błyskawica a do tego głęboko pracujące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Ok przekonałeś mnie;)Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Uwierz mi, wiem bo miałem 2 zbrojone przez siebie, obydwa na miękkiej, szybkie jak błyskawica a do tego głęboko pracujące. tak jak radzisz,przelotki powrocily na strone miekka po raz trzeci dobrze to wyglada..? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 uchwyt tez juz czeka tylko na klej.jedynka czy dwojka? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Skróć trochę gwint w SK2. Będzie lepiej wyglądać. Moim zdaniem 1. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 A ja stawiam na dwójkę :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Skróć trochę gwint w SK2. Będzie lepiej wyglądać. Moim zdaniem 1. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Gwint mozna by delikatnie skrocic,na pewno wygladalo by to lepiej.ale w przyszlosci moze bede potrzebowal podpiac cos z wieksza stopka i moze wtedy zabraknac odcietego kawalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 A ja stawiam na dwójkę :-) opcja dwojki byla od samego poczatku bo ja mam obsesje na punkcie kontaktu dlon/blank;) najlepiej to wsadzic tego Penna na omotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Gwint mozna by delikatnie skrocic,na pewno wygladalo by to lepiej.ale w przyszlosci moze bede potrzebowal podpiac cos z wieksza stopka i moze wtedy zabraknac odcietego kawalkaOpcja numer dwa pozwala na dość mocne przycięcie gwintu, ja bym tak zrobił Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Gwint mozna by delikatnie skrocic,na pewno wygladalo by to lepiej.ale w przyszlosci moze bede potrzebowal podpiac cos z wieksza stopka i moze wtedy zabraknac odcietego kawalkaTeż tak filozofowałem jak mi mówili żeby skrócić gwint, a pózniej żałowałem że tego nie zrobiłem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Pierwsza omotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Mozesz zaczynac omotke blizej stopki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Pierwsza omotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Dwa, trzy zwoje przed omotką będą lepiej wyglądały.Wybrałeś ciężki kolor nici jak na pierwszy raz - metaliki dużo łatwiej i ładniej się lakieruje na początki drogi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi