DelTor0 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 A zacznie sie temat nastepnego kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) No no,tak jak mowisz Jak juz wszyscy wiemy ten rodzaj choroby ma bardzo szybkie postepy. Czekam na black friday i bede polowal na pewno na blank pod mikrusy Matagi MATAGI T-Russell TR60 Super Trout-2 i moze STC ten do 21g bo w Marcu Ebro trzeba sie przygotowac;))) Edytowane 1 Listopada 2018 przez ManiekL-ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) Świetna robota???? Edytowane 1 Listopada 2018 przez elpojo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 fajnie ze sie komus podoba,dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) Witam,sobotnie pierwsze testy wedki wypadly bardzo dobrze,kijek jest lekki,czuly i szybki!swietnie pokazuje opad przynet od 15g do 40g niestety nie wiem jeszcze jak zachowuje sie pod ryba ale,mam nadzieje ze,przekonam sie o tym juz nie dlugo. Na koniec,mam do rozwiazania maly problem z niedoschnietym lakierem na omotce z przodu uchwytu SK i na naklejce sandacz.Musialem zle przygotowac lakier....minol juz tydzien.od polozenia lakieru i nadal latwo jest wbic tam paznokiec cala reszta lakierowanych miejsc juz dawno zrobila sie twarda jak kamien.Nalezy zeskrobac ten miekki/niedoschniety lakier i powtorzyc wszystko jeszcze raz czy wystarczy tylko pokryc to kolejna warstwa lakieru? Edytowane 9 Listopada 2018 przez ManiekL-ski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 16 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) Witam kolegow,wstawiam i ja zdjecia mojej kolejnej pracy. Phenix Mirage MF671-2-B6'7" | 1-5 lb. | 1/32 - 1/8 oz. | Moderate Action | 2 Piece | 3.5 Tip | 0.295 ButtUzbrojony w TORZITE KR Titaniumszczyt T-LGTT Torzite Titanium nici Fuji 503 Neon Green A Uchwyt SKSS16 +pianka Winn Split Grip Spinning Kit - Black W/ Chartreuse SwarlsKijek ma sluzyc do polowu bialorybu na jigi ,ale sprawdza sie rowniez pod okoniami i kropkami.Szybki blank jak na wykalaczke o tych parametrach w szczycie 1,4mm w dole 7, waga blanku 24,5g,w dwóch niesymetrycznych czesciach. To juz trzeci kijek mojej produkcji. Musze przyznac ze jestem mega zadowolony,jest to bardzo czuly blank,wydaje sie byc delikatny, ale to nie prawda!Kilka dni temu po raz drugi zabralem kijek nad wode.Bawilem sie z kleniami/okoniami w przedziale 15/35cm do momentu az puknal pan zembaty o dlugosci 80cm Co powiem,..blank na pewno troche sie spocil,ale nie bylo to dla niego max wytrzymalosci,ta wykalaczka poradzila by sobie z wiekszym przylowem,trwalo by to po prostu dluzej, ale nie sadze ze cokolwiek chcialo by tam strzelic z powodu przeciazenia.Ogolnie polecam ten blank kazdemu kto jest fanem wedek xul I uwielbia delikatne zestawy do operwoania przynetami max 4g pozdro 5 Edytowane 16 Maja 2019 przez ManiekL-ski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Połączenie uchwytu z pianką można było "ładniej" dopasować. Zobacz na projekty Yglo, jest w tym mistrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Zrobiłeś tak jak chciałeś i o to w tej zabawie chodzi. Jak sprawia Ci satysfakcję to nic tylko działać w tym kierunku dalej. Trochę mało dużych, pojedyńczych zdjęć, ale pewnie to nadrobisz ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 16 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Połączenie uchwytu z pianką można było "ładniej" dopasować. Zobacz na projekty Yglo, jest w tym mistrzem. Andru77 ba pewnie ze mozna bylo lepiej dopasowac,ja dopiero zaczynam raczkowac w temacie RB,jestem jeszcze ZIELONY jak ta rekojesc Kolega Yglo to mistrzuniu,wiele razy przeglondalem jego dziela I bylem pod wrazeniem.Oryginalny projekt dla tego blanku ulegl nieplanowanej zmianie z powodu braku srodkow finansowych... Od poczatku planowalem uchwyt Delfin plus zbrojenie Delta.Nadal jest taki plan,oczywiscie jesli uda mi sie nabyc uchwyt delfin od pana Janusza D,jeszcze nawet go o to nie pytalem.Ten sezon pobawie sie kijkiem na klasycznym zbrojeniu a w grudniu zaczne kombinowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Dolnik wydaje się betonowy jak w mosquito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Zrobiłeś tak jak chciałeś i o to w tej zabawie chodzi. Jak sprawia Ci satysfakcję to nic tylko działać w tym kierunku dalej. Trochę mało dużych, pojedyńczych zdjęć, ale pewnie to nadrobisz Weekend lada moment,na pewno pstrykne kilka bardziej szczegolowych fotek.Szalu nie bedzie, bardzo spieszno mi bylo z tym Phenixem…a niepotrzebnie;/ bo zapomnialem o kilku waznych rzeczach…w tej dziedzinie pospiech jest naszym wrogiem Dolnik wydaje się betonowy jak w mosquito. Mozliwe ze troche jest,zauwazylem to troche przy szczupakowym przylowie. Teraz nie wiem. czy dolniki sa dobierane na "pale" czy wlasnie taki ma byc… Na pewno bede chcial sprobowac dorobic cos na spigocie z blankow muchowych.Mysle ze moga byc ciekawsze na takowy dolnik. Edytowane 17 Maja 2019 przez ManiekL-ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Mariusz, a nie chcesz polaczyc tych swoich tematow w jeden watek autorski? Taki caly watek, nie zaginie tak w czelusciach forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Dolnik wydaje się betonowy jak w mosquito.Ta niesymetryczna rurka wyraznie jest mocniejsza od góry , ale również super pracuje wbrew pozorom , gorna część jest tak miesista na dole że to świetnie współgra i otrzymujemy kij ul z naprawde grubym zapasem na przylowy w samym dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Mariusz, a nie chcesz polaczyc tych swoich tematow w jeden watek autorski? Taki caly watek, nie zaginie tak w czelusciach forum heh kilka dni temu myslalem o tym troszke juz uzbieralo sie tego.Fajnie jesli byla by taka mozliwosc (Autorski typu Maniek I jego patyki ) jestem jak najbardziej za Tym bardziej ze w moim warsztacie,ruszylem ze zbrojeniem dwoch kolejnych blankow,tym razem cos od G.Loomisa,wiec bedzie co wrzucac. Edytowane 23 Maja 2019 przez ManiekL-ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Ta niesymetryczna rurka wyraznie jest mocniejsza od góry , ale również super pracuje wbrew pozorom , gorna część jest tak miesista na dole że to świetnie współgra i otrzymujemy kij ul z naprawde grubym zapasem na przylowy w samym dole. Dokladnie, zapas jest naprawde spory, gdyby nie ten dolnik to moglo by mi sie zrobic mokro w galotach z tym pajkiem 80tka na koncu zestawu... a tak wszystko odbylo sie spokojnie i z usmiechem na twarzy,po chwili nawet wyciagnalem telefon zeby pstryknac jakies foty/filmiki.Mimo wszystko projekt nowego dolnika(bardziej spolegliwego) nadal jest w planie,prawdopodobnie bedzie on uzywany w momentach,kiedy wybiore sie nad wode tylko z mikro jigami pod bialoryb.pozdro 5 Edytowane 23 Maja 2019 przez ManiekL-ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 heh kilka dni temu myslalem o tym troszke juz uzbieralo sie tego.Fajnie jesli byla by taka mozliwosc (Autorski typu Maniek I jego patyki ) jestem jak najbardziej za Tym bardziej ze w moim warsztacie,ruszylem ze zbrojeniem dwoch kolejnych blankow,tym razem cos od G.Loomisa,wiec bedzie co wrzucac. Prosze bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 szacun Del Toro,teraz moge jechac z koksem dzieki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 kilka ujec wiecej ukonczonego Phenixa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) Dwa dni temu kurier dostarczyl nowa zabawke do obrobki materialow na rekojesc. Mini tokareczka sprawuje sie swietnie na pierwszy strzal poszedl koras od szampanaDZIALA! jedziemy dalej;) Od teraz toczenie stalo sie przyjemnoscia Edytowane 29 Maja 2019 przez ManiekL-ski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 (edytowane) NFC ST 902-2 (IM) dolny sklad na golasa wazy 60g z malym haczykiem,zobaczymy ile bedzie na gotowo.Nakladacie warstwe U-40 Cork Seal przed zamontowaniem korka na blank czy robicie to na samym koncu po nalozeniu zywicy?Gwint od sk poszedl pod kose,czego we wczesniejszych kijkach bardzo nie chcialem(balem sie) robic,teraz zaluje…;/ po skroceniu wyglada o wiele estetyczniej,im mniej plastiku tym lepiej CDN... Edytowane 30 Maja 2019 przez ManiekL-ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi