Skocz do zawartości

Pomoc z rozkodowanym radiem samochodowym

Wojtek B.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Przedwczoraj padł mi akumulator. Wymieniłem baterię na nową, ale...tym samym rozkodowałem swoje radio. Kod oczywiście gdy jest najbardziej potrzebny- przepadł :)

Czy ktoś z Was ma dostęp do kalkulatora kodów, żeby wygenerować zagubiony kod po numerze seryjnym radia lub odnaleźć go w jakiejś bazie danych :)?

Ostatecznie udam się do ASO VW.

Pozostawiam!

Miałem podobną sytuację.Zalogowałem się na jakimś forum o tej tematyce i gościu w ciągu kilku minut przesłał kod.

Niestety nazwy tego forum nie pamiętam.Szukaj...

Mam.

mail: Lynx222(malpa)tlen.pl  

numer gg 4627003

A tu jest forum...

https://www.forumsamochodowe.pl/search.php

Napisz jak się uda... ;)

Edytowane przez chlodnica
  • Like 2

Podłącze się pod temat, mam inny problem z fabrycznym radiem w moim scenicu.

Przestał działać bluetooth ot tak z dnia na dzień, przez co nie mam jak korzystać z zestawu głośnomówiącego, macie może jakiś pomysł co się stało, jak to naprawić?

Spróbuj zrobić twardy reset, czyli odpiąć radio od zasilania. Jeśli nie da się łatwo tego zrobić, zdejmij klemę na kilka minut.

Spróbuj jeszcze poszukać w menu przywrócenia do ustawień fabrycznych. Jeśli nie ma takiej opcji, to może masz kogoś z komputerkiem diagnostycznym, najczęściej radio fabryczne da się przywrócić do ustawień fabrycznych przez złącze OBD.

Spróbuj zrobić twardy reset, czyli odpiąć radio od zasilania. Jeśli nie da się łatwo tego zrobić, zdejmij klemę na kilka minut.

Spróbuj jeszcze poszukać w menu przywrócenia do ustawień fabrycznych. Jeśli nie ma takiej opcji, to może masz kogoś z komputerkiem diagnostycznym, najczęściej radio fabryczne da się przywrócić do ustawień fabrycznych przez złącze OBD.

Piotrek, zanim zdejmiesz klemy, upewnij się, że masz kod do zakodowania :D

Jesteś pewien, że to wina BT w radiu?