Skocz do zawartości

St.Croix LES96LM2-czy uzywa ktos?

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.Czy jest na forum szczesliwy posiadacz tego kijka?Szukam czegos do zabawy z okoniami i chcialbym zamowic wlasnie ten patyk.Tylko teraz meczy mnie ta akcja Moderate.Przynety jakich bede uzywal to kopytko 3 cale + 5 gramowa glowka.Zawsze lowilem Fastami i nie mam zielonego pojecia czego sie spodziewac.Ma ktos juz jakies doswiadczenia odnosnie tej wedeczki.Dziekuje i Pozdrawiam.

Pod wielkośc przynęt jaką podałeś ,masz kilka fajnych propozycji z blank?łw Phenixa .W zale?źności jaką długośc preferujesz i czy woda stojąca czy te?ź płynąca masz FX-902 lub ciut mocniejszy FX903 .A z odrobinę kr?łtszych FX862 lub mocniejszy FX863.Wędki na tych blankach zbudowane w pracowni ,mogą okazać się tańsze od gotowca z St Croix. Osobiście na okonia polecam FX862 długość uniwersalna i zdaje egzamin na okoniach wiślanych jak i na wodach wolniej pynących.Tego akurat zbroiłem i miałem okazję połowić :D Najlepiej pracuje pod gumami na gł?łwkach 2-7g ale 8i9g daje radę.

LES96MF2-MHF2-HF2 łowiłem tymi kijami jak dlamnie i moich znajomych high end wśr?łd kij?łw spinningowych .LES96LM2 nie łowiłem nie widziałem ale jestem pewien ?źe tez do tej czoł?łwki nale?źy ,tu nie ma niewypał?łw . Na pewno będzie to tw?łj ulubiony kij na okonie.

• 2 lata później...

Tez tak przypuszczam wiec prawdopodobnie go zamowie szkoda tylko, ze nikt z forum nie mial tego kijka w rece.

i jaki finał historii - zamówiłeś?

jeśli tak to dodaj jakis opis (jakie pracuje przy dolnych cw i jaki rzeczywisty cw, to samo dla górnego cw, jak zochowuje sie pod rybą...i w ogóle czy udany zakup...) będzie dla potomnych