Skocz do zawartości

KLENIE 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

żałuję bardzo, że nie zrobiłem zdjęcia tej 80 o którj pisałem ale ta ryba by tego nie przeżyła i było mi jej poprostu szkoda... ale wiem ze są takie w mojej rzeczce i mam nadzieję, ze jeszcze takie połowię jesienią, kiedy wchodzą na zime z renu do mojej rzeczki :mellow:

żałuję bardzo, że nie zrobiłem zdjęcia tej 80 o którj pisałem ale ta ryba by tego nie przeżyła i było mi jej poprostu szkoda... ale wiem ze są takie w mojej rzeczce i mam nadzieję, ze jeszcze takie połowię jesienią, kiedy wchodzą na zime z renu do mojej rzeczki :mellow:

ten 80tak pewnie dostał zawału ze starości po holu...nie potrafię sobie wyobrazić takiego kleniska :huh:

Gratuluję pięknie rozpracowanego łowiska i zazdroszczę, zazdroszczę... ;)

Trochę OT, ale miałem okazję podbierać klenia złowionego na Parsęcie, końcówka lat 70-tych ubiegłego wieku. Nie pamiętam dokładnie długości, ale miałem taką wagę z miarką marki TOKOZ i tam max to było 6kg, no i oczywiście strzałka poszła do końca. I nikt nie powie, że to był amur, bo lata nie te no i woda amurów nietolerująca, czy raczej odwrotnie. ;) :lol:

Ostatnio złapany klenik

.

mam nadzieje że zroszona nocna trawa nie podchodzi pod suche podłoże - jestem tu nowy i próbuje sie dostosować...

przede wszytskim gratuluje ryby oraz zapoznania sie z zasadami publiacji zdjec :D gneralnie poza jakmis absolutnymi wyjatkami (albo przeoczeniami przy moderacji) fotek w stylu 'ryba na glebie' staramy sie unikac - zarowno w trosce o zdrowie ryb, jak i wizualna oprawe portalu. Pozdrawiam, Friko

post-5721-1348917155,1373_thumb.jpg

post-5721-1348917155,1784_thumb.jpg

A miał być pstrąg... (pierwsze zdjęcie samodzielne - ryba w wodzie czakała w nurcie i się nie wypięła a ja rozkładałem statyw :D).

Sorki nie mam jak zdjęcia poedytować...

A widzisz brachu, trzeba było paciorków szklanych nabrać, zaprosić kompadre ze Żuławów - to by było łatwiej foty szczelać i pogadać o starych karabinach byłoby z kim :):D

GRATULACJE SŁAWKU !!!

PZdR

Zanderix

Czterdziestaczek z Wkry .Pierwszy przyzwoity,Złowiony na sprzęt zakupiony od forumowiczów-spinning ..CTS Elite LR SD960-2 2,9m, 5-15g,...Daiwa Tournament Z 2500SiA, pletka PP 4lb ,

Wziął na 5cm salmo executora po nawisem drzew.Szybko wrócił do wody bo to mleczak!

Złowiłem jeszcze kilka okonków i przyzwoitego szczupaka (71cm)

http://img204.imageshack.us/img204/4246/20120517174712.jpg