Bluzer Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 na krakowskiej Wiśle kleń już się trze- piekny widok!gratulacje tym co połowili! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 na krakowskiej Wiśle kleń już się trze- piekny widok!gratulacje tym co połowili!a gdzie one się trą. Może i u mnie na Odrze bym je chętnie podpatrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Przejdź się wieczorem po wybranym odcinku Odry usłanym główkami zrób 2-3km przy bez wietrznej pogodzie obserwując przelewy i nie sposób nie zauważyć.. U Mnie trą się od 2 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Na krakowskim odcinku Wisełki ostatnio trudno było dostrzec tarcie kleksów, a wszystko za winą wschodniego wiatru. O tej porze roku to raczej jakaś anomalia i trwa już od kilku dni, co bardzo utrudnia połowy w szczególności na UL. Wieczorami wiatr trochę ustaje i faktycznie widać intensywne tarło. Brań zero. Bolenie co prawda uderzają, ale z precyzyjną ostrożnością więc, efekty w ostatnich dniach marne. Winą obarczam wiatr i niski stan wody, ale pociesza fakt zapowiadanych burz i opadów deszczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Dero dzięki za info, właśnie o taką informację mi chodziło teraz będę wiedział, gdzie wzrok kierować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 ja mam fajne obserwatorium,taka sobie stojąca woda,na której jest troszkę kleni,gdzieś tak od soboty- niedzieli przestały brać no i już widać co robią stadka na plaży pływają sobie w wodzie do kolan i naparzają się na całego.Poszedłem wczoraj rano na rybki,to godzinę przesiedziałem na plaży patrząc w bezruchu na ten spektakl.Niby na plaży jest ich ze 30-40,ale widać,że w tym chaosie jest porządek i jedną samicę męczą dwa trzy samce,zajefajny widok jak ją cisną do dna ,jak ucieknie to dopadają ją kolejne samce i tak w kółko,cała plaża żyje.Kilka razy rzuciłem paproszkiem,wobkiem ,obrotówką 00 i żukiem po powierzchni,zero reakcji,pod samym pyszczkiem poprowadziłem wobka to tylko klenie odpłynęły metr na bok,zero brań.Dałem im spokój i tak oglądając tarło miałem satysfakcję taką jak z ich łowienia,a może i większą,bo wiem,że w tym stadzie z kilkoma kleksami już się widziałem z bliska Chłopaki,a może wiecie na jak długo mamy klenie z głowy?Znaczy ile potrwa te tarło i zanik brań,tydzień,dwa...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 U mnie dzisiaj też już widzę powoli gonitwy na wodzie po kostki xD ale wczoraj o późnej porze coś tam jeszcze kąsały robactwo: Od jutra daje im wolne...I przyłączam się do pytanka kolegi wyżej. Ile +- trwają takie harce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Gratulacje, widzę, że teraz palec nie w pyszczku tylko z 2 strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Dzisiejszy 40+ z niedużej podlaskiej rzeczki na własnoręcznie wykonany wobler . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 To i ja coś do łącze.Moje przygody z kleniami zaczęły się dopiero w tym roku.No i póki co mój największy okaz 45 cm szczęścia.Rzeka WKRA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 W tym wątku nie spodziewałem się znaleźć, ale dzisiejszy wypad z prof. Sławkiem, zobowiązał do złowienia klusek. W ruch poszły smużaki, sporo pięknych wyjść, mieliśmy parę ładnych rybek aaa nie ma to jak buty do brodzenia na skarpetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Ziom7, Bardzo fajne fotki. Fajne lowienie pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 O takie zdjecia ciesza oko.Pawle, super, czuje sie jakbym tam buszawał. Czuc klimat łowow. Ps....no i widac ze ktos Was podejrzał ....z reklamowka w reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Paweł podziękuj Sławkowi za fajne fotki. Naprawdę dobry klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Dzięki Panowie, zdjęcie to zasługa Slavobera,jak sztuka nie za duża to chociąż ciekawe ujecie można wrzucić, wsumie to, że zaczęlismy łowic kluski to tez jego inicjatywa Apostac na główce to jest okoliczny Dziadu. Szukał sobie miejcowki, koles sporo wie o okolicznym odcinku, całe życie tam katuje, wyjmował już chyba wszystkie wytępujące tam gatunki, w różnych rozmiarach, róznymi metodami, wiele cennych rad można od niego usłyszeć.pozdrawiamziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Ziom7, Bardzo fajne fotki. Fajne lowienie pozdrawiam Guzu Powinno być: Slavobeer, bardzo fajne fotki Oczywiście żartuję Cieszę się, że Ziom ma pamiątkę z tą rybkę. Faktycznie ładnie nam to wyszło. Ziom7 nieźle zapozował Hihihi, Ziomek został rozdziewiczony łowieniem kleni na Brombę (Bromba w wersji PB Limited czyli z ołowiem )Jak na pierwszego Brombowego klenia, piękny Ci on był. Ponad 40 dychy.Rośnie dalej i pewnie się będzie teraz bzykał Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Najpiękniejsze brania klenia to te z powierzchni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Dzisiaj wyskoczylem na Men zobacz czy Kluseczki sa tam gdzie powinny byc Byly i nawet braly, 3 na brzegu 50, 48, 50. Mialem grubasa na wobka Tomyego ale odjechal na metr i sie wypial. Byl jeszcze jeden kaskader ktory wydawalo mi sie ze jest juz pewny ale okazalo sie ze byl cwanszy ode mnie Sprzetowo jak zwykle. Moj custom na Blanku WFT Penzill do 5grMegabass Zonda 68LLinka Varivas Bass pride Soft 8lbWobki to Jackall bros/Illex: Tiny fry 50sp, Chubby minnow SW, Chubby 38f . Sorry za fotki ale bylem sam i zapomnialem statywu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Takich fotek nie moze zabraknac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 50taczek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Kapitalne lowy Gugcio! Gratuluje Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 C&R sprawia tyle frajdy. Byly dzieciaczki z przedszkola ktore brodzily przy brzegu obserwujac moje poczynania. Po wyjeciu ost rybki bombardowaly mnie pytaniami na ktore chetnie odpowiedzialem. Ciszyly sie bardzo jak widzialy jak ostatni 50 poszedl jak torpeda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 @Dzieki Daniel Najgrubsze zostawilem na koniec Ten mnie z lekka sponiewieral ale wkoncu skapitulowal . I tym Akcentem Serdecznie gratuluje wszystkim Lowca Kleni z tego watku, ktorym do tej pory nie gratulowalem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Zarąbiste foty Gugcio, a ten ostatni + jak odpływa aż serce rośnie. Uderzam w weekend, zobaczymy czy na Warcie już po tarle i czy będą chciały współpracować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 @Gruzin, Dzieki. Moje sa definitywnie przed Tarlem wiec w niedziele ost atak a potem dam im 3 tygodnie przerwy bo jade na urlop. Tym razem to Kluski z Menu czyli odwrotnosc tych ostatnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi