Skocz do zawartości

KLENIE 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Wróciłem z wakacji i znowu gnębię tutejsze-przydomowe klenie xD

Dziś połowiłem tylko przez godzinę bo po stuknięciu w murek wypadła porcelanka w szczytowej przelotce xD Dobrze, że tylko porcelanka, bo już jeden kij czeka na serwis po złamaniu otwartym z przemieszczeniem i zostałbym bez wędki...

Wynik: 2 kleniki - jeden podrostek i jeden czterdziestak.

Po oczach kleksa szybko odczytałem: Ja pitole! On tu znowu jest!? :mrgreen:

http://img94.imageshack.us/img94/7789/49947533.jpg

Mój styl łowienia kleni jest dość specyficzny, zwykle leżę na płasko..., tak było i nad Odrą (chociaż nie było konieczne ale już tak mam). Prowadzę wobla tam gdzie trzeba i już mam go wylobować na napływ, żeby mi się nie zakleszczył w kamlotach na szczycie główki, a tu z napływu zapier...a po głazach 70siątak, zanurzenie miał do połowy jak łosoś na tarle, a że swój nos miałem blisko podłoża to widziałem dokładnie cały jego złoty grzbiet tak blisko, że mało mi serce nie wypadło z klatki. pokonał tak dobre 3 metry i zniknął gdzieś w zapływie... nigdy tego nie zapomnę, mało brakowało, niech to szlag...

RafałWrocław, guciolucky, Gruzin wielkie graty za piękne rybki.

gucio graty za taką piękną foto-serię.

Ja ostatnio jednego grubcia nad Odrą zaliczyłem. Tradycyjnie już połakomił się na Brombę podaną koło kamieni wystających z opaski.

Slavobeer

.

post-2173-1348917561,1457_thumb.jpg

Dziękówa za graty :D

Łowiłem z opaski,na smukły,płaski,lusterkujący wobler(firma shark lub rapa)

prowadzony pod prąd średnim tempem z przystankami ok2.s.

Branie ok godz.22,wcześniej sumek ok.60-70cm.

Na szpulce żyłka dragon invisible 0,20mm.Kijek BatRX8 2,9 do 21g

młynek Stradic FJ4000.

Dodam,że walka była hardcorowa,prał łbem po zacięciu jak dwukilowy zander,gruby był i silny,do tego wziął w silnym nurcie.Pozdro

Gratuluję @Tomas,bardzo zgrabny klenik i przynęta bardzo adekwatna do pory roku,a ta woda w tle to....taka jak lubię najbardziej :mellow:

Niedługo znów ruszam na kabany.

Pozdrawiam Tomi B).

Dzięki.Przynęta adekwatna do pory roku i chyba najskuteczniejsza teraz w tego typu rzekach.Wczoraj skusił też sie na nią mały bolenik,ale wcześniej brały na nią też klamoty.

A woda...też ją uwielbiam.Niestety teraz jest tam niezły sajgon i na przykład wczoraj Arek klął niemiłosiernie i sam sie dziwił,że dał mi się namówic na wypad tam w sierpniu. :lol:

Dziś wybrałem się nad ulubioną Widawę, ale żeby wytrzymać ten upał posadziłem dupsko w wodzie i się chłodziłem. Tylko browarka nie miał kto zapodać spragnionemu... Nawet ludzi, którzy robili spływ pontonem nie mieli :(

O 20 godzinie było 30 stopni C. Masakra...

Bardzo dużo wyjść kleni do smużaka było, ale tylko dwa zapięte (maluszki) i jeden 25cm zębaty na Brombę.

Chodzenie w takiej temperaturze w gumowych spodniobutach przez pokrzywy do szyi to już jednak nie dla mnie... Męczy mnie to.

Slavo