Kriss Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Dzięki, był jeszcze jeden, później wkleję fotę. Warta niewdzięczna, mam dołek ze stadkiem kleni w przedziale 50-60 cm, ale totalnie mnie olewają. Żeby cokolwiek złowić trzeba się nieźle nagimnastykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Dzięki, był jeszcze jeden, później wkleję fotę. Warta niewdzięczna, mam dołek ze stadkiem kleni w przedziale 50-60 cm, ale totalnie mnie olewają. Żeby cokolwiek złowić trzeba się nieźle nagimnastykować. Spróbuj podać im w nocy, czasem jest to rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Kriss, ładny kleo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Dzięki Patu, był jeszcze taki. P.S. Gucio, po twoich nocnych wyczynach też próbowałem, ale wytrzymałem tylko godzinę bez kontaktu i odpuściłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Kriss fajny kleksik z fajnego strumyka z wieczornego łowienia kleników nie rezygnuj,wtedy może któryś z tych ostrożnych się podnieść i zebrać jakiegoś powierzchniowego środowy wczesnowieczorny z powierzchnisorki za jakość ,komóra nieprzystosowana. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Może jeszcze jednego ,tak fajnie się złoci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 No ten to już konkret Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 @Pampuch71 widać, ze Twoja rzeczka rybna w te rybki, że takie sztuki z powierzchni lowisz regularnie..Typowo pod pysk im rzucasz czy sciagasz nad pyskami wachlarzem smuzac - widzac ryby? Napisz kilka slow..., bo widac, ze masz gdzie smuzyc o tej porze i to z jakimi efektami! pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 @Pampuch71 widać, ze Twoja rzeczka rybna w te rybki, że takie sztuki z powierzchni lowisz regularnie..Typowo pod pysk im rzucasz czy sciagasz nad pyskami wachlarzem smuzac - widzac ryby? Napisz kilka slow..., bo widac, ze masz gdzie smuzyc o tej porze i to z jakimi efektami! pozdro! Poniżej typowa miejscówka . Czerwone plamki to miejsca zechlania żuka,strzałka wskazuje kierunek nurtu.Pierwszy rzut na pacanego-pacnie żuczek czekam 3-5 sekund i wyrywam z wody do siebie.Po kolejnym rzucie energicznie podszarpując szczytówką zwijam luz żyłki.Jeśli po 3 rzutach nie ma zechlania podaję w kolejne oczko w zielu itd...Bliżej zachodu słońca większe kawałki otwartej wody,a tam już dochodzi łowienie z wachlarza z podszarpywaniem szczytówką.Po przejściu 5-6km coś tam musi się uwiesić.Ot i cała filozofia Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Adamie, piękne rybki gratulacje! Że też my się nie dogadaliśmy P.S. Ale duże leszcze też waleczne są, tylko ziela mniej i wędka dłuższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Dobry wędkarz, dobra woda = przygoda. Pampuch daje czadu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Pampuch gratuluje.Na tej drugiej fotce widac,że klenik konkretny.Szkoda,że w mojej rzeczce ciężko o takiego kleksa,a jeszcze pare lat temu...ach szkoda gadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehhooo Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 u mnie najczęstszym przyłowem podczas nocnych poszukiwań suma są klenie. Już mnie przyzwyczaiły, że walą w salmo boxera czy w dorado lake ale ten poniżej przegiął kompletnie, cała kotwica w pysku, przynęta super shad rap . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Strasznie żarłoczne u Ciebie te klenie ale podczas brania ciśnienie pewnie skacze a tu zamiast 2 metrowego suma kleksik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 schad rap jedna z moich ulubionych przynet na klenie ale SUPER to juz przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Kriss fajny kleksik z fajnego strumyka z wieczornego łowienia kleników nie rezygnuj,wtedy może któryś z tych ostrożnych się podnieść i zebrać jakiegoś powierzchniowego środowy wczesnowieczorny z powierzchnisorki za jakość ,komóra nieprzystosowana. . Mina jakbyś ducha zobaczył, fajnie rzeźbisz Adam;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Cześc Adaś piękne rybki jak zawsze robisz a co z Brzanami dalej pływasz za nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Dzięki Patu, był jeszcze taki Kriss,zajebiaszcza miejscówka za plecami. Dawaj więcej fotek Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehhooo Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Strasznie żarłoczne u Ciebie te klenie ale podczas brania ciśnienie pewnie skacze a tu zamiast 2 metrowego suma kleksik brania zawsze agresywne więc czasami podskoczy szczególnie jak taki walnie na już wynurzającego się wobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Dzięki Patu, był jeszcze taki Kriss,zajebiaszcza miejscówka za plecami. Dawaj więcej fotek SlavoNa Warcie, gdzie Kriss wędkuje jest duuuzo takich miejscówek. W sumie mała rzeka, więc łatwo było grodzić tamami młynarskim, które od 50-60 lat, nieremontowane, zostały rozmyte. Praktycznie co 3-4km takie są, plus współczesne progi, które zakończyły swój żywot, a ostatnie powodzie je rozmyły.Ja np łowie w takich miejscach od 25 lat i nigdy mi tam klenie nie szły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Po ostatnich wyczynach PAMPUCHA,mój ostatni weekendowy wypad na to samo łowisko wyglądał dość blado.Nie było kabanów ,a ilościowo też bez rewelacji.Kilka ryb 40+ i kilka 40-,kolega jednego jazia 50+,parę kleni podobnych do moich i jako ciekawostka 6 okoni około 30cm.Oczywiście wszystko na żuka.Przyczyną słabych wyników dopatruję się w braku umiejętności bądź gwałtownym załamaniu pogody,ale następnym razem będzie lepiej.Fotka jednego z większych bo w sąsiednim wątku obiecałem zdjęcie w ko...... . Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 @TomiRybka jak rybka, ale anturaż na wypasie Gratuluję obydwu PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 @TomiRybka jak rybka, ale anturaż na wypasie Gratuluję obydwu PZDRZanderix Dzięki Maćku.Większość ludzi to gadżeciarze i kolekcjonerzy, a już wędkarze to sama śmietanka tej formacji . Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Po ostatnich wyczynach PAMPUCHA,mój ostatni weekendowy wypad na to samo łowisko wyglądał dość blado.Nie było kabanów ,a ilościowo też bez rewelacji.Kilka ryb 40+ i kilka 40-,kolega jednego jazia 50+,parę kleni podobnych do moich i jako ciekawostka 6 okoni około 30cm.Oczywiście wszystko na żuka.Przyczyną słabych wyników dopatruję się w braku umiejętności bądź gwałtownym załamaniu pogody,ale następnym razem będzie lepiej.Fotka jednego z większych bo w sąsiednim wątku obiecałem zdjęcie w ko...... . Pozdrawiam Tomi . A może te okonie to znak że coś już zaczyna się zmieniać w przyrodzie, że idzie ku jesieni;). Rybka wypasiona;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Cześc Adaś piękne rybki jak zawsze robisz a co z Brzanami dalej pływasz za nimi? Już nie,po tym jak mi druga połowa zasugerowała abym dołączył do stada i pływał sobie z nimi dzień i noc...niby żartem sorki za ot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi