ziom7 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Widze że Gugcio pozamiatał kleksy like a boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Super ryby,graty Gugcio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Gratulacje Gugcio !!!Kilka tak dużych kleników na jednej wyprawie to już coś Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Tak to taki limit roczny na Polskich jakże rybnych rzekach.Piękne Gugcio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Właśnie wróciłem z Wisełki. Szukałem bolenia ale niestety cisza jak maekiem zasiał. Obławiając główki kleniki uderzały w Tomiego raptora6. Wszystko z opadu. Największa krówka 50tka zakończyła mój krótki trip zwiadowczy Uploaded with ImageShack.us\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 To je Jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 właśnie zastanawiałem sie czy to nie jakaś kolejna hybryda. jeżeli chodzi o łuske to bardziej jazia przypomina :/ reszta kleniowa ...a może to fucktycznie jazior?? wcześniej miałem kilka kleksów więc może z rozpędu walnąłem gafe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Chyba jednak Jasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 trudno, niech zostanie jak jest kolejny gatunek na Twojego raptorka Tomy sorki za pomyłke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Koledzy jak poławiacie klenie w tak upalne dni. Kolejny dzień z rzędu wybieram się skoro świt 5rano, widzę aktywność ryb góra 2-3 h potem cisza. Praktycznie nie widzę sensu siedzieć po dziesiątej nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro1947 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 To chyba jednak jazio-bolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Koledzy jak poławiacie klenie w tak upalne dni. Kolejny dzień z rzędu wybieram się skoro świt 5rano, widzę aktywność ryb góra 2-3 h potem cisza. Praktycznie nie widzę sensu siedzieć po dziesiątej nad wodą. To i tak masz super u mnie nad Wisłą to jedynie ja wykazuje aktywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 To chyba jednak jazio-bolek ...albo po prostu wiślany kleniojazioboleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Dzieki wszystkim za Gratulacje. Jutro tez skocze sie z nimi porzegnac i mykam na urlop Naturalnie w ojczyznie tez mam wode wiec tam bede tez cwiczyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Gugcio a będziesz gdzieś w okolicach Kraków,Katowice??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 A bede Tomku Opolskie ale co tam podjechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Coś koło 43 cm. Nie mierzyłem dokładnie bo zależało mi na tym by ryba szybko wróciła do wody. Oprócz tego klenia było jeszcze 4 lecz 2 ponad 35cm i 2 coś ino ponad wymiar Dodam jeszcze że nie ma to jak swoje woblerki mieć w pudełku .Tica Fario 9' 7-17gShimano Stradic 2500FhWobler swojej robotyRybki w dobrej kondycji pływają dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Jeszcze taka fotka z holu ciut mniejszego klenia.Przyznam szczerze, że dawno nie spędziłem tak udanego dnia nad wodą Wybaczcie mi jakość fotek ale wszystkie robione telefonem i z samowyzwalacza. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 A bede Tomku Opolskie ale co tam podjechac? Kamil no obowiązkowo.Weźmiesz sobie od razu Boleniówki i na Klona tym razem to co ja zaproponuje Byłem dzisiaj z muchówką na kleksach małe zaciąłem a większe płynęły pod muchą i zerkały podejrzliwie na gąbkę.Łowiłem w kryształowo czystej wodzie i chyba gąbki się tam nie sprawdzą.Trzeba będzie coś kudłatego ukręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Napisz prosze na priva co i jak i sie ugadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Na Warcie klenie już po tarle. Wczorajszy późnowieczorny wypad i w sumie 7 brań, ale tylko jedna ryba w podbieraku. Plus - minus 40cm. Foty nie będzie, bo rybka wymęczona tarłem i szybko odzyskała wolność. Grunt, że gryzą Ach i polecam wszystkim miłośnikom klusek nocne podchody. Naprawdę piękna sprawa, zupełnie inne wrażenia estetyczno - wędkarskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Gruzin, a komary nie gryzą? Myślę, że teraz jest świetny okres na dobrego klona, tak jak rok temu w czerwcu, zobaczymy.. Gratuluję Kolegom niezłych rybek! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 @Maynard - jeszcze nie Muszę przyznać jednakowoż, że różne paskudztwo mi twarz oblepiało. Meszki, muszki i co tam jeszcze chcesz. Niemniej off działa i jak się człowiek skupia na spławianym z nurtem smużaku to jakoś się tego badziewia nie czuje... Też mi się wydaje, że teraz trzeba pocisnąć temat klenia i na ile się da będę wystawiał nerwy szanownej małżonki na próbę i uskuteczniał takie wieczorne wypady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Dero dzięki za info, właśnie o taką informację mi chodziło teraz będę wiedział, gdzie wzrok kierować . Wystarczy chwile pomyslec o swoimodcinku Odry... gdzie np. sa stare, dluuugie, rozmyte, kamieniste przelewy o gl. 20-70cm, dobrze aby tworzyl sie tzw. PRÓG dzielacy ciut glebszy przemial z warkoczem... aczkolwiek czasami mozna spotkac te ryby na kilkumetrowych przelewach, ale znacznie czesciej na tych dluzszych...Jesli na jednym nie bedzie ich to zapewne beda gdzies na innym przelewie - dalej...Tak, takie widoki ciesza oczy, bo to nie glupie ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi