MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 A czego tu można zazdrościć? Klenia 37?? Zyczę smacznego:.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Koniec świata się zbliża skoro gość na forum chwali się martwymi klenikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 A ja te wasze wszystkie docinki skomentuję w jeden sposób. C&R chorobą cywilizacji i śmieszy mnie postawa właśnie takich ludzi z zazdrości ? nie wiem sami sobie odpowiedzcie Aha zapomniał bym chorzy na C&R łowienie ryb też nie jest dobre bo je ranicie i męczycie czasem i zdarza się, że rybę która złowicie tak uszkodzicie, że pływa do góry brzuchem ! Pozdrawia dla chorych i ślepych na rzeczywistość <_< Nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje, wprost przeciwnie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Nie no, ja pindole...moderator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Co moderator?Niech koles widzi co o nim ludzie myślą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Nie no to nie te czasy żeby dla mięsa łowić.Cywilizacja jednak poszła nie co do przodu są sklepy rybne itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Punkfish jak nie masz na jedzenie to wyśle ci pake z konserwami - ale ryby zostaw w wodzie niech troche podrosną, wtedy może będziesz miał sie czym pochwalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 wracamy do tematu głównego wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Co moderator?Niech koles widzi co o nim ludzie myślą.... Jak najbardziej, niech koleś widzi. Ja jednakowoż nie chcę oglądać jego fot i jego wynurzeń. Wracając do wątku - woda w Warcie skacze ostatnio jak sinusoida. Do tego 2 miesiące deptania miejscówek przez spiningistów, którzy zaczynają sezon od maja zrobiło swoje. O ile rybę da się jeszcze namierzyć, to skusić do brania już trudno. Muszę chyba poszukać nowych, mniej zadeptanych miejscówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 wow ... to za takie cos na j.pl nie dostaje sie bana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Na szczęście gdzieniegdzie jeszcze są i to w wodzie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Miałem już nic nie wrzucać, zasadniczo, ale widzę, że pokazywanie jak to fajnie ryba odpływa, wciąż nie jest tutaj bez sensu Jak ogarnę materiał, to wrzucę filmik. Frisky 5 DR, agresywnie prowadzony nad rynienką, ranek po burzy z przyborem i tonami spływającego syfu, czepiającego się zestawu co rzut.Było ciepło, wiał jakiś wiatr, ryby były aktywne. Plecionka + dłuższy przypon z mono, Pinnacle 3/4 i Accurist, jak kto ciekawy. 52 cm i super kondycja. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Gratucje pięknej kluchy. Jeśli z Warty to podwójne graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 I o to chodzi! Maynard piękny zdrowy okaz!Z kleniami tak bywa, że na wiosne gryzą jak opętane. Potem niestety już nie jest tak łatwo, szczególnie z babciami 50+ dlatego podwójne gratki i szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 C&R nie jest chorobą cywilizacji jest następstwem ewolucji, która jak widać przebiega odmiennie u poszczególnych H. Sapiens, natomiast jedzenie kleni jest chyba tylko i wyłącznie podyktowane brakiem środków do życia bo inaczej kto by je jadł bez przymusu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punkfish Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 C&R nie jest chorobą cywilizacji jest następstwem ewolucji, która jak widać przebiega odmiennie u poszczególnych H. Sapiens, natomiast jedzenie kleni jest chyba tylko i wyłącznie podyktowane brakiem środków do życia bo inaczej kto by je jadł bez przymusu? W tym kraju to choroba, nagła moda i niech każdy puknie się w głowę ile przez lata sami zabierali ryb a nagle stali się tacy mądrzy i na forach głoszą te mądrości. To jest nie smaczne jak i nie smaczne jest pisanie takich tekstów że ktoś na jedzenie nie ma dupki śrubki. Zastanawia mnie ilu tutaj jest zwolenników C&R i ilu z nich zabiera ryby. Ryby są od tego by je jeść oczywiście sam jestem zwolennikiem wypuszczania ryb ale wszystko jest dla ludzi ryby to ja rybe czy ryby to ja biorę 1 na rok lub 1 na 2 lata. Tak, że hamujcie swoje chore zapędy nie znając ludzi. C&R to choroba A teraz z innej beczki klenie pływają nadal czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 C&R nie jest chorobą cywilizacji jest następstwem ewolucji, która jak widać przebiega odmiennie u poszczególnych H. Sapiens, natomiast jedzenie kleni jest chyba tylko i wyłącznie podyktowane brakiem środków do życia bo inaczej kto by je jadł bez przymusu? W tym kraju to choroba, nagła moda i niech każdy puknie się w głowę ile przez lata sami zabierali ryb a nagle stali się tacy mądrzy i na forach głoszą te mądrości. To jest nie smaczne jak i nie smaczne jest pisanie takich tekstów że ktoś na jedzenie nie ma dupki śrubki. Zastanawia mnie ilu tutaj jest zwolenników C&R i ilu z nich zabiera ryby. Ryby są od tego by je jeść oczywiście sam jestem zwolennikiem wypuszczania ryb ale wszystko jest dla ludzi ryby to ja rybe czy ryby to ja biorę 1 na rok lub 1 na 2 lata. Tak, że hamujcie swoje chore zapędy nie znając ludzi. C&R to choroba A teraz z innej beczki klenie pływają nadal czy nie ? Nie wiem po co przychodzisz w miejsce skupiajace ludzi o pogladach, ktore w pierwszych wypowiedziach obrazasz.Szukasz emocji i zadymy ? Ryby sa od tego zeby je jesc ? Skad sie wziales to nie wiem - ale wracaj tam skad przyszedles. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punkfish Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Nie wiem po co przychodzisz w miejsce skupiajace ludzi o pogladach, ktore w pierwszych wypowiedziach obrazasz.Szukasz emocji i zadymy ? Ryby sa od tego zeby je jesc ? Skad sie wziales to nie wiem - ale wracaj tam skad przyszedles. <_< Tak, i to bedzie dobry pomysl z tym wracaniem...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Fakt ryby są jadalne,ale klenia,jazia i bolka to chyba tylko polak potrafi wpie... i jeszcze powie że smaczny tylko ty ku... zrobić nie umisz!!!(tak mi powiedzal jeden starszej daty nosiciel stomilowskiego obuwia filowo-gumowego). żaby,ślimaki,komary i pijawki są smaczniejsze od kleni i też są jadalne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 ja rybe czy ryby to ja biorę 1 na rok lub 1 na 2 lataTo nie wiem czy wiesz, ale wyrobiłeś już nadnormę w tym roku zabierając aż 2 sztuki . A dopiero mamy lipiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 C&R to choroba Oj,żeby tak wszyscy na to chorowali..,albo chociaż prawie wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 gdyby chociaż ze 30% wędkarzy na to chorowała,to byśmy mieli klęskę żywiołową w kraju(za dużo ryb) i niewiem nawet czy nasi dzielni rybacy z PZW dali by radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Chciałbym wtrącić i Ja swoje zdanie na ten temat,po pierwsze to daliście się koledzy sprowokować Osobie Punkfish,która według mojego punktu widzenia nie miała nigdy styczności z aktywną pomocą w swoim kole do którego przynależy,ponieważ gdyby choć trochę wkładała w to serca i pracy względem polepszenia rybostanu wód z pewnością by inaczej podeszła do tematu.I nie chodzi tu o zasadę C&R,ubolewam raczej nad Tym jaki musisz być zdesperowany zabijając te małe klenie,widząc w tle Red Arca można sobie uświadomić,że nie piszczy u Ciebie bieda,może to kwestia Twojego otocznia,które narzuciło Ci Zasadę karta musi się zwrócić. A może napatrzyłeś się na wędkarzy starej daty,którzy nie przepuszczą ani jednej rybce patelni Nie moja już w tym głowa ale prosił bym Cie abyś nie czynił z tego fajnego Wątku o Kleniach chamstwa i prostactwa bo Tym samym nie szanujesz innych Wędkarzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Panowie,proponuję te słowne przepychanki wydzielić lub usunąć. Wracając do tematu.Sobotnio/niedzielne wędkowanie spędziliśmy nad Biebrzą z forumowym kolegą @PAMPUCHEM.Łowiliśmy tylko z powierzchni na żuki,najskuteczniejsze przynęty latem na zarośniętych rzekach podlasia.Mimo potwornego upału,chmar gzów i komarów,łowienie bardzo umilały ryby dość często goszcząc na końcach zestawów.W sumie złowiliśmy około 20 kleni(były 3szt. 50+) ładnego okonia i grubego jazia.Nie będę zabierał przyjemności dla Adama wstawienia i opisania swoich ryb,więc zapodam tylko swoje większe. , ,. Sprzętowo bez zmian:HI-KEVLAR X Long Distance Match 4.20 do 30gr.,ZAUBER 4000,Monofil Eternum Premium 0,18 ,Owady 30 i 35mm ,wyrób własny. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Po takich rybach i fotkach - to nie wiem kto mnie bardziej wkurza Ty Tomi czy tamten Gratulacje PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi