Skocz do zawartości

KLENIE 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

A ja te wasze wszystkie docinki skomentuję w jeden sposób.

C&R chorobą cywilizacji i śmieszy mnie postawa właśnie takich ludzi z zazdrości ? nie wiem sami sobie odpowiedzcie

Aha zapomniał bym chorzy na C&R łowienie ryb też nie jest dobre bo je ranicie i męczycie czasem i zdarza się, że rybę która złowicie tak uszkodzicie, że pływa do góry brzuchem !

Pozdrawia dla chorych i ślepych na rzeczywistość:D :lol:

:lol: :lol: <_<

Nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje, wprost przeciwnie <_< :lol:

Co moderator?

Niech koles widzi co o nim ludzie myślą....

Jak najbardziej, niech koleś widzi. Ja jednakowoż nie chcę oglądać jego fot i jego wynurzeń.

Wracając do wątku - woda w Warcie skacze ostatnio jak sinusoida. Do tego 2 miesiące deptania miejscówek przez spiningistów, którzy zaczynają sezon od maja zrobiło swoje. O ile rybę da się jeszcze namierzyć, to skusić do brania już trudno.

Muszę chyba poszukać nowych, mniej zadeptanych miejscówek :unsure:

Miałem już nic nie wrzucać, zasadniczo, ale widzę, że pokazywanie jak to fajnie ryba odpływa, wciąż nie jest tutaj bez sensu :unsure:

Jak ogarnę materiał, to wrzucę filmik.

http://images39.fotosik.pl/1647/5832a51d5995f351med.jpg

Frisky 5 DR, agresywnie prowadzony nad rynienką, ranek po burzy z przyborem i tonami spływającego syfu, czepiającego się zestawu co rzut.

Było ciepło, wiał jakiś wiatr, ryby były aktywne. Plecionka + dłuższy przypon z mono, Pinnacle 3/4 i Accurist, jak kto ciekawy. 52 cm i super kondycja.

Pozdrawiam

Grzesiek

C&R nie jest chorobą cywilizacji jest następstwem ewolucji, która jak widać przebiega odmiennie u poszczególnych H. Sapiens, natomiast jedzenie kleni jest chyba tylko i wyłącznie podyktowane brakiem środków do życia bo inaczej kto by je jadł bez przymusu?

W tym kraju to choroba, nagła moda i niech każdy puknie się w głowę ile przez lata sami zabierali ryb a nagle stali się tacy mądrzy :mellow: i na forach głoszą te mądrości. To jest nie smaczne jak i nie smaczne jest pisanie takich tekstów że ktoś na jedzenie nie ma dupki śrubki.

Zastanawia mnie ilu tutaj jest zwolenników C&R i ilu z nich zabiera ryby.

Ryby są od tego by je jeść oczywiście sam jestem zwolennikiem wypuszczania ryb ale wszystko jest dla ludzi ryby to ja rybe czy ryby to ja biorę 1 na rok lub 1 na 2 lata.

Tak, że hamujcie swoje chore zapędy nie znając ludzi.

C&R to choroba

A teraz z innej beczki klenie pływają nadal czy nie ? :mellow:

C&R nie jest chorobą cywilizacji jest następstwem ewolucji, która jak widać przebiega odmiennie u poszczególnych H. Sapiens, natomiast jedzenie kleni jest chyba tylko i wyłącznie podyktowane brakiem środków do życia bo inaczej kto by je jadł bez przymusu?

W tym kraju to choroba, nagła moda i niech każdy puknie się w głowę ile przez lata sami zabierali ryb a nagle stali się tacy mądrzy :mellow: i na forach głoszą te mądrości. To jest nie smaczne jak i nie smaczne jest pisanie takich tekstów że ktoś na jedzenie nie ma dupki śrubki.

Zastanawia mnie ilu tutaj jest zwolenników C&R i ilu z nich zabiera ryby.

Ryby są od tego by je jeść oczywiście sam jestem zwolennikiem wypuszczania ryb ale wszystko jest dla ludzi ryby to ja rybe czy ryby to ja biorę 1 na rok lub 1 na 2 lata.

Tak, że hamujcie swoje chore zapędy nie znając ludzi.

C&R to choroba

A teraz z innej beczki klenie pływają nadal czy nie ? :mellow:

Nie wiem po co przychodzisz w miejsce skupiajace ludzi o pogladach, ktore w pierwszych wypowiedziach obrazasz.

Szukasz emocji i zadymy ?

Ryby sa od tego zeby je jesc ?

Skad sie wziales to nie wiem - ale wracaj tam skad przyszedles.

<_<

Nie wiem po co przychodzisz w miejsce skupiajace ludzi o pogladach, ktore w pierwszych wypowiedziach obrazasz.

Szukasz emocji i zadymy ?

Ryby sa od tego zeby je jesc ?

Skad sie wziales to nie wiem - ale wracaj tam skad przyszedles.

<_<

Tak, i to bedzie dobry pomysl z tym wracaniem...

Gumo

Fakt ryby są jadalne,ale klenia,jazia i bolka to chyba tylko polak potrafi wpie... i jeszcze powie że smaczny tylko ty ku... zrobić nie umisz!!!

(tak mi powiedzal jeden starszej daty nosiciel stomilowskiego obuwia filowo-gumowego).

żaby,ślimaki,komary i pijawki są smaczniejsze od kleni i też są jadalne!!!!

Chciałbym wtrącić i Ja swoje zdanie na ten temat,po pierwsze to daliście się koledzy sprowokować Osobie Punkfish,która według mojego punktu widzenia nie miała nigdy styczności z aktywną pomocą w swoim kole do którego przynależy,ponieważ gdyby choć trochę wkładała w to serca i pracy względem polepszenia rybostanu wód z pewnością by inaczej podeszła do tematu.

I nie chodzi tu o zasadę C&R,ubolewam raczej nad Tym jaki musisz być zdesperowany zabijając te małe klenie,widząc w tle Red Arca można sobie uświadomić,że nie piszczy u Ciebie bieda,może to kwestia Twojego otocznia,które narzuciło Ci Zasadę karta musi się zwrócić. A może napatrzyłeś się na wędkarzy starej daty,którzy nie przepuszczą ani jednej rybce patelni :(

Nie moja już w tym głowa ale prosił bym Cie abyś nie czynił z tego fajnego Wątku o Kleniach chamstwa i prostactwa bo Tym samym nie szanujesz innych Wędkarzy ...

Panowie,proponuję te słowne przepychanki wydzielić lub usunąć.

Wracając do tematu.Sobotnio/niedzielne wędkowanie spędziliśmy nad Biebrzą z forumowym kolegą @PAMPUCHEM.Łowiliśmy tylko z powierzchni na żuki,najskuteczniejsze przynęty latem na zarośniętych rzekach podlasia.

Mimo potwornego upału,chmar gzów i komarów,łowienie bardzo umilały ryby dość często goszcząc na końcach zestawów.W sumie złowiliśmy około 20 kleni(były 3szt. 50+) ładnego okonia i grubego jazia.

Nie będę zabierał przyjemności dla Adama wstawienia i opisania swoich ryb,więc zapodam tylko swoje większe.

http://images37.fotosik.pl/1668/944a5045324462bcmed.jpg ,

http://images44.fotosik.pl/320/778b5aca174c2f33med.jpg ,

http://images36.fotosik.pl/206/450f09ae9381e866med.jpg.

Sprzętowo bez zmian:

HI-KEVLAR X Long Distance Match 4.20 do 30gr.,

ZAUBER 4000,

Monofil Eternum Premium 0,18 ,

Owady 30 i 35mm ,wyrób własny.

Pozdrawiam Tomi B).