tomi101 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Po takich rybach i fotkach - to nie wiem kto mnie bardziej wkurza Ty Tomi czy tamten Gratulacje PZDRZanderix Arku nie denerwuj się :)przecież Ty też łowisz piękne ryby.Dawno temu ktoś mi powiedział że smażony kleń śmierdzi końskim g....m i jakoś nie miałem chęci i potrzeby aby to sprawdzić .Mam nadzieję że kilku innym smakoszom odebrałem apetyt,choć koń sam w sobie to bardzo sympatyczne zwierzę . Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 I o to chodzi! Maynard piękny zdrowy okaz!Z kleniami tak bywa, że na wiosne gryzą jak opętane. Potem niestety już nie jest tak łatwo, szczególnie z babciami 50+ dlatego podwójne gratki i szacun! Dzięki za poczwórne gratki a jak bym Wam go jeszcze w śmietanie podał, to byście obaj potrójnie gratulowali <_< Tak, latem to zupełnie inne łowienie i dość trudne, chyba że ktoś na nocki się ustawia, wtedy miejscówka załatwia większość tematu. Ryba z Warty, z rzeki która ciągle dzielnie się broni przed nadmierną eksploatacją, choć zarówno do odrzańskich jak i wiślanych wyników, czy też znad kilku jeszcze innych rzek, dosyć nam daleko... Proponuję zakończyć to pitolenie i trzymać się regulaminu, który każdy zarejestrowany zaakceptował, czyż nie? Punkfishu?Jak lubisz sobie zjeść, nawet dwa dziennie i codziennie, nic mi do tego, na zdrowie i ani w portfel ani do lodówki nie zaglądam, ale jątrzenie przez pisanie farmazonów, że C&R to choroba, nie mieści się w ramach tego Forum i stoi w poprzek konwencji w jakiej się tu spotykamy. To bardzo proste, zrozum i nic do rzeczy tu nie ma swoboda wypowiedzi, której sobie nie odmówiłeś, choć powinieneś. Jaką to wielką modą jest wypuszczanie ryb, skoro dotyczy nikłego ułamka procenta wszystkich wędkarzy?!? Bzdury. A gdybyś chciał sobie podyskutować o C&R, co odbywa się tu cyklicznie, bardziej lub mniej burzliwie, to założyłbyś temat, a nie wrzucał trupy do wątku, gdzie raczej wąska grupa ludzi propaguje wypuszczanie akurat kleni, i brniesz w obronie swojej postawy, która przełożona na skalę kraju, bez wątpienia przyłożyła się do zredukowania wielu populacji ryb w rozlicznych łowiskach. Pewnie, że część forumowiczów tylko się kamufluje i zabiera ryby lub nawet dużo ryb, albo i wszystkie. To nadal Cię nie upoważnia do robienia z wątku połowowego, straganu ze swoimi żenującymi przekonaniami, przekładanymi rybim truchłem. Kumasz coś z tego w ogóle, czy nadaję po chińsku? Ja już tu się nie wtrącam do OT i raczej należy ten brud uprzątnąć, bo szkoda wydzielać nawet do kosza, jeszcze smrodkiem zdechłej ryby przejdzie PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin1348902092 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Punkfish - konto zablokowane. Urządzanie prowokacji, nie stosowanie się do regulaminu, obrażanie użytkowników - na tym forum zawsze kończą się w ten sam sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Panowie,proponuję te słowne przepychanki wydzielić lub usunąć. Wracając do tematu.Sobotnio/niedzielne wędkowanie spędziliśmy nad Biebrzą z forumowym kolegą @PAMPUCHEM.Łowiliśmy tylko z powierzchni na żuki,najskuteczniejsze przynęty latem na zarośniętych rzekach podlasia.Mimo potwornego upału,chmar gzów i komarów,łowienie bardzo umilały ryby dość często goszcząc na końcach zestawów.W sumie złowiliśmy około 20 kleni(były 3szt. 50+) ładnego okonia i grubego jazia.Nie będę zabierał przyjemności dla Adama wstawienia i opisania swoich ryb,więc zapodam tylko swoje większe. , ,. Sprzętowo bez zmian:HI-KEVLAR X Long Distance Match 4.20 do 30gr.,ZAUBER 4000,Monofil Eternum Premium 0,18 ,Owady 30 i 35mm ,wyrób własny. Pozdrawiam Tomi . Tomi daliście czadu,graty!!!! Zaczynam żałować że tak się uwziąłem na te sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Po takich rybach i fotkach - to nie wiem kto mnie bardziej wkurza Ty Tomi czy tamten Gratulacje PZDRZanderix To i ja wstawiam troszkę smacznego mięska kijek jakiś match mikado 420cmżyłka york 18-tkaprzynęta mrówa Tomka 3,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Bardzo smaczne kluski Panowie, gratulacje! Takiego urodzaju ładnych kleni u siebie niestety nie zanotowałem nigdy. Na smużaki i inne bączki prawie wcale nie łowię, bo ilość brań nie rekompensowała mi wielkości rybek (+/- 40 cm), za to brania bardzo emocjonujące. Pewnie więcej bym tak łowił, gdybym miał metę na grube klenie, ale takie 50 to u mnie rodzynki i nigdy nie złowiłem dwóch pod rząd... choć i większe pływają Połamania! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Po takich rybach i fotkach - to nie wiem kto mnie bardziej wkurza Ty Tomi czy tamten Gratulacje PZDRZanderix To i ja wstawiam troszkę smacznego mięska kijek jakiś match mikado 420cmżyłka york 18-tkaprzynęta mrówa Tomka 3,5 cm. NO i PAMPUCH - teraz to oboje z Tomim macie pod górkę u Arka GRATULACJE PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Arek nie denerwuj się. Coś mi się wydaje,że trzeba będzie chyba wyskoczyc nad naszą rzeczkę i też się oko nacieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Tomek - niech się tylko wyklaruje - to dymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Bankowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 . Wszystkie 5 z dzisiaj było jednorozmiarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Graty. Mi dzisiaj komórą udało się strzelić zacne foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Fajowe foto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 I wczorajsze wieczorowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 zapraszam do obejrzenia czegoś nocno-kleniowego Chyba jest to pierwszy film tego typu w necie Szkoda ze nie mam lepszego noktowizora w kamerze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Zazdroszczę łowiska i samozaparcia w zabawie z kamerą, brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Ja to zazdroszczę czasu jaki możesz nad wodą spędzać . Filmik przyzwoity ryba za to bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Poki co nie ma warunkow na lapanie, woda wysoka i tracona. Ale jeden kleksik 51cm sie skusil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Frisky 7, to moj numer jeden w przynetach na klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capri Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Oleix, jak zawsze filmik pierwsza klasa, gratuluję fajnego klenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Opaskowe 48 cm z poprzedniego weekendu nad Odrą. Był też 51 ale mało fotogeniczny Podziękowania dla A.L. za wieczorne pogotowie brombowe. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Zacytuję pewnego jegomościa: mistrzu + poważne łowisko = RYBA Tomi,Pampi-fajowe kleksuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Dwa z dzisiaj czyli trzynastego ciag dalszy!Klen 58cm i drugi 53cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Przeładne te klenie takie kolorystyczne troszkę odbiegające od klasycznego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 @suli102 ładnie poławiasz w kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi