Skocz do zawartości

KLENIE 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo iż nie jestem etatowym łowcą dziąślaków wczoraj zdarzyło mi się znaleźć rafkę zasiedloną przez kilka rybek.Pierwsza była największa,55+ spięty tuż przy dłoni rozczarował ale dał też kopa do dalszego działania. jeszcze przed burzą wyjęty 30+ ,potem przerwa i czekanie pod drzewkiem kiedy żywioł przejdzie. W kilka minut po deszczu łowię takiego 40-42cm.Na zakończenie przygoda,z której śmieję się cały czas : stojąc poniżej piaszczystej skarpy obficie zarośniętej wysokim zielskiem usłyszałem jakiś ruch nad głową,oglądam się za siebie i widzę prosiaka ,kawałek dalej jego wk...wiona mamusia już bierze rozpęd w kierunku mnie,jedyna droga ucieczki to-skok do rzeki. wylądowałem do pasa w wodzie i naginam w dół rzeki,najpierw piasek,potem wspomniana już rafa i tak do następnego napływu.świnia biegnie brzegiem i asekuruje mnie żebym nie wyszedł zbyt wcześnie z wody. się kurde zdziwiłem że to może być tak agresywne zwierzę,wielkość zębów i dźwięki zrobiły na mnie wrażenie.

Rybki wzięły na na JAZ-owego żółtobrzeszka samca,spławianego wachlarzem nad kamienistą rafą. kijek to Lami XL 782,multi okuma komodo,linka sufix 832 8kg,agrafka spinwal nr14.

http://iv.pl/images/24504122877240075210.jpg

Ja to myślałem, że moje 54cm zrobią wrażenie, a tu się nie ma czym chwalić :D choć to mój PB :D. Zdjęcia nie wrzucam bo brzydactwo straszne mi wyszło, a i kleń wymęczony to nie chciałem mu robić dłuższej sesji.

Co do dzików, wystarczy gadać, czasami się odezwać, pogwizdać, czy narobić innego nienaturalnego* hałasu i żadna zwierzyna nie podejdzie. Locha potraktowała wędkarza jako zagrożenie, a mała świnka chciała wiedzieć kto Ty bo pewnie jej mama nie mówiła, że do obcych się nie podchodzi :D. Dobrze, że malucha nie wystraszyłeś bo jakby kwiknął to loszka mogłaby się bardziej podkur... zdenerwować.

* nie mam na myśli łamania gałęzi, czy szurania bo tak i zwierzyna robi. Można nawet puścić sobie muzyczkę przez komórkę, choć pewnie wielu z nas właśnie po to chodzi na ryby, żeby nie słuchać niczego innego niż dźwięków natury.

Oleix :D a ten Twój film to tak utrzymuje klimat jak Blair Witch Project :D