Skocz do zawartości

KLENIE 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pierdziu...

W taką pogodę i to jeszcze na klenie i to jeszcze na brombę z przerębli i to jeszcze z takim powodzeniem...

Gratuluję fachowości i ułańskiej fantazji. Dawno czegoś takiego nie widziałem :huh:

klenie i jazie to wciąż jeszcze dla mnie czarna magia,a jeszcze z pod lodu :huh:

gratuliję panowie

• 2 tygodnie później...

Dzisiejszy +-50tak paprochowy bo z pośpiechu pudełka z wobkami nie zabrałem z domu :lol: Ale nareszcie lód pomału odpuszcza i można z patykiem o normalnej długości chodzić :D Były tylko 2szt i jedna fajniejsza rybka zeszła niestety. Sorry za fotkę ale aparat umarł.

Sprzęt Canadian 2,4m do 14g i Twin Power XTR

.

post-3622-1348916608,3359_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

witam,kolegów po kiju ;) taki oto mysle dobrze ponad 40tak z podlaskiej rzeczki,wyjęty z długiej rynny, walka jeszcze bardzo niemrawa,rybki chyba są jeszcze w zimowym letargu:lol:

wedka szekspir match 390cm,kołowrotek shimano aero gt,zyłka 0,16 wobek 3cm, własnego wyrobu ;)

.

post-5636-1348916748,6563_thumb.jpg

wedka szekspir match 390cm,kołowrotek shimano aero gt,zyłka 0,16 wobek 3cm, własnego wyrobu ;)

Toś Waćpan dizajnerski zestaw spinningowy stworzył! :lol:

Kluska oczywiście gratuluję, bardzo fajny :D

A co złego (jeśli w ogóle) w tym dizajnerskim zestawie. Tak się łowiło kiedyś i nie było w tym nic dziwnego. Nawet dzisiaj klenio-jazie można lepiej obsłużyć dobrą odległościówką niż wydumką z pracowni. ;) B)

A co złego (jeśli w ogóle) w tym dizajnerskim zestawie. Tak się łowiło kiedyś i nie było w tym nic dziwnego. Nawet dzisiaj klenio-jazie można lepiej obsłużyć dobrą odległościówką niż wydumką z pracowni. ;) B)

Złego nie ma nic. Wszystko zależy od wody i upodobań. W moich krzakach krzywdę bym sobie zrobił próbując łowić na coś tak długiego. Inna sprawa że jakoś blisko 4 metrowy kij średnio mi leży do spina. Rzecz gustu

To fakt, że taki długi kij to może być rzecz gustu, szcególnie w krzaczorach. :lol: Jednak ja łowiłem odległościówką, taką jak ta;

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=27768&am p;start=0& w czasach kiedy brałem udział w różnych zawodach. I powiem tak, nawet dzisiaj taki patyk bije na głowę większość dedykowanych do klenio-jazi i nie tylko. Fktem jest, że trzeba się tego nauczyć (choć to bardzo proste) ale możliwości poprowadzenia przynęty jakie daje taki długi kij są wielokrotnie większe niż te wszystkie standardowe patyki. ;) B)