Skocz do zawartości

KLENIE 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki, był jeszcze jeden, później wkleję fotę. Warta niewdzięczna, mam dołek ze stadkiem kleni w przedziale 50-60 cm, ale totalnie mnie olewają. Żeby cokolwiek złowić trzeba się nieźle nagimnastykować.

Spróbuj podać im w nocy, czasem jest to rozwiązaniem.

Kriss fajny kleksik z fajnego strumyka :unsure:

z wieczornego łowienia kleników nie rezygnuj,wtedy może któryś z tych ostrożnych się podnieść i zebrać jakiegoś powierzchniowego B)

środowy wczesnowieczorny z powierzchni

sorki za jakość ,komóra nieprzystosowana.

.

post-3107-1348917676,9854_thumb.jpg

@Pampuch71 widać, ze Twoja rzeczka rybna w te rybki, że takie sztuki z powierzchni lowisz regularnie..

Typowo pod pysk im rzucasz czy sciagasz nad pyskami wachlarzem smuzac - widzac ryby? Napisz kilka slow..., bo widac, ze masz gdzie smuzyc o tej porze i to z jakimi efektami! pozdro!

@Pampuch71 widać, ze Twoja rzeczka rybna w te rybki, że takie sztuki z powierzchni lowisz regularnie..

Typowo pod pysk im rzucasz czy sciagasz nad pyskami wachlarzem smuzac - widzac ryby? Napisz kilka slow..., bo widac, ze masz gdzie smuzyc o tej porze i to z jakimi efektami! pozdro!

Poniżej typowa miejscówka

.

Czerwone plamki to miejsca zechlania żuka,strzałka wskazuje kierunek nurtu.

Pierwszy rzut na pacanego-pacnie żuczek czekam 3-5 sekund i wyrywam z wody do siebie.

Po kolejnym rzucie energicznie podszarpując szczytówką zwijam luz żyłki.

Jeśli po 3 rzutach nie ma zechlania podaję w kolejne oczko w zielu itd...

Bliżej zachodu słońca większe kawałki otwartej wody,a tam już dochodzi łowienie z wachlarza z podszarpywaniem szczytówką.

Po przejściu 5-6km coś tam musi się uwiesić.

Ot i cała filozofia B)

Pzdr.

post-3107-1348917683,953_thumb.jpg

Kriss fajny kleksik z fajnego strumyka :unsure:

z wieczornego łowienia kleników nie rezygnuj,wtedy może któryś z tych ostrożnych się podnieść i zebrać jakiegoś powierzchniowego B)

środowy wczesnowieczorny z powierzchni

sorki za jakość ,komóra nieprzystosowana.

.

Mina jakbyś ducha zobaczył, fajnie rzeźbisz Adam;).

Dzięki Patu, był jeszcze taki

Kriss,

zajebiaszcza miejscówka za plecami.

Dawaj więcej fotek :D

Slavo

Na Warcie, gdzie Kriss wędkuje jest duuuzo takich miejscówek. W sumie mała rzeka, więc łatwo było grodzić tamami młynarskim, które od 50-60 lat, nieremontowane, zostały rozmyte. Praktycznie co 3-4km takie są, plus współczesne progi, które zakończyły swój żywot, a ostatnie powodzie je rozmyły.

Ja np łowie w takich miejscach od 25 lat i nigdy mi tam klenie nie szły :D

Po ostatnich wyczynach PAMPUCHA,mój ostatni weekendowy wypad na to samo łowisko wyglądał dość blado.Nie było kabanów ,a ilościowo też bez rewelacji.

Kilka ryb 40+ i kilka 40-,kolega jednego jazia 50+,parę kleni podobnych do moich i jako ciekawostka 6 okoni około 30cm.Oczywiście wszystko na żuka.

Przyczyną słabych wyników dopatruję się w braku umiejętności bądź gwałtownym załamaniu pogody,ale następnym razem będzie lepiej.

Fotka jednego z większych bo w sąsiednim wątku obiecałem zdjęcie w ko...... :mellow:.

http://images36.fotosik.pl/263/de5ef88d2c0795c1m.jpg

Pozdrawiam Tomi B).

Po ostatnich wyczynach PAMPUCHA,mój ostatni weekendowy wypad na to samo łowisko wyglądał dość blado.Nie było kabanów ,a ilościowo też bez rewelacji.

Kilka ryb 40+ i kilka 40-,kolega jednego jazia 50+,parę kleni podobnych do moich i jako ciekawostka 6 okoni około 30cm.Oczywiście wszystko na żuka.

Przyczyną słabych wyników dopatruję się w braku umiejętności bądź gwałtownym załamaniu pogody,ale następnym razem będzie lepiej.

Fotka jednego z większych bo w sąsiednim wątku obiecałem zdjęcie w ko...... :mellow:.

http://images36.fotosik.pl/263/de5ef88d2c0795c1m.jpg

Pozdrawiam Tomi B).

A może te okonie to znak że coś już zaczyna się zmieniać w przyrodzie, że idzie ku jesieni;). Rybka wypasiona;).