Skocz do zawartości

KLENIE 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to swego rodzaju ewenement w dzisiejszych czasach :D w moich łowiskach takim patykiem wydłubałbym oko koledze na drugim brzegu :mellow: Moim zdaniem to bardziej rzecz gustu niż faktycznej potrzeby.

Pewnie tak, ale jak łowisz na dużej rzece to koledze po drugiej stronie oka nie wydłubiesz. :lol: A tak poważnie, wszystko zależy od łowiska. B) I jeszcze pytanie, łowiłeś kiedykolwiek takim patykiem??? ;)

Gratuluję kluski i fajnego zestawu.

Wszystkie dyskusje, które czytałem na jerku 'O wyższości kija dłuższego/krótszego...' kończyły się konkluzją, że kto co lubi :D

Jakoś jak staję na 50 metrowej odrzańskiej główce i chcę dobrze obłowić napływ czy przelew to z kijem 2,7 czuję się taki malutki...dlatego na ten sezon mam już 3.20. Zobaczymy czy wystarczy :lol:

Słowa klucz 'przynęta o odpowiedniej pracy', 'miejscówka' i 'prowadzenie'. ;)

Generalnie ciężko się nie zgodzić. Zresztą ze skutecznym poławianiem kleni jest jak ze skutecznym poławianiem każdej innej ryby.

Musi być spełniony jeden warunek: w wodzie muszą być docelowe ryby (przy czym być to ciut więcej niż występować), a także trzeba poznać odpowiedzi na 4 pytania: jak? gdzie? kiedy? na co?

Reszta to legenda

wedka szekspir match 390cm,kołowrotek shimano aero gt,zyłka 0,16 wobek 3cm, własnego wyrobu ;)

Maćku gratuluję rybki,ja dopiero dziś opłaciłem kwity w kole.

Widzę że Twój muzealno-kolekcjonerski,japoński szekspir nadal sieje postrach nad S..... :mellow: .

Pozdrawiam Tomi B).

dzieki Tomku,faktycznie rzeka na S... :mellow: ,sprzet tez jakby z innej bajki,wczesniej nie dodałem ze to wedzisko boronowe :mellow:,odnosnie czy łowic na tak długie wedki czy nie łowic-to rzecz gustu i przyzwyczajenia,ja swojego jaziowo-kleniowego spinanie zamienie za żadne pieniadze na inna wedke do połowu tych wspaniałych i jak wiekszosc spiningistów moze sie przekonac trudnych do złowienia rybek,których wszystkim życze. :D

dzisiaj poranny, krótki wypadzik nad miejscową rzeke przywitał mnie przymrozkiem i wbrew oczekiwaniom zacietych brań o poranku sie nie doczekałem-były dwa pukciecia w wobler ale po riposcie nie było rybek na kotwiczce woblerka,pózniej słoneczko wzeszło wyżej i .........jeden klenik zameldował sie na końcu wobka,może nie za duży ale cieszy :D zestaw spiningowy :mellow: szekspirmatch 390cm,kreciołek shimano,żyłka 0,16 wobek własnej produkcji ;)

nie publikujemy zdjec ryb leżacych na suchym podłożu

Grtuluje klenika ... zaciekawił mnie bardzo oryginalny uchwyt do kołowrotka.

Tak jak jest napisane jest to wędzisko matchowe a tam montowano takie uchwyty(możliwość ustawienia kołowrotka na całej długości dolnika) ale nie zawsze, ja mam też browninga spinningowego z takim uchwytem .

gratuluję klenia, ja jeszcze muszę poczekać.

Pozdrawiam

dzieki koledzy,taki uchwyt kołowrotka jest dla mnie świetnym rozwiązaniem,dzieki niemu nie ma problemu z precyzyjnym doważeniem kijaszka.jesli bede budował w przyszłości jakiegos prawdziwego spina to napewno bedzie z takim mocowaniem kręciołka.pozdrawiam

Grtuluje klenika ... zaciekawił mnie bardzo oryginalny uchwyt do kołowrotka.

Tak jak jest napisane jest to wędzisko matchowe a tam montowano takie uchwyty(możliwość ustawienia kołowrotka na całej długości dolnika) ale nie zawsze, ja mam też browninga spinningowego z takim uchwytem .

gratuluję klenia, ja jeszcze muszę poczekać.

Pozdrawiam

Cześć kolego, jeśli masz browninga z takim uchwytem to gratuluję, jeśli to patyk kupiony na początku lat 90' to jest na blanku Lamiglasa. Ja mam takiego 20-60g 270 używam do trociowania i ciężkiego spinna, jak dla mnie rewelka, patyk na dożywocie. Tym bardziej, że przezbrojony w Fuji SIC. B)

Pozdrawiam

Cześć kolego, jeśli masz browninga z takim uchwytem to gratuluję,

Pozdrawiam

Witam, jest to na pewno leciwa wędeczka jest to model Thunder 210cm 7-20gr blank koloru zielonego, bardzo ładny, wisiał sobie na ścianie sklepu wędkarskiego jako ozdoba ale jak wiadomo wszystko da się kupić :lol:

Pitt, rewelka jak zawsze piękne i jedyne w swoim rodzaju fotki

Przepraszam za OT i pozdrawiam

dzisiejszy wypasiony kleksio ;) a koledzy z podlasia tylko jazie i jazie :mellow:,dzisiaj przy silnym wietrze musiała byc zmiana sprzetu-trzymetrowy cts do 28gr,shimano twin power xt(przygotowany do malowania :mellow: )i wobek ten co zawsze......no i....klesio........

nie publikujemy zdjęć ryb leżących na suchym podłożu