Skocz do zawartości

Jezioro Storsjön i Rammen koło Edsbruk

radanet

Rekomendowane odpowiedzi

... Wsierpniu masz szanse na piękne okonie - mój rekord z tego jeziora to 49 cm a trafiliśmy kiedyś we wrześniu na takie okoniowe żniwa, że codziennie łapaliśmy po kilkadziesiąt okoni ponad 40. Nie żartuje - kilkadziesiąt.

Ale to na Storsjön? Na głębokim? My nie złapaliśmy tam nigdy dużego okonia czy na Rammen (tam to i owszem) .

Byłem nad tym jeziorem w październiku 2020 i chyba nie dam drugiej szansy. Najsłabszy wypad. 

Październik 2020 rzeczywiście był słaby. My byliśmy w pierwszym tygodniu.Mi się wprawdzie udało złapać swoją sandaczową życiówkę (93 cm) ale generalnie w ciągu całego tygodnia łapaliśmy niewiele. Jeden dzień był jakiś taki trochę lepszy, zamknięty kilkunastoma sztukami, ale rozmiarowo bez szału

... Wsierpniu masz szanse na piękne okonie - mój rekord z tego jeziora to 49 cm a trafiliśmy kiedyś we wrześniu na takie okoniowe żniwa, że codziennie łapaliśmy po kilkadziesiąt okoni ponad 40. Nie żartuje - kilkadziesiąt.

Ale to na Storsjön? Na głębokim? My nie złapaliśmy tam nigdy dużego okonia czy na Rammen (tam to i owszem) .

Ja na Rammen nigdy nie popłynąłem :) Mimo, że w okolicach przesmyku byłem na każdym wyjeździe po klika razy, to jakoś świadomość, że nie ma tam sandaczy skutecznie mnie za każdym razem zniechęcała do płynięcia tam

Okonie łapałem tylko na samym Storsjon.

Edytowane przez kruz

• 2 lata później...

Aby uzyskać informacje, rezerwacje i zapytania cenowe, prosimy o kontakt z gospodarzem wędkarstwaMartina Malmingera. Telefon: +46 70 293 89 80

Prosimy o kontakt z naszymi agentami w sprawie rezerwacji z następujących krajów:

Rezerwacje z Polski prosimy kierować do Eventur Fishing & Travel.

Rezerwacje z Czech i Słowacji prosimy kierować do Biura Podróży PEPA.

Rezerwacje z Francji oraz od osób francuskojęzycznych ze Szwajcarii, Belgii i Luksemburga prosimy o kontakt:

Szwecja Połowy drapieżników: spf.fiskeresor.ab@gmail.com Telefon: +46 738 567 353

• 4 tygodnie później...

Ja na

Strorsjon koło Edsbruk.Nie moge znalasc na iFiske.

Pozwolenie, 500 sek/tydzien kupujesz na miejscu u Martina. Ale noclegi tylko przez Eventur. Martin nie sprzeda samego pozwolenia jesli nie spicie w jego domkach.

Dosc restrykcyjnie podchodzi do ilosci lodzi jakie mogą plywac po jeziorze. Chyba tylko 7 łodzi moze plywac w tym samym czasie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1