Skocz do zawartości
  • 0

Wciagarka kotwicy Minn Kota Deckhand 40

Sandre

Pytanie

Witam. Czy któryś z kolegów używających ww dość popularna windę miał już problem że sprzętem? Mój polega na tym że coś czasami nie styka i nie chce wyciągać kotwy. Kiedyś rozmawiałem z którymś z kolegów na zawodach i mówił że tam się coś tam dość często wymienia, ale już nie pamiętam co i nie pamiętam z kim o tym rozmawiałem :) pomożecie, może jakieś namiary na sklep z częściami do tego ustrojstwa??

Edytowane przez Sandre

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam. Czy któryś z kolegów używających ww dość popularna windę miał już problem że sprzętem? Mój polega na tym że coś czasami nie styka i nie chce wyciągać kotwy. Kiedyś rozmawiałem z którymś z kolegów na zawodach i mówił że tam się coś tam dość często wymienia, ale już nie pamiętam co i nie pamiętam z kim o tym rozmawiałem :) pomożecie, może jakieś namiary na sklep z częściami do tego ustrojstwa??

Czesc, tez mialem w tym roku ten problem, do wymiany ktorys z przekaźnikow na plycie zasilajacej. Przekazniki mozna kupic samochodowe na 40 amperow ale ciezko sie je wylutowuje, maja twarda cyne. Ja w tym roku juz wymienilem, a dodatkowo woze ze soba zapasowa plytke zasilajaca. Niestety przekaźniki czesto padaja zwłaszcza jak przeciażasz wyciagarke ciagnac kotwice z mułu. Jak chodzi o czesci to ja kupilem zapasowa plyte zasilajaca na Amazonie w USA, w Polsce do dostania pewnie tylko przez serwis i sporo $.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

A ten czujnik opadu kotwicy nie szwankuje wam ?

Problem ktory wczesniej opisalem pojawial sie podczas podnoszenia kotwicy. Do opuszczania tez jest osobny przekaznik i czujnik wiec opcje sa dwie. Narazie sprobuj przeczyscic czujnik na pewno bedzie to prostrze niz wymiana przekaznika.

Nam wczosaj zaczelo sie pojawiac opoznienie podczas opuszczania ale tylko w chlodny poranek lub wieczor. Zaczniemy sprawdzanie od czujnika.

• 0

Na poczatek wymien wszystkie 3 przekazniki na plytce, mozesz zastapic przekaznikami samochodowymi na 40 amperow, oryginalnych raczej nie dostaniesz. Mozesz tez kupic oryginalna plytke sterujaca na ebay, ja tak zrobilem, koszt okolo 120zł (wożę ze soba na zapas jak bym mi padła nad woda). Dodatkowo mozesz przeczyscic mikrostyk odpowiedzialny za automatyczne opuszczanie ciężarka.

Pozdrawiam

• 0

Najrozsądniejszym rozwiązaniem jest znalezienie sprawnego elektronika który wstawi na płytkę podstawki przekaźników. Jest z tym trochę zabawy, ponieważ płytka jest drukowana obustronnie. Potem  awaryjna wymiana przekaźnika zajmuje chwilę i kosztuje grosze.

• Like 1

• 0

Ok, dzięki za info. A ten styk odpowiedzialny za opad kotwicy i jej automatyczne wypuszczenie np na wietrze też jest dostępny jako część zamienna?

Na pewno tak ale na poczatek bym sprobowal przeczyscic.

• 0

Cześć Koledzy!

Mam problem, kupiłem wyciągarkę jak w tytule. Nie wiem jak podłączyć kable - niektórych kabli, wiem że nie mam - będę musiał dorobić. 

Czy ktoś z kolegów mógłbym mi zrobić zdjęcie jak ma to zrobione u siebie :)

Trzeba odkręcić tylko 3 śruby ;)

Odwdzięczę się czymś ,,bez alkoholowym" ;)

post-67129-0-42646100-1565018400_thumb.jpegpost-67129-0-25242200-1565018420_thumb.jpeg

• 0

Cześć Koledzy!

Mam problem, kupiłem wyciągarkę jak w tytule. Nie wiem jak podłączyć kable - niektórych kabli, wiem że nie mam - będę musiał dorobić.

Czy ktoś z kolegów mógłbym mi zrobić zdjęcie jak ma to zrobione u siebie :)

Trzeba odkręcić tylko 3 śruby ;)

Odwdzięczę się czymś ,,bez alkoholowym" ;)

attachicon.gif image1.jpegattachicon.gif image2.jpeg

Jak chcesz, to mogę sprzedać ci cała nową wiązkę. Przerobiłem u siebie, bo chciałem mieć przycisk w panelu i mi została.

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka