Skocz do zawartości

TEAM DAIWA-Z BIGBAIT SPECIAL ??

mako

Rekomendowane odpowiedzi

wrazen z dluzszego uzytkowania nie moge tobie napisac, bo kilka godzin z tym kolowrotkiem to za malo, ale moge napisac jakie odnioslem wrazenie po jednym dniu lowienia

to kolowrotek z dobrym hamulcem zarowno rzutowym jak i walki no i z duza pojemnoscia szpuli, ma 'dosyc szeroka' korbke, najdluzsza jaka znam w seryjnym multiplikatorze, a przynajmniej mialem takie subiektywne wrazenie, mechanicznie bardzo dobrze spasowany, zadnych luzow itp

cena jest dosyc skutecznie odstraszajaca, za te pienidze mozna kupic dwa mocne multiplikatory

Zastanawiałem się jak z tym modelem jest???

Chcę ściągnąć kręcioła do cięższych przynęt, ale niski profil (zakres przynęt około 40- 70g), mogę wyjąc taki kręcioł z około 650 zeta (w przeliczeniu)...

słodka woda czy słona np. szkiery?

Pozdrawiam

Remek

Moje obawy są spowodowane przygodami ze stałą szpulą i efektami cięższej orki i zwłok które czasem zostawały z sredniego lub tańszego kręcioła...

Co do stałej szpuli swoje zdanie już mam, a ponieważ nie lubię wydawać pieniędzy dwa razy (kupowanie tańszych modeli na próbę lub przez oszczędność zraziło mnie skutecznie do pozornego oszczędzania), a o tym modelu niestety zbyt wiele sobie nie poczytałem...

Przypuszczam że rzucać można każdym castingiem w tym przedziale przynęt tylko jak długo :mellow:

A czemu Daiwa? Z powodu dostępności cenowej i przyzwyczajeń ze stałej szpuli (tylko Daiwa) choć nie mam doświadczenia z niskim profilem to słyszałem niezbyt pochlebne opinie o Daiwie w castingu i dlatego moje pytanie łowiący multikami polecają mi model z Shitmano i choć wiem że castingowe robią dobre kołowrotki to jednak mam lekkie uprzedzenia do tej Firmy.

Przypuszczam że rzucać można każdym castingiem w tym przedziale przynęt tylko jak długo Very Happy

A czemu Daiwa? Z powodu dostępności cenowej i przyzwyczajeń ze stałej szpuli (tylko Daiwa) choć nie mam doświadczenia z niskim profilem to słyszałem niezbyt pochlebne opinie o Daiwie w castingu i dlatego moje pytanie łowiący multikami polecają mi model z Shitmano i choć wiem że castingowe robią dobre kołowrotki to jednak mam lekkie uprzedzenia do tej Firmy.

Jeśli chodzi o Shimano to w większości przypadków możesz brać w ciemno. Dla mnie multiki tejże firmy prezentują najwyższy poziom.

Pozdrawiam

Remek