Skocz do zawartości
  • 0

Barometr w... czymś?

Sławek

Pytanie

W tym sezonie obserwowałem wskazania barometru w domu i godziny aktywności ryb. Jednak mogłem sobie tylko po fakcie to zauważyć. Macie pomysł (niezbyt drogi i nie zajmujący wiele miejsca) by mieć ze sobą barometr na rybach? Jeżeli tak to czego szukać? Zegarka, komórki z barometrem...?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzięki i wzajemnie ;)

Cyfry prawdziwe ... Jakoś już nie ogarniam współczesnych aplikacji i nowości . Maila odebrać na stronkę wejść to jeszcze tak. Apke zainstalować to tez jeszcze ogarniam .. Ale gdzie szukać prawdziwego realnego ciśnienia lub jakie urządzenie kupić to już nie za bardzo ...

• 0

Telefon z jabłkiem mam ..:

Wiec wysoce prawdopodobne  że ma czujnik, wiec jeśli interesuje Cię wykres z trendem ciśnienia to na pewno mają te dwie aplikacje.

Zapewne jest ich więcej widocznych z poziomu Twojego urządzenia, ja wyklikałem je z przeglądarki Chrome.

https://apps.apple.com/pl/app/barograph-barometer-altimeter/id926055907?l=pl#?platform=iphone

https://apps.apple.com/pl/app/barometer-altimeter-pro/id923043780?l=pl

Spróbuj zainstalować, poużywać kilka dnia aby powstała historia ciśnienia i zostaw tą która Ci bardziej odpowiada.

• 0

Heja, sorry za złotą szuflę, ale może komuś się przyda. Szukałem i porównywałem sporo rozwiązań (smartwatche, stacje pogodowe,aplikacje), i wychodzi że najlepsza opcja to po prostu czujka w telefonie i apka micro barometer. W moim przypadku kupiłem samsung s8 używany i robi jako tel na ryby :) a apka micro barometer pro kosztuje 6zł i macie tam możliwość ustawienia pomiarów nawet co 5 minut. Wrzucę woeczorem wykresy :)

• Like 1

• 0

Oki, to tak jak obiecałem screeny z apki:

1. W ustawiebiach jest bardzo duża swoboda, można sobie wszystko dopasować do potrzeb

post-52003-0-86137600-1744305194_thumb.jpg

2. Strona główna

post-52003-0-92022900-1744305202_thumb.jpg

3. Przykładoww wykresypost-52003-0-06862400-1744305224_thumb.jpgpost-52003-0-98432600-1744305213_thumb.jpg

Doba działania telefonu (bez ekranu i używania) bateria zeszła z 100 do 85% co wydaje się akceptowalne :)

Edytowane przez sneyks123