Maciej G Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) To już prawie zimowe Edytowane 29 Listopada 2019 przez Maciej G 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zdrowy pomorski lipień z niedzieli. Marzy się, żeby regularnie takie łowić a nie od święta 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Fajne rybska. Jak widać można i w Polsce nieźle połowić lipieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Jak czytam taki temat, to mnie szlag trafia. Bo w latach 70' na Parsęcie najliczebniej występującą rybą był Lipień. Łowiło się je wszędzie od odcinka miejskiego w Kołobrzegu poczynając. Ryby 45 cm to nie był żaden wyczyn, łowiłem wtedy na klasyczną muchę jak i na "kulę wodną", największy lipień jakiego złowiłem miał 58 cm. Największy jakiego widziałem miał 64 cm. Czy ktoś potrafi powiedzieć co się stało, że ich nie ma w takich ilościach ? Dalej są fajne lipienie na Parsęcie czy Pokrzywnicy, ale to już nie to, szczególnie dla mnie, kiedy mieszkałem bezpośrednio nad Parsętą i wracając ze szkoły, na początku września, nie byłem w stanie policzyć ilości spławów na odcinku 200 metrów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 W sumie jedyny fajny z minionego weekendu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) Jeszcze zielono, choć pierwsze liscie zaczynają się przebarwiać. Noce już chłodniejsze bo nawet około 5 stopni. Narazie słabo się podnoszą do much ale pierwsze ryby po dluzszej przerwie od wedkiwania już za mną. A wy panowie już chodzicie za jesiennymi lipieniami? Edytowane 20 Września 2020 przez OloPe 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Czasem coś zgarnie suchą 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Poszczęściło się ostatnio i drugi tegoroczny 40+ zameldował się na rozkładzie 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) W końcu udało się wybrać nad rzekę Edytowane 4 Października 2020 przez Piotr Gołąb 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Wczoraj to ciężkie warunki byly a i ryby prawie nieaktywne. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Długi ten "nieaktywny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Panowie do kiedy próbujecie biegać za lipieniem? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Do skutku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Przeważnie kończyłem zabawę z lipieniami na początku grudnia, ale to były czasy gdy w październiku były przymrozki. Obecnie mamy drugą połowę listopada i noce powyżej zera. Prawdziwe łowy dopiero przed nami.Lipienie dobrze biorą nawet zimą, łowi się mniej ale często większe ryby niż latem/jesienią. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Witam.No w tym wględzie to wędkarze w wielu okręgach na południu kraju są uzależnieni od regulaminów i niezrozumiałych (przynajmniej dla mnie osobiście) zapisów o zakazie połowu lipienia od 1-go grudnia.W obecnych realiach pogodowych o których wpomniał Kacper, to właściwie sezon się dopiero zaczyna, a tu już trzeba go skończyć ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Dzięki wszystkim. W weekend planuje wypad na lipienie. Może uda się trafić pierwszego w życiu Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Dzięki wszystkim. W weekend planuje wypad na lipienie. Może uda się trafić pierwszego w życiu Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaTak nieśmiało się zapytam, udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Panowie, celowe łowienie pstrągów w okresie ochronnym jest co najmniej słabe. Na jb.pl nie ma miejsca na wpisy dot. łowienia ryb w okresach ochronnych. Posty usunąłem. Wracamy do tematu lipieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 A wędkarza usunąłeś? Czy miejsca na wpisy nie ma ale na łowienie miejsce jest tylko o tym nie piszemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Pafek, mamy na forum system kar. Trout master został odpowiednio potraktowany. Ban to ostateczność po zebraniu określonej ilości punktów ostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Chodzi już ktoś za lipieniami? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Ja się szykuje na nadchodzący weekend na koncie wciąż 0 Lipieni. Mam nadzieje że ten sezon będzie przełomowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1976 Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 (edytowane) Dobry wieczór,proszę o podpowiedź, wybieram się jutro na Ropę w okolice Gorlic za lipieniem - gdzie najlepiej uderzyć? No kill, czy może wyżej? Z góry dzięki Edytowane 11 Września 2021 przez przemek1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Tak nieśmiało się zapytam, udało się. Teraz już mogę powiedzieć że się udało (happy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Co roku San za jesiennym lipieniem , w tym roku nie udało się dotrzeć .Bardzo chętnie bym choć jeden dzień połowił , nie zabijam , nie zjadam ryb .Może ktoś coś podpowie , dystans do przebycia w kraju mnie nie ogranicza.Może być na priv info . :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi