zeralda Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Co roku San za jesiennym lipieniem , w tym roku nie udało się dotrzeć .Bardzo chętnie bym choć jeden dzień połowił , nie zabijam , nie zjadam ryb .Może ktoś coś podpowie , dystans do przebycia w kraju mnie nie ogranicza.Może być na priv info . :)Z tym lipieniem na Sanie może być ciężko. Na twoim miejscu wybrałbym inne rzeki... Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolpi Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Z tym lipieniem na Sanie może być ciężko. Na twoim miejscu wybrałbym inne rzeki... Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu TapatalkaJeszcze trochę lipienia na Sanie jest tylko raczej drobny i choć to dziwne bo jest przecież zakaz zabierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 1 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Jeszcze trochę lipienia na Sanie jest tylko raczej drobny i choć to dziwne bo jest przecież zakaz zabierania A co kolego ma zakaz zabierania wspólnego z sytuacją z Lipieniami w całym kraju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 A co kolego ma zakaz zabierania wspólnego z sytuacją z Lipieniami w całym kraju ?No na Sanie, moze nie zakaz zabierania ale wymiar ochronny, mial duze znaczenie. Sam to obserwowalem. Wraz ze wzrostem wymiaru, duzo latwiej bylo zlowic wieksza rybe. W koncu NK sprawil, ze 40+ lowilo sie nie tylko na OS'e ale i nizej.Obecnie to inna bajka i przyczyny braku lipienia na Sanie, ale nie mozna tego uogolniac z calym krajem. Jestem swiecie przekonany, ze sa jeszcze rzeki w Polsce, gdzie lipien mialby szanse czuc sie dobrze. I w nich wlasnie powinien byc wprowadzony calkowity NK, Bo zeby nie wiem jak wspaniale warunki do zycia i rozrodu miala ta ryba, w polskich realiach bez ochrony nie przezyje. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Panowie a jakiś wędek używacie na jesienne lipienie . Czy Scott g series 8.8' #3 to dobry wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Idealny. Ja uzywam winstona b3 ls co prawda ale mam scotta 844 tak ze #3 bedzie swietna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Panowie a jakiś wędek używacie na jesienne lipienie . Czy Scott g series 8.8' #3 to dobry wybór ? Jeśli mówisz o tej pierwszej generacji to będzie genialny wybór ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Jeśli mówisz o tej pierwszej generacji to będzie genialny wybór ????. Mam na myśli tą aktualną g series . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 . Mam na myśli tą aktualną g series . Ta jest słaba , nic na nią nie bierze 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Ta jest słaba , nic na nią nie bierze Trzeba podłączyć akumulator 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Na doopę śpiochy, wchodźcie i nawalajcie tysiącami do rzeki od 01.01 do 31.12, przeorajcie wszystkie zakamarki und mateczniki, a na potrzeby socjal mediów i autopromocji fotogenicznie poprzerzucajcie łupy.. no i znajdźcie winnych braku lipienia w Polsce.Tak nawiasem, jesteśta tego warte.. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Trzeba podłączyć akumulator Wtedy wchodzi w wibracje i wspaniale animuje przynętę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Jeszcze mam na oku kijek t&t paradigm 8.2 ' #3 Miał ktoś styczność z nim ? Jakie jest wasze zdanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Na doopę śpiochy, wchodźcie i nawalajcie tysiącami do rzeki od 01.01 do 31.12, przeorajcie wszystkie zakamarki und mateczniki, a na potrzeby socjal mediów i autopromocji fotogenicznie poprzerzucajcie łupy.. no i znajdźcie winnych braku lipienia w Polsce.Tak nawiasem, jesteśta tego warte.. Smutna, prawdziwa, bolesna konstatacja. Ten temat i wpisy w nim o tym świadczą. Bezradność przykryta złośliwym sarkazmem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 ???????? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Jak zwykle bardzo piękne pierdolamęto. Tylko dlaczego w temacie "Jesienne lipienie"?Bo jest już zima A lipieniaszek tym razem nie z Gwdy, wziął małego kiełżyka będącego skoczkiem, koloru różowawego, żyłka 0,12, wędzisko 9'6 stopy klasy 4.Wczoraj, 11 grudnia było zimno, nic nie oczkowało, ryby wykazały nieco aktywności ok. południa. Strasznie dużo ciepłych ciuchów, a i tak lekki dreszcz i konieczność ogniskowej kiełbaski. Sympatyczni, nowi koledzy, gadki i doskonały relaks, bo i domarsze długie i pagórkowate. Pa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Te teraźniejsze lipienie pochodzą z zarybień Luciąży.. notabene poniżej zaporówki. Cieszanowice. Te dawne lipienie i pstrągi, z czasów wcześniejszych nim uniwerek odzyskał ośrodek Tresta i uruchomił wylęgarnię, pochodziły z tzw prywatnych zarybień, a narybek kupowany był z prywatnej hodowli w Piorunowie, albo z Łopusznej. Nie brałeś w tym udziału.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zrobiłem porządki w wątku. Tu trzymajmy się tematyki jesiennych lipieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Dzień DobryOstatni w tym roku kalendarzowym Nawet ogonem machnął na "Do widzenia" Połakomił się na jedną ze zdjęcia Kłaniam się Marian 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 (edytowane) Dzień DobryOstatni w tym roku kalendarzowym Nawet ogonem machnął na "Do widzenia" Połakomił się na jedną ze zdjęcia Kłaniam się MarianCzy ja dobrze rozumiem zadanie tego pudałka, a bardziej tych dinksów. Przekładam żyłkę przez drucik, przesuwam muchę i już ją mam na żyłce? Ot tak ? Znalazłem : https://www.flyartfishing.pl/akcesoria-muchowe/1892/druciki-do-wi%C4%85zania-much-snowbee-14761-t-spare-threaders-for-classic-dry-fly-box Edytowane 15 Grudnia 2022 przez cys82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Czy ja dobrze rozumiem zadanie tego pudałka, a bardziej tych dinksów. Przekładam żyłkę przez drucik, przesuwam muchę i już ją mam na żyłce? Ot tak ?Dzień DobryTeoretycznie tak to ma działaćPraktycznie gdy żyłka jest za gruba do oczka haczyka ( podwójnie złozona) jest kłopot z przełożeniem jej przez oczkoMam takie pudełko i wykorzystuje je do przechowywania muszek na haczykach 18/20/22/24Dodatkowo w przykrywce pudełka jest miejsce na zamocowanie "uchwytu z drucikiem" w pozycji pionowejZdjęcieMożna wygodnie zdejmować/zakładać malutkie muszki Kłaniam się Marian 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 15 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Cieszy mnie że mój temat tyle czasu żyje Ja nic nie wstawiam bo lipienie wyżarła czarna zaraza Pozdrowienia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 A ja po raz pierwszy o kilku lat zlowilem troche lipieni i to nawet miarowych. Kiedys nie wyobrazalem sobie jesieni bez wyjazdu na San czy Dunajec. Najpierw skonczyl sie Dunajec, pozniej san i nawet nie chcialo mi sie dupska ruszyc z domu . Ale w tym roku, idac z buta nad wode zlowilem co najmniej 10 ladnych rybek plus mase drobnicy. Jak dobrze pojdzie, bede mial pod nosem lepsze lowisko niz wszystkie gorskie rzeki razem wziete 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Dzień DobryDodatkowo w przykrywce pudełka jest miejsce na zamocowanie "uchwytu z drucikiem" w pozycji pionowejZdjęcieMożna wygodnie zdejmować/zakładać malutkie muszki Kłaniam się Marianczad .... a ja myslałem że te druciki to sie wykorzystuje bezpośrednio nad wodą nawlekajac najpierw muszką a potem żyłkę ---- a tu widze można temat sobie już w domu ogarnąć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 A ja po raz pierwszy o kilku lat zlowilem troche lipieni i to nawet miarowych. Kiedys nie wyobrazalem sobie jesieni bez wyjazdu na San czy Dunajec. Najpierw skonczyl sie Dunajec, pozniej san i nawet nie chcialo mi sie dupska ruszyc z domu . Ale w tym roku, idac z buta nad wode zlowilem co najmniej 10 ladnych rybek plus mase drobnicy. Jak dobrze pojdzie, bede mial pod nosem lepsze lowisko niz wszystkie gorskie rzeki razem wziete Chwal się dalej to nic tam nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi