Skocz do zawartości

RCS sv spool-pomocy

marcin_krych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Może ktoś widział, może ktoś słyszał. Czy mogę gdzieś kupić plastikowy element szpulki? Jest to część, która wchodzi w te dwa otworki na szpuli.Nie mam pojęcia jak to się stało, ale ten element pękł, co uniemożliwia użytkowanie szpuli.

post-48416-0-46218200-1540110266_thumb.jpg

post-48416-0-00017000-1540110273_thumb.jpg

post-48416-0-65825200-1540110280_thumb.jpg

.. Rotor i tak będzie się blokował po jakimś czasie.

Zamów od nowego steeza to ustroistwo Sv tw tam inżynierowie daiwy poprawili ten błąd ✌

Rotor blokuje się w pozycji wysuniętej.

1. Rotor, czy induktor?

2. Czy bezproblemowo pasuje ten od Steeza SV do wszystkich modeli? W jednej z moich szpul występuje ten sam problem.

3. Jaki wpływ wg Was ma na zachowanie szpuli zablokowany induktor? W niektórych szpulach jest on -  o ile sobie przypominam - montowany na stałe. Chyba w jakiejś Ize Factory było takie rozwiązanie. Pytanie nieprzypadkowe, bo w tym roku wiosną operowałem ustawieniem hamulca 4 na 20, teraz jesienią schodzę standardowo do 3, ale i do 2, a nawet 1 zdarzało mi się eksperymentalnie zejść przy zachowaniu odrobiny skupienia. I kombinuję dlaczego mogę z nastawami hamulca zejść tak nisko.

3. Tak z moich obserwacji nie trzeba tak mocno machać żeby daleko leciało induktor schowany mniejsza siła hamowania .Ciskanie z całej siły induktor wyłazi i rzuty nie są tak długie jak można by się spodziewać.

W takim razie mój induktor nawet zjebutany wystarczy mi do użytkowania.

Ad.1 Mój błąd,chodziło mi oczywiście o induktor.

Ad.2 W 100 % nie odpowiem Ci na to pytanie,ja w steezie Tn ltd mam szpulę 103 sv i tam zaadaptowałem ten plasticzek (działa),u szwagra w t3 wystąpił ten sam problem z blokującym się induktorem.

Tam też się to sprawdzi.Także myślę że podejdzie do każdej szpuli sv.

Ad.3 W szpulach BFS induktor jest mniejszy.

• Like 1