trimer Opublikowano 31 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Wczoraj wieczorem udało się trafić kolejnego pięknego sandacza 82 cm.Ewidentnie mają swoje godziny do 19 brały małe pistolety po 19 woda ucicha i jest szansa na fajną rybę.Dziś z rana dzień urlopu ale oczywiście nie tylko ja wziąłem sobie wolne hehe ,musiałem pochodzić po krzakach ale się opłacało zabawa z wąsami była przednia.Wertical 9,5 cm zostanie na stałe w moim asortymencie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 8 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Zlało mnie mocno ostatnio nad wodą .A już się miałem zwijać,ale myślę sobie a jak już jestem mokry to jeszcze kilka rzutów,wiem że gdzieś tu są i nagle branie,siedzi micha się ucieszyła na miarce 88 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 13 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Dzisiejszą 90 chyba czas zakończyć sezon .Woblerów w pudełku zostało jak na lekarstwo i to same skosierowane,reszta pozrywana,a za nim zrobię następne to trochę mi zejdzie.Po testowałem trochę w tym sezonie mam 3,4 modele woblerów które fajnie połowiły.Kolorki też nie które były o wiele skuteczniejsze od innych.Mam kilka przemyśleń i pomysłów na nowy sezon zobaczymy tylko czy czas pozwoli i wena dopisze 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Dobry sezon miałeś, brawo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 No szczerze Wujek to narzekać nie ma co, mimo małej wody i braku czasu,oczywiście do tego trzeba doliczyć też zajęte i oblegane miejscówki to jestem zadowolony.Mam nadzieję że przyszły sezon będzie jeszcze lepszy czego sobie i wszystkim życzę.Na przyszły sezon muszę pochodzić trochę za jaziami i kleniami jeszcze mam zamiar kupić trochę mocniejszy sprzęt na suma bo trochę opuściłem się w tych tematach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Mniejsza Wisła ma zaletę ze łatwiej namierzyć rybę, a wadę ze łatwiej ja przelowić ale świetnie sobie radzisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 No też prawda .Prawdą jest też to że co sezon to inaczej się te ryby łowi.To znaczy mają inne upodobania,do czegoś się przyzwyczajają i nie reagują a na coś innego biorą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 19 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Idzie wiosna to trzeba pochodzić za jaziami i kleniami.Zrobiłem sobie troszkę małych pestek i pomalowałem na kilka kolorków które kiedyś dawały mi ryb.Materiał żywica,stelaż z drutu 0,8mm,długość 27mm,model tonący waga 3,2 gr lecą daleko.Praca agresywna ale na wędce do 12 gr w mocnym prądzie nie wyrywa kija z reki.Woblery tonące ale przy lekko podniesionej szczytówce można poprowadzić zaraz pod powierzchnia wody,ster z poliwęglanu 1mm wklejany na żywicę. Przynęt uzbroiłem w kółka kamatsu hyper strong i kotwice vmc x strong 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 19 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Nie może też zabraknąć czerni i żółci oraz małych pstrążków i brązu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 20 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 Wczoraj pogoda dopisała więc wyskoczyłem poustawiać trochę przynęt.Po przejściu prawie 2 kilometrów Wisły i zerowej aktywności ryb zwinąłem się na inną miejscówkę,wyczaiłem fajne stadko kleni,prawie na kolanach i prawie bezszelestnie podszedłem do małego przelewu,wyciszyłem telefon i zawiesiłem na rękawie kilka pestek w różnych kolorkach żeby nie robić hałasu otwieraniem pudełek.Przez około 1,5 godziny udało się wyjąć ponad 10 kleni z tego kilka pięknych kluch w granicach 50 cm,gdy słońce zaszło i zrobiło się troszkę chłodniej woda i ryby ucichły,więc trzeba było się zawijać do domu.Kleni już trochę widać natomiast jazi jeszcze nie namierzyłem.Ale jak na rozpoczęcie sezonu to nie jest żle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 21 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2023 Towar przetestowany więc pełny sukces.Wobki lotne i jak z ich praca?Mocno agresywna?Graty bo kilka kleni to już bardzo dobry wynik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 21 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2023 Praca agresywna ale bez przesady na wędce do 12 gr delikatnie czuć drgania szczytówki agresywniej pracujące małe wobki zawsze dawały mi efekty,łowiłem nimi jak smużakami ale na razie jest jeszcze mało ryb i zero żerowania na Wiśle przynajmniej tam gdzie ja łowię trzeba jeszcze troszkę poczekać aż się całkiem ociepli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Przygotowanie do sezonu .Nowa wersja werta 9,5 cm doszły płetewki reszta taka sama dobrze połowił w tamtym sezonie to nie ma co kombinować,kolory oliwka i natural 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Okoń fire tiger,zbrojone w podwójnie wzmacniane kotwice żeby nie było nie miłych niespodzianek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 4 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Robią się trochę uniwersalne wobki 5,7 cm pływające malowanie na strzeble i pstrążki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 6 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Pstrążki i strzeble gotowe,model pływający 57 mm,waga 4,5 gr,praca drobne x 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 11 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Kilka małych uklejek i okonki w 2 wersjach fluo.Kilka zdjęć od kumpla okonki już coś ogarnęły 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 28 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Krąpik i płotki 8 cm.Wczoraj krąpik dał kumplowi jak na razie życiówkę bolka i jeszcze szczupi mu się trafił 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 4 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Wykończyłem ostatnio okonki 8cm,dwa kolor firetiger na pochmurne dni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Trochę rybek z tego sezonu,moich i znajomych nie ma rewelacji ale coś tam da się połowić,i złamana wędka w końcu na rybie też była 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Trochę małych cykadek,pozostało wyczyścić oczka,uzbroić i w teren 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Idzie powoli jesień,więc trzeba trochę grubiej się przygotować.Robię sobie nowego werticala już wcześniej miał powstać ale czasu mało.Będzie miał 10 cm i będzie w dwóch wersjach wagowych 32 i 44 gr krąpik dość szeroki, powinien łowić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 2 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Nowe kolorki cykadek 9,5 cm fajnie połowiły w tamtym sezonie ,zobaczymy jak się spiszą w tym.Jeszce kilka kolorów dosycha z lakieru.Ukleje w 3 kolorach perła,oliwka i niebieski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 4 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Dziś po prac miałem się zabrać za malowanie krąpi ale kumpel zadzwonił że po mnie jedzie to uzbroiłem kilka cykad i dzionek fajnie zaliczony.Woda się trochę podniosła i ryb zaczęły żerować,przez 3 godzinki siadły 2 bolki,jeden już konkretny i 3 spięty,mały zander sie też zameldował,na te większe to jeszcze wczas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 7 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 Dziś 2 godz czasu,wyskoczyłem na kilka miejscówek ale większość zajęta.Udało sie gdzieś wepchnąć,bolenie żerowały z pół godziny,jak słońce całkiem zaszło zero aktywność.Zaliczyłem piękny atak ale nie trafiony,po kilku rzutach poprawił.W połowie maja kupiłem nową katapultę,przy 290 cm i wadze cykadki 22 gr mogę już dość konkretnie rzucić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi